Φόρμα αναζήτησης

Υπ. Παιδείας: Τυπογραφικό λάθος στο δοκίμιο της Χημείας

Η διασφάλιση της ποιότητας, της αξιοπιστίας και της εγκυρότητας των εξετάσεων είναι, για το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού, εκ των ων ουκ άνευ, αναφέρει το Υπουργείο, σε ανακοίνωση του.

Απαντώντας σε ανακοίνωση της ΠΣΕΜ για το δοκίμιο της Χημείας στις Παγκύπριες Εξετάσεις, το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού αναφέρει ότι έχει εντοπιστεί ένα τυπογραφικό λάθος σε μια από τις ασκήσεις του πρώτου μέρους του δοκιμίου, το οποίο σε καμιά περίπτωση δεν επηρεάζει τη διαδικασία επίλυσης της συγκεκριμένης άσκησης, και δεν υπάρχει λανθασμένη άσκηση ή άσκηση με ασάφεια, η οποία να δημιουργεί οποιαδήποτε σύγχυση στους μαθητές.

Παρόλα αυτά, σημειώνει το Υπουργείο Παιδείας, έχουν δοθεί οδηγίες στους βαθμολογητές να διορθώνουν με γνώμονα το καλώς νοούμενο συμφέρον των μαθητών, ενώ πάγια τακτική του Υπουργείου παραμένει η αξιολόγηση όχι μόνο του αποτελέσματος, αλλά και της αναλυτικής πορείας προσέγγισης και επίλυσης ενός θέματος.

Αναφέρει, τέλος, ότι η  διασφάλιση της ποιότητας, της αξιοπιστίας και της εγκυρότητας των εξετάσεων είναι, για το Υπουργείο Παιδείας, εκ των ων ουκ άνευ.

KYPE