Φόρμα αναζήτησης

Βίκτωρας Παπαδόπουλος στον ΠΟΛΙΤΗ 107.6: «Δεν υπάρχει non – paper»

«Η δική μας πλευρά απλά κατέγραψε την εναρκτήρια δήλωση του Γ.Γ. γραμματέα των Η.Ε. Αντόνιο Γκουτέρες στις 30 Ιουνίου στο Κραν- Μοντανά  την οποία ο Πρόεδρος παρουσίασε στα μέλη του Εθνικού Συμβουλίου το ίδιο βράδυ», δήλωσε στον ΠΟΛΙΤΗ 107,6 ο τέως αναπληρωτής Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Βίκτωρας Παπαδόπουλος.

Ερωτηθείς εάν ο Τ/Κ ηγέτης ψεύδεται αναφορικά με το περιεχόμενο των θέσεων Γκουτέρες αφού μιλά για non – paper κάτι για το οποίο απορρίπτει την ύπαρξη του η δική μας πλευρά, ο κ. Παπαδόπουλος είπε ότι ίσως ο κ. Ακιντζί να αναφέρεται στο χαρτί που κρατούσε ο κ. Αιντα το οποίο επανέλαβε ότι δεν κατατέθηκε και δεν αποτέλεσε ουδέποτε non – paper στην όλη διαδικασία των συνομιλιών.

Σημειώνεται ότι ο Τ/κ ηγέτης έκανε αναφορά χθες στην υπάρξη  non-paper   δηλώνοντας ότι  «Το πλαίσιο Γκουτέρες παρουσιάστηκε στις 30 Ιουνίου ως “non-paper” και δεν αφορούσε μόνο την ασφάλεια και τις εγγυήσεις όπως έχει αναφερθεί από Ελληνοκυπριακής πλευράς»

«Τα μέλη ζήτησαν γραπτώς τις θέσεις αυτές» είπε ο κ. Παπαδόπουλος «και την επομένη ο Έσπερ Μπαθ Άιντε στην έναρξη των συζητήσεων κρατώντας ένα κομμάτι χαρτί, το οποίο δεν κατατέθηκε ούτε και έφερε τα όποια διακριτικά άρχισε να διαβάζει από αυτό κάτι διαφορετικό τόσο στην δομή όσο και στο λεκτικό από όσα ο Γ.Γ. ανέφερε την προηγούμενη.

Και οι δυο πλευρές απέρριψαν τα όσο έλεγε ο κ. Άιντε και δεν αποδέχθηκαν το περιεχόμενο αυτού του χαρτιού, πρόσθεσε.

Μετά από την παρέλευση ενός τριημέρου συζητήσεων, στις 4 Ιουλίου ο κ. Άιντε επέστρεψε με ένα κείμενο στο οποίο όπως μας ανέφερε είναι οι θέσεις του Γ.Γ.

Υπαγόρευσε στους διαπραγματευτές των δυο πλευρών το περιεχόμενο του εγγράφου το οποίο τουλάχιστον ο κ. Μαυρογιάννης εκ μέρους της δικής μας πλευράς το κατέγραψε στην λεπτομέρειά του, είπε ο κ. Παπαδόπουλος. Αυτό η δική μας πλευρά θεωρεί ότι είναι οι θέσεις του Γ.Γ.» πρόσθεσε.