Φόρμα αναζήτησης

Υπολειτουργεί το Νοσοκομείο της Πόλεως Χρυσοχούς: Έμεινε με δύο γιατρούς

Με δύο γιατρούς ξέμεινε το Νοσοκομείο Πόλεως Χρυσοχούς και ουσιαστικά δεν μπορεί να λειτουργήσει. Επιβεβαιώνοντας τις πληροφορίες του «Π» ο πρόεδρος της ΠΑΣΥΚΙ Σωτήρης Κούμας δήλωσε ότι ενώ τον Μάιο ήταν έξι οι γιατροί τώρα έμειναν μόνον δύο, οι οποίοι είναι ανθρωπίνως αδύνατον να καλύψουν τις πρώτες βοήθειες και την 24ωρη λειτουργία του νοσηλευτηρίου. Ήδη, όπως είπε ο κ. Κούμας, οι γιατροί απέστειλαν επιστολή στον Οργανισμό Κρατικών Υπηρεσιών Υγείας ζητώντας να ληφθούν αμέσως μέτρα.

Το τελευταίο διάστημα οι γιατροί που απέμειναν στο τοπικό νοσηλευτήριο εργάζονται με εξαντλητικούς ρυθμούς και απάνθρωπο ωράριο, με κινδύνους τόσο για τους ίδιους όσο και για τους ασθενείς. Πριν από λίγο καιρό μάλιστα ένας γιατρός λόγω υπερκόπωσης αισθάνθηκε αδιαθεσία την ώρα που εξέταζε ασθενή. Μέχρι πριν από περίπου έναν μήνα στο νοσοκομείο υπήρχαν τέσσερις γιατροί οι οποίοι εργάζονταν για ένα συνεχόμενο 24ωρο τρεις φορές την εβδομάδα. Στη συνέχεια αποχώρησε άλλος ένας γιατρός ενώ δεύτερος γιατρός βρίσκεται αυτό το διάστημα με άδεια. Οι δύο γιατροί που απέμειναν είναι ουσιαστικά αναγκασμένοι να εργάζονται ολόκληρο το 24ωρο καθημερινά. Ο περιφερειακός διευθυντής του Οργανισμού Κρατικών Υπηρεσιών Υγείας Χρίστος Νικολάου δήλωσε ότι το πρόβλημα με το Νοσοκομείο της Πόλης Χρυσοχούς είναι γνωστό στον οργανισμό και καταβάλλονται προσπάθειες να αντιμετωπιστεί. Για τις επόμενες δύο εβδομάδες, είπε, αναζητείται γιατρός για να προσφέρει τη βοήθειά του μέχρι να επιστρέψει ο γιατρός που απουσιάζει με άδεια. Για το Σαββατοκύριακο διευθετείται ώστε ένας γιατρός από το Νοσοκομείο Πάφου να καλύψει τα κενά που παρουσιάζονται.

Παράλληλα, συνέχισε, εντείνονται οι προσπάθειες ώστε να προσληφθούν νέοι γιατροί για τα κρατικά νοσηλευτήρια. Υπήρξε, όπως είπε, από κάποιους γιατρούς ενδιαφέρον και προωθούνται οι διαδικασίες για την πρόσληψή τους. Αυτή την περίοδο, με αποκορύφωμα τον Ιούλιο και τον Αύγουστο, ο πληθυσμός στο διαμέρισμα Πόλεως Χρυσοχούς είναι πολλαπλάσιος από τους υπόλοιπους μήνες με αποτέλεσμα και οι ασθενείς που επισκέπτονται το τοπικό νοσηλευτήριο να είναι πολλαπλάσιοι. Παράγοντες της περιοχής δήλωσαν στον «Π» ότι αν μέχρι τη Δευτέρα δεν στελεχωθεί το νοσοκομείο με επιπλέον γιατρούς, ενδέχεται να κλείσει αφού και οι δύο εναπομείναντες γιατροί θα αναγκαστούν να υποβάλλουν τις παραιτήσεις τους.