Φόρμα αναζήτησης

Ξεκινά το Sunnymall στη Λάρνακα!

Εκατό καταστήματα, χώροι διασκέδασης και χίλιες νέες θέσεις εργασίας στο νέο εμπορικό κέντρο που θα ανεγερθεί στη Λάρνακα [...]

Read More...

Οραματιστής του τεράστιου project είναι ο Ισραηλινός μεγαλοεπιχειρηματίας Alex Raz, ιδρυτής του Mall Λεμεσού – Προγραμματίζεται, επίσης, 24όροφος πύργος με πολυτελή διαμερίσματα.
Το ερχόμενο καλοκαίρι αρχίζουν οι κατασκευαστικές εργασίες για το μεγαλεπήβολο έργο του εμπορικού κέντρου με την ονομασία Sunnymall, στα Λειβάδια Λάρνακας, το οποίο αναμένεται ν’ ανοίξει τις πύλες του για το κοινό κατά την περίοδο των Χριστουγέννων του 2018. Από τον περασμένο Δεκέμβριο έχει κατατεθεί η πολεοδομική άδεια για το μεγάλο εμπορικό κέντρο που προγραμματίζεται και ήδη το Δημοτικό Συμβούλιο Λειβαδιών επικρατεί αυτή την ανάπτυξη κι έχει αποστείλει τις θετικές του απόψεις στο Τμήμα Πολεδομίας και Οικήσεως ως προς την έγκριση της σχετικής άδειας. Οραματιστής της τεράστιας αυτής επένδυσης είναι ο Ισραηλινός επιχειρηματίας Alex Raz, ο ιδρυτής του Mall στη Λεμεσό, ο οποίος σε δεύτερη φάση προγραμματίζει την ανέγερση, δίπλα στο Sunnymall, ενός 24όροφου κτιρίου (πολυτελούς πύργου) με διαμερίσματα. Ο χώρος όπου θα ανεγερθεί το μεγαλόπνοο project, του Sunnymall και του 24όροφου πύργου με τα πολυτελή διαμερίσματα, βρίσκεται δίπλα από το υφιστάμενο συσκευαστήριο πατατών, στα «σύνορα» Λάρνακας-Λειβαδιών. Σύμφωνα, λοιπόν, με τους ανθρώπους του Alex Raz, ήδη έχουν αρχίσει οι επαφές με ενδιαφερόμενες εταιρίες (της Κύπρου και του εξωτερικού) για ενοικίαση καταστημάτων στο καινούργιο Mall. Το έργο θα περιλαμβάνει περισσότερα από 100 καταστήματα (παντός τύπου), με συνολικό εμβαδόν περίπου 30.000 τετραγωνικά μέτρα. Εκτός των άλλων, το έργο θα διαθέτει καφετέριες, εστιατόρια, χώρους διασκέδασης και παγοδρόμιο! Ο χώρος στάθμευσης θα μπορεί να φιλοξενεί πέραν των 1000 αυτοκινήτων. Το σημαντικό πλεονέκτημα του Sunnymall είναι ότι όλα τα καταστήματα θα στεγάζονται στο ισόγειο και υπολογίζεται ότι θα δημιουργηθούν γύρω στις 1000 νέες θέσεις εργασίας.

55 + 20 εκατομμύρια

Το Sunnymall θα λειτουργήσει σ’ ένα κομβικό σημείο, πολύ κοντά στον παραλιακό δρόμο Λάρνακας-Δεκέλειας, περίπου 400 μέτρα από τη θάλασσα, γεγονός που θα βολεύει όχι μόνο τους κατοίκους από την περιφέρεια της Λάρνακας, αλλά και τους κατοίκους της ελεύθερης επαρχίας Αμμοχώστου και των Βρετανικών Βάσεων Δεκέλειας. Το Sunnymall θα κοστίσει περίπου 55 εκατομμύρια ευρώ, ενώ η ανέγερση του 24όροφου πύργου με τα πολυτελή διαμερίσματα (το κάθε διαμέρισμα θα διαθέτει μικρή πισίνα) υπολογίζεται να κοστίσει 20 εκατομμύρια ευρώ. Σε δηλώσεις του ο Ισραηλινός επενδυτής ανέφερε πως ήδη υπάρχει ενδιαφέρον, κυρίως από ξένους, για την αγορά αυτών των διαμερισμάτων. Το όλο project, δηλαδή το mall και ο 24όροφος πύργος, αναμένεται να προσδώσει μία τεράστια δυναμική στην ευρύτερη περιοχή της Λάρνακας, αφού πρόκειται για ένα έργο που απουσιάζει τόσο από την επαρχία της Λάρνακας, όσο και από την επαρχία της ελεύθερης Αμμοχώστου. Θυμίζουμε, ότι πρόσφατα έχει καταθέσει στο Δήμο Λάρνακας αίτηση πολεοδομικής άδειας για ανέγερση Mall πίσω από το ΚΕΝ Λάρνακας και Έλλαδίτης επιχειρηματίας που δραστηριοποιείται στη Νότιο Αφρική. Εκτιμάται ότι και στην περίπτωση αυτή, μέχρι το τέλος του τρέχοντος έτους ο επενδυτής θα έχει εξασφαλίσει όλες τις απαιτούμενες άδειες (οικοδομική άδεια, παρέκκλιση κτλ.), ώστε να ξεκινήσουν τα κατασκευαστικά έργα το 2018.

Κατεδαφίζεται το «Κίτιον»

Σε μία άλλη εξέλιξη, άκρως σημαντική για τη Λάρνακα, έγκυρες πληροφορίες της εφημερίδας μας αναφέρουν ότι το ξενοδοχείο «Κίτιον» (απέναντι από τον κεντρικό αστυνομικό σταθμό), το οποίο τα τελευταία χρόνια παρέμενε κλειστό κι εγκαταλελειμμένο) πρόκειται εντός Ιανουαρίου να κατεδαφιστεί, αφού ο νέος επενδυτής (Quality Group) έχει εξασφαλίσει την απαιτούμενη άδεια κατεδάφισης από το Δήμο Λάρνακας. Στο ίδιο σημείο προγραμματίζεται νέα μεγάλη ανάπτυξη, για την οποία αναμένεται να δοθούν λεπτομέρειες στο προσεχές μέλλον.

Αυτό είναι το Sunnymall που θα ανοίξει τις πύλες του τα Χριστούγεννα του 2018 στην περιοχή Λάρνακας-Λειβαδιών.   

Send this to a friend