Φόρμα αναζήτησης

Ξεμείναμε από ναυαγοσώστες

Χωρίς επίβλεψη παραμένουν πέντε δημοφιλείς παραλίες Λεμεσού, λόγω έλλειψης ενδιαφέροντος από ναυαγοσώστες. Συγκεκριμένα, μόλις πέντε ναυαγοσώστες επέδειξαν ενδιαφέρον για την κάλυψη των θέσεων που είχαν προκηρυχτεί, για τη στελέχωση 30 ναυαγοσωστικών πόστων μέχρι την 1η Ιουνίου. Πρόκειται για κεντρικά σημεία στις παραλίες της Αυδήμου, του Λέιντις Μάιλ και της Ακτής του Κυβερνήτη, την παραλία στην Καστέλα και το Κολούμπια, κοντά στο Δασούδι.

Τα πόστα αυτά, θα καλυφθούν από ναυαγοσώστες -συνήθως φοιτητές- που θα εργοδοτηθούν με τριμηνιαία συμβόλαια κατά τη θερινή περίοδο. Το πρόβλημα προέκυψε, όπως δήλωσε στον «Π» ο υπεύθυνος της ναυαγοσωστικής ομάδας Λεμεσού Πέτρος Αντωνίου, επειδή οι θέσεις προκηρυχτήκαν πριν την κάθοδο των φοιτητών, καθώς η προθεσμία υποβολής των αιτήσεων έληγε στις 31 Μαΐου, με αποτέλεσμα να μην υπάρξει το ανάλογο ενδιαφέρον.

Επιπλέον, η νέα διαδικασία που εφαρμόστηκε φέτος είναι χρονοβόρα σύμφωνα με τον υπεύθυνο της ναυαγοσωστικής ομάδας, καθώς για να γίνουν νέες προσλήψεις θα πρέπει να ετοιμαστούν λίστες από το γραφείο εργασίας. Οι νέοι κατάλογοι, σύμφωνα με τον κύριο Αντωνίου, αναμένεται να σταλούν γύρω στις 15 Ιουνίου, ενώ θα ακολουθήσουν εξετάσεις, από τις οποίες αναμένεται να προκύψουν γύρω στις 10 προσλήψεις. Εξάλλου, στην παραλία Καστέλα στον Άγιο Τύχωνα, εκτός από την απουσία ναυαγοσώστη, πρόβλημα προκύπτει και εξαιτίας της μη λειτουργίας της ράμπας αναπήρων, λόγω ζημιών που προκάλεσε θαλασσοταραχή, καθιστώντας αδύνατη την πρόσβαση στη θάλασσα συμπολιτών μας με κινητικά προβλήματα. Για το θέμα αποταθήκαμε στον γραμματέα του κοινοτικού συμβουλίου Αγίου Τύχωνα, Αντώνη Αντωνίου. Μετά την παρέμβαση του «Π» καθαρίστηκε χθες από τα χαλίκια η τσιμεντένια βάση της ράμπας, ενώ όπως μας ενημέρωσε ο κ. Αντωνίου μέχρι την ερχόμενη Δευτέρα θα επανατοποθετηθούν τα κάγκελα που καταστράφηκαν, αφού προηγουμένως επισκευαστούν.
.