Φόρμα αναζήτησης

Βροντερό όχι μαθητών Πάφου στην ανέγερση καθεδρικού ναού στον Δημόσιο Κήπο

Την πρόσφατη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Πάφου, για ανέγερση καθεδρικού ναού στον Δημόσιο Κήπο, καταδίκασαν τα Κεντρικά Μαθητικά Συμβούλια (ΚΜΣ) Πάφου.

Με πρωτοβουλία του συμβουλίου της Συντονιστικής Επιτροπής Μαθητών (ΕΣΕΜ) Πάφου διεξήχθη δημοψήφισμα μεταξύ των ΚΜΣ όσον αφορά την ανέγερση ναού στον Δημόσιο Κήπο.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΕΣΕΜ, το 82.15% των μαθητών καταδίκασαν την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου για ανέγερση του ναού, το 12.5% τάχθηκαν υπέρ της απόφασης ενώ το 5.35% των μαθητών τήρησαν αποχή.

Στην ανακοίνωση αναφέρονται οι λόγοι για τους οποίους η ΕΣΕΜ Πάφου καταδικάζει την ανέγερση του καθεδρικού ναού:

  • Ο Δημόσιος Κήπος αποτελεί ιστορικό κομμάτι της Πάφου και η οποιαδήποτε καταστροφή του θα αλλοιώσει τον χαρακτήρα της πόλης μας.
  • Είναι απαράδεκτο να είμαστε μέλη της Ε.Ε και ως πόλη να μην διαθέτουμε έναν Δημόσιο Κήπο, ο όποιος με την σωστή αναδάσωση και την απαραίτητη φροντίδα, όχι μόνο θα κοσμούσε την πόλη αλλά θα έδινε και την ευκαιρία σε όλους μας να έρθουμε σε επαφή με την φύση. Το κέντρο της Πάφου στερείται αυτού αγαθού.
  • Η απότομη αλλαγή ψήφου των Δημοτικών Συμβούλων, δείχνει ξεκάθαρα πως πίσω από την ανέγερση του ναού εξυπηρετούνται προσωπικά και πολιτικά συμφέροντα. Εις βάρος μας θα είναι, εάν αφήσουμε αυτά τα συμφέροντα να υπερισχύσουν. Δεν θα το κάνουμε.
  • Τα χρήματα που θα δοθούν για την ανέγερση του ναού θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν προς όφελος της κοινότητας και την εξυπηρέτηση άμεσων αναγκών.
  • Η περιοχή κοντά στον Δημόσιο Κήπο έχει ήδη 2 εκκλησίες. Η δημιουργία ναού στον ίδιο χώρο είναι περιττή.
  • Τόσο ως παιδία όσο και ως έφηβοι, δεν χαρήκαμε ποτέ τον κήπο όπως οι προηγούμενες γενιές, για τις οποίες αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι των αναμνήσεων τους. Ας μην το στερήσουμε και στις επόμενες γενιές.
  • Καταδικάζουμε την καταστροφή του κήπου και κατά συνέπεια του περιβάλλοντος, για την οικοδόμηση οποιουδήποτε κτηρίου.

Μάλιστα, η ανακοίνωση διευκρινίζει πως το κυριότερο πρόβλημά είναι η ολέθρια καταστροφή του πράσινου: «Ο Δημόσιος Κήπος, είναι ένας χώρος που οφείλουμε να υπερασπίσουμε. Έχουμε φωνή και ήρθε η ώρα να ακουστεί. Δεν θα δεχτούμε παθητικά τις αποφάσεις που καθορίζουν το αύριο αυτού του τόπου, γιατί εμείς, είμαστε το αύριο. Η φύση είναι το σπίτι μας και δεν θα αφήσουμε κανέναν να το γκρεμίσει».