Φόρμα αναζήτησης

Βίκτωρας Παπαδόπουλος: Εξέπληξε το Προεδρικό η στάση του ΑΚΕΛ

Την έκπληξή του εξέφρασε ο διευθυντής του γραφείου Τύπου του Προέδρου της Δημοκρατίας Βίκτωρας Παπαδόπουλος για τον λόγο που προβάλλει το ΑΚΕΛ αναφορικά με την αποχώρηση του μέλους του Πολιτικού Γραφείου του κόμματος Τουμάζου Τσελεπή από την διαπραγματευτική ομάδα.

Μιλώντας στην εκπομπή Control Panel του ΠΟΛΙΤΗ 107,6 ο κ. Παπαδόπουλος επανέλαβε ότι η επιδιωκόμενη λύση στηρίζεται στη βάση Διζωνικής Δικοινοτικής Ομοσπονδίας, τονίζοντας πως και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας το επιβεβαιώνει με κάθε ευκαιρία, όπως και τα Ηνωμένα Έθνη.

Στην κριτική που άσκησε ο πρώην γενικός εισαγγελέας Αλέκος Μαρκίδης ότι η διαπραγματευτική ομάδα δεν συνεδρίασε για 15 μήνες, ο κ. Παπαδόπουλος ανέφερε ότι δεν συγκλήθηκε η ομάδα γιατί δεν υπήρχε όλο αυτό το διάστημα διαπραγμάτευση.

 Διαβάστε επίσης: Σκληρή απάντηση Άντρου στον ΠτΔ για τους «οπαδούς της όποιας λύσης»

                          Α.Μαρκίδης: Δημόσιες σχέσεις η συνεδρία της διαπραγματευτικής ομάδας

                          Τσελεπής: Η κρίση με ΠτΔ κορυφώθηκε με την αμφισβήτηση της βάσης λύσης

Σε ερώτηση κατά πόσο ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας επιθυμεί να έχει τη στήριξη του ΑΚΕΛ στη διαπραγματευτική διαδικασία, ο Βίκτωρας Παπαδόπουλος διερωτήθηκε «ποιος δεν θέλει το ΑΚΕΛ δίπλα του;». Σημείωσε επίσης ότι τους τελευταίους 15 μήνες ουδείς από το Προεδρικό επιτέθηκε κατά του ΑΚΕΛ, όμως τον τελευταίο καιρό κατέστη αφόρητη η καθημερινή επίθεση προς το πρόσωπο του ΠτΔ.

Ερωτηθείς για την απόφαση αποχώρησης του Αλέκου Μαρκίδη από τη διαπραγματευτική ομάδα μετά την ομιλία του Προέδρου στο μνημόσυνο του Τάσσου Παπαδόπουλου, ο κ. Παπαδόπουλος διερωτήθηκε αν ο κ. Μαρκίδης είχε διαφωνίες με τον Νίκο Αναστασιάδη και πριν το Μοντ Πελεράν, τη Γενεύη και το Κρανς Μοντανά, καθώς και εκεί του είχαν αποσταλεί προσκλήσεις, αλλά δεν προσήλθε.

Κληθείς να απαντήσει ποιους εννοεί ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ως  «οπαδούς της όποιας λύσης», ο διευθυντής του γραφείου Τύπου του ΠτΔ απάντησε ότι εννοεί αυτούς οι οποίοι τον πιέζουν την ώρα που δεν υπάρχουν εξελίξεις, καταλογίζοντας του ευθύνες για το ναυάγιο στο Κραν Μοντανά γιατί δεν αποδέχθηκε πράγματα που δεν ήταν καν στο τραπέζι.  Σε ότι αφορά στην αναφορά του σε έντυπα, είπε ότι εννοεί κάποιους αρθρογράφους οι οποίοι σπρώχνουν τον ΠτΔ να αποδεχτεί πράγματα που δεν μπορεί να αποδεχτεί ο κυπριακός λαός.