Φόρμα αναζήτησης

Συνεχίζονται αύριο οι έρευνες στο Μιτσερό – Δυσκολία στις επιχειρήσεις της Πυροσβεστικής

Ολοκληρώθηκαν για σήμερα οι έρευνες της Πυροσβεστικής εντός του φρεατίου στο μεταλλείο Μιτσερού. Σε δηλώσεις του ο διευθυντής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Μάρκος Τράγκολας τόνισε πως  έχουν εντοπιστεί πάρα πολλά μπάζα στο συγκεκριμένο φρεάτιο, κάτι που επίσης καθιστά δύσκολη την προσπάθεια των μελών της Πυροσβεστικής. Aνέφερε επίσης πως κατά τις έρευνες χρησιμοποιήθηκαν ρομποτικές κάμερες σύγχρονης τεχνολογίας.
Αναμένεται τώρα να μελετηθούν προσεκτικά τα βίντεο που κατέγραψαν σημεία του φρεατίου, κάτω από το νερό.
Υπενθυμίζοεται ότι στο φρεάτιο του μεταλλείου υπάρχουν ενδείξεις για πιθανό εντοπισμό κι άλλων πτωμάτων.
Αξίζει να αναφερθεί ότι χθες οι έντονες βροχοπτώσεις βοήθησαν στην ανεύρεση του δεύτερου πτώματος.
Υποψιάζονται ψευδείς αναφορές για Ξυλιάτο
Μια άλλη εξέλιξη σε σχέση με την υπόθεση του 35χρονου λοχαγού, η οποία προέκυψε σήμερα το απόγευμα, αφορά το ανακριτικό έργο.
Σύμφωνα με πηγή πληροφόρησης, στις ανακριτικές αρχές υπάρχουν υποψίες ότι ο 35χρονος είπε ψέματα για το πτώμα της μικρής στη λίμνη Ξυλιάτου, προκειμένου να αποπροσανατολίσει τις έρευνες. Σύμφωνα με την ίδια πηγή, ο 35χρονος θα ανακριθεί και πάλι.
Οι μέχρι στιγμής προσπάθειες στη λίμνη απέβησαν άκαρπες και διακόπηκαν το απόγευμα. Όπως προαναφέραμε, θα ανακριθεί και πάλι ο λοχαγός.
Σημειώνεται ότι το πρωί οι ανακριτές του ΤΑΕ μετέφεραν τον λοχαγό στη λίμνη Ξυλιάτου, για να τους υποδείξει το σημείο που έθαψε ή πέταξε στο νερό την 6χρονη κόρη του πρώτου θύματος. Ο λοχαγός αναφερόμενος κατά την ανάκριση στην 6χρονη είπε ότι την είχε τυλίξει με σεντόνι και είχε βάλει και πέτρες πριν τη πετάξει στο φράγμα. Υποστήριξε πως όταν πέταξε το πτώμα, αυτό έμπλεξε σε κάποια κλαδιά και αναγκάστηκε να το σπρώξει πιο μέσα.
Διαβάστε επίσης: