Φόρμα αναζήτησης

Ξεσπάθωσε κατά Υπουργού ο Φυλακτού: Συγκάλυπτε δασκάλους με ψυχολογικά

H ΠΟΕΔ μελετά τη σύναξη εκπαιδευτικών από όλες τις χώρες της ΕΕ που θα λάβει τη μορφή πορείας διαμαρτυρίας, για τη στάση του κ. Χαμπιαούρη [...]

Read More...

Με δηλώσεις κατά του Υπουργού Παιδείας επανέρχεται ο Πρόεδρος της ΠΟΕΔ Φίλιος Φυλακτού.

Σχολιάζοντας τις αναφορές του υπουργού σε ψυχολογικά προβλήματα ή θέματα ικανοτήτων εκπαιδευτικών, ο κ. Φυλακτού αναφέρθηκε σε κατά καιρούς συγκάλυψη τέτοιων περιπτώσεων από επιθεωρητές και α’ λειτουργούς του Υπουργείου, μεταξύ των οποίων και ο ίδιος ο υπουργός Παιδείας Κώστας Χαμπιαούρης όταν διατελούσε επιθεωρητής. Σε δηλώσεις του στον ΠΟΛΙΤΗ 107.6 ο κ. Φυλακτού κάλεσε τον Υπουργό Παιδείας να απαντήσει πότε ως επιθεωρητής βαθμολόγησε αρνητικά εκπαιδευτικούς με ψυχολογικά προβλήματα ή ανικανότητα στις δεξιότητές τους.

Διαβάστε επίσης: Ανακοίνωση οργανωμένων γονέων με αιχμές κατά ΠΟΕΔ

«Εάν υπάρχουν σήμερα τέτοιες περιπτώσεις εκπαιδευτικών», πρόσθεσε, «οφείλει πρώτα το Υπουργείο να δημιουργήσει σχετική διαδικασία, πρώτα στήριξης και βελτίωσής  τους και κατόπιν – εάν επιβάλλεται – εξόδου τους από την εκπαίδευση».

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, ο κ. Φυλακτού ανέφερε ότι «είναι απαράδεκτο να θεωρεί ένας υπουργός ότι ο πρόεδρος και ο γραμματέας μιας εκπαιδευτικής οργάνωσης είναι δυνατόν να επιχειρήσουν να παρέμβουν σε υπό διεξαγωγή έρευνα». Χαρακτήρισε απαράδεκτες τις προθέσεις του Υπουργού να τους καταγγείλει στον Γενικό Εισαγγελέα, σύμφωνα με σχετική πληροφορία που έλαβαν.

Προετοιμάζονται για ευρωπαϊκή διαμαρτυρία

Εξάλλου, σύμφωνα με τον κ. Φυλακτού, η ΠΟΕΔ μελετά τη σύναξη εκπαιδευτικών από όλες τις χώρες της ΕΕ που θα λάβει τη μορφή πορείας διαμαρτυρίας ή άλλης μορφής εκδήλωση για τη στάση του κ. Χαμπιαούρη έναντι των εκπαιδευτικών.

Σημειώνεται ότι στο παρόν στάδιο η ΠΟΕΔ εξασφάλισε τη στήριξη των ελληνοκυπριακών και τουρκοκυπριακών εκπαιδευτικών οργανώσεων, ενώ σήμερα ο πρόεδρος της ΠΟΕΔ μεταβαίνει στη Θεσσαλονίκη για να ενημερώσει εκπαιδευτικές οργανώσεις των δασκάλων.

Στη συνέχεια, όπως έχει δηλώσει, θα ενημερωθούν η ευρωπαϊκή ομοσπονδία Εκπαιδευτικών  και η Διεθνή Οργάνωση Εργασίας.

Ακούστε την παρέμβαση του Φίλιου Φυλακτού στην «Πρωινή Επιθεώρηση» του Πολίτη 107,6:

Send this to a friend