Φόρμα αναζήτησης

11 μέτρα στήριξης ανακοίνωσε η Τράπεζα Κύπρου

11 επιπρόσθετα μέτρα για στήριξη των πελατών της ανακοίνωσε η Τράπεζα Κύπρου. Σύμφωνα με ανακοίνωση πρώτος στόχος των μέτρων είναι η παροχή στήριξης στους εργαζόμενους, τους μικρομεσαίους, τους εργοδότες και τους αυτοεργοδοτούμενους.
Τα πρώτα μέτρα που ανακοινώνονται σήμερα, είναι τα εξής:
1. Όσον αφορά στα δάνεια των οποίων οι δόσεις θα ανασταλούν για εννέα μήνες, σημειώνουμε πως οι πελάτες δεν θα κληθούν να καταβάλουν αμέσως τους τόκους στο τέλος του μορατόριουμ. Το δάνειο θα επεκταθεί ανάλογα και ο πελάτης θα έχει τη δυνατότητα επιλογής του τρόπου αποπληρωμής των δόσεων. 
2. Ταυτόχρονα, καλούμε τους πελάτες μας να αξιοποιήσουν αυτό το διάστημα για να συζητήσουμε λύσεις αναδιαρθρώσεων όπου αυτό χρειάζεται με βάση τις τελευταίες κατευθυντήριες οδηγίες της ΚΤΚ. 
3. Πέρα από οποιοδήποτε κρατικό σχέδιο εγγύησης, η Τράπεζα Κύπρου θα διαθέσει όση ρευστότητά χρειαστεί για χορήγηση νέων διευκολύνσεων στους βιώσιμους πελάτες με σκοπό να εξασφαλιστεί η βιωσιμότητά τους κατά την έξοδο από την κρίση. Πρώτος στόχος, η διαφύλαξη της απασχόλησης στην οικονομία.
4. Για όσους πελάτες μας κατέχουν λογαριασμό στην Τράπεζα Κύπρου αλλά δεν κατέχουν χρεωστική κάρτα, θα εκδοθεί άμεσα και δωρεάν, με ταχείες διαδικασίες. Καλούνται αυτοί οι πελάτες να επικοινωνήσουν το συντομότερο με τον τραπεζίτη τους. 
5. Γενικότερα, οι χρεωστικές κάρτες (direct και debit) θα εκδίδονται δωρεάν μέχρι το τέλος Μάϊου. 
6. Τα επιδόματα που θα εμβάζονται στην Τράπεζα Κύπρου και τα οποία σχετίζονται με την τρέχουσα κρίση Πανδημίας, δεν θα δεσμευτούν έναντι δανειακών ή άλλων υποχρεώσεων. 
7. Όσοι επιθυμούν να ανοίξουν νέο λογαριασμό στην ΤΚ, να επικοινωνήσουν άμεσα με την τράπεζα για διευθέτηση του ανοίγματος και εξασφάλιση IBAN για άμεση καταβολή των επιδομάτων τους. Νοείται ότι θα εκδίδεται ταυτόχρονα και χρεωστική κάρτα, δωρεάν. 
8. Όλες οι συσκευές digipass για ηλεκτρονικές συναλλαγές θα συνεχίσουν να παραχωρούνται δωρεάν
9. Όλες οι χρεώσεις για ανάληψη μετρητών από φοιτητικές κάρτες (γνωστές ως administration fee, loading fee ή exchange fee) εκτός Κύπρου σε χώρες εκτός της ζώνης του Ευρώ, αναστέλλονται μέχρι το τέλος Μάϊου. 
10. Όλες οι ηλεκτρονικές μεταφορές σε τρίτους μέχρι 500 ευρώ θα είναι δωρεάν (βοηθά κυρίως μεταφορές από γονείς σε φοιτητές). Το μέτρο ισχύει από τις 6 Απριλίου.   
11. Όλες οι εντολές Direct Debit και standing order θα είναι δωρεάν μέχρι τέλος Μάϊου. 
Διευκρινίζεται επιπλέον, ότι, βάση προηγούμενης ανακοίνωσης, η αναστολή δόσεων έχει ισχύ από τις δόσεις Μαρτίου.

Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας www.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν.