Φόρμα αναζήτησης

Πανεπιστήμιο UCLan Cyprus: «Ένα σύγχρονο πανεπιστήμιο παγκόσμιας αναγνώρισης»Η απόκτηση αναγνωρισμένου πτυχίου από βρετανικό πανεπιστήμιο στην Κύπρο καθίσταται εφικτή μέσω του Πανεπιστημίου UCLan Cyprus, καθώς επιλέγοντάς το ο φοιτητής επενδύει στην κυπριακή-βρετανική ανώτατη εκπαίδευση σε ένα από τα πιο καινοτόμα και σύγχρονα πανεπιστήμια της χώρας. Τους στόχους και το όραμα του πανεπιστημίου αναλύει η Ειρήνη Γεωργίου, Corporate Development Manager στο Πανεπιστήμιο UCLan Cyprus.

Το Πανεπιστήμιο UCLan Cyprus βρίσκεται κάτω από την ακαδημαϊκή ομπρέλα του University of Central Lancashire (UCLan) του Ηνωμένου Βασιλείου. Ποια τα οφέλη που αποκομίζει ένας/μία φοιτητής/ρια μέσα από αυτή τη συνεργασία

H συνεργασία του Πανεπιστημίου UCLan Cyprus με το University of Central Lancashire Αγγλίας συνιστά μια εξαίρετη σύζευξη δυνάμεων ακαδημαϊκής αριστείας με ουσιαστικά οφέλη για τους φοιτητές. Το Πανεπιστήμιο UCLan Cyprus βρίσκεται κάτω από την ακαδημαϊκή ομπρέλα του University of Central Lancashire (UCLan) του Ηνωμένου Βασιλείου, προσφέροντας στους απόφοιτούς του τη μοναδική ευκαιρία να αποκτήσουν δύο πτυχία, από το Πανεπιστήμιο UCLan Cyprus και από το UCLan UK, τα οποία είναι πλήρως αναγνωρισμένα σε ολόκληρο τον κόσμο. Το βρετανικό πτυχίο του Πανεπιστημίου UCLan Cyprus είναι το μόνο στην Κύπρο που δεν απαιτείται υποβολή αναγνώρισης από ΚΥΣΑΤΣ, όπως γίνεται με άλλα κολέγια ή πανεπιστήμια που προσφέρουν πτυχία τύπου franchise.

Ιδιαίτερα για τη συγκεκριμένη χρονική περίοδο που διανύουμε, με τις επιπτώσεις της πανδημίας και τις συνέπειες του Brexit στο κόστος σπουδών σε αγγλικά πανεπιστήμια, η δυνατότητα απόκτησης βρετανικού πτυχίου σε ένα περιβάλλον με ασφάλεια, μακριά από αβεβαιότητες και επιπλέον οικονομικές επιβαρύνσεις καθιστά το Πανεπιστήμιο UCLan Cyprus την ιδανική επιλογή για ανώτερη εκπαίδευση.

Οι συνέργειες μεταξύ των δύο πανεπιστημίων σε επίπεδο ανταλλαγής γνώσης και εξειδίκευσης έχουν αναπτύξει ένα από τα πιο ανταγωνιστικά προϊόντα εκπαίδευσης στην Κύπρο. Είναι σημαντικό να αναφερθεί ότι το UCLan Ηνωμένου Βασιλείου ως το μητρικό πανεπιστήμιο, συγκαταλέγεται για 6η συνεχή χρονιά ανάμεσα στα 801-1.000 καλύτερα πανεπιστήμια παγκοσμίως, σύμφωνα με τη λίστα «Times Higher Education World University Rankings» η οποία περιέχει περισσότερα από 1.500 πανεπιστήμια σε 93 χώρες, καθιστώντας την ως τη μεγαλύτερη λίστα κατάταξης πανεπιστημίων μέχρι σήμερα.

Συγκαταλέγεται, επίσης, στα πιο εύπορα πανεπιστήμια του Ηνωμένου Βασιλείου, στα 10 πρώτα σε αριθμό φοιτητών, προσφέροντας 500 προπτυχιακούς κλάδους σπουδών και πέραν των 200 μεταπτυχιακών. Επιπλέον, έχει κερδίσει μια θέση ανάμεσα στα 1.000 κορυφαία πανεπιστήμια διεθνώς από τον Αμερικανικό Οργανισμό U.S. News & World Report και βρίσκεται, επίσης, στο 3,7% των κορυφαίων πανεπιστημίων παγκοσμίως στην κατάταξη του Centre for World University Rankings (CWUR).

Γιατί κάποιος να επιλέξει το Πανεπιστήμιο UCLan Cyprus για τις σπουδές του;

Οι λόγοι για να επιλέξει κάποιος το Πανεπιστήμιο UCLan Cyprus είναι αρκετοί και σχετίζονται με την πολυδιάστατη δυναμική του.

Επιλέγοντας το Πανεπιστήμιο UCLan Cyprus, ο εκάστοτε φοιτητής/ρια επενδύει στην κυπριακή-βρετανική ανώτατη εκπαίδευση σε ένα από τα πιο καινοτόμα και σύγχρονα πανεπιστήμια της χώρας. Η απόκτηση πτυχίου παγκόσμιας κλάσης, καθώς το πανεπιστήμιο προσφέρει δύο πτυχία, ένα από το Πανεπιστήμιο UCLan Cyprus και ένα από το University of Central Lancashire (UCLan) του Ηνωμένου Βασιλείου το οποίο βρίσκεται ανάμεσα στα 801-1.000 καλύτερα πανεπιστήμια στον κόσμο, αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα πλεονεκτήματα που προσφέρει το πανεπιστήμιο στους απόφοιτούς του. Αξίζει να σημειωθεί ότι η απόκτηση δύο πτυχίων προσφέρεται αποκλειστικά στην Κύπρο από το Πανεπιστήμιο UCLan Cyprus με εξοικονόμηση μέχρι και 60% στο κόστος σπουδών και διαβίωσης, σε σύγκριση με πανεπιστήμια στην Αγγλία. Το πανεπιστήμιο διαθέτει εξαιρετικές ακαδημαϊκές σχολές και ένα ευρύ φάσμα προγραμμάτων προπτυχιακού, μεταπτυχιακού και ερευνητικού επιπέδου που δίνουν τη δυνατότητα στους φοιτητές να λάβουν εκπαίδευση υψηλών προδιαγραφών η οποία έχει άμεση συσχέτιση με την αγορά εργασίας.

Η τεχνολογική υποδομή και οι υπερσύγχρονες βραβευμένες εγκαταστάσεις του πανεπιστημίου είναι υπόδειγμα για τα κυπριακά, αλλά και για τα ευρωπαϊκά δεδομένα. H προηγμένη τεχνολογία του Πανεπιστημίου UCLan Cyprus, σημείο αναφοράς στη λειτουργία και δράση του, συνέβαλε καταλυτικά στην άμεση προσαρμογή και αντιμετώπιση της κρίσης της πανδημίας. Το γεγονός ότι η διά ζώσης διδασκαλία μετατράπηκε άμεσα σε εξ αποστάσεως εκπαίδευση χωρίς αρνητικό αντίκτυπο για τους φοιτητές μας, υποδεικνύει ότι η επένδυση σπουδών στο Πανεπιστήμιο UCLan Cyprus εξασφαλίζει απρόσκοπτη συνέχιση σπουδών ακόμα και υπό τις πιο δύσκολες περιστάσεις. Το πανεπιστήμιο είναι πανέτοιμο να καλωσορίσει τους φοιτητές για την ακαδημαϊκή χρονιά 2020/21, πάντοτε σύμφωνα με τα υγειονομικά πρωτόκολλα με στόχο την απρόσκοπτη παροχή κορυφαίας εκπαίδευσης.

Το όνειρο να γίνει κάποιος απόφοιτος βρετανικού πανεπιστημίου στην Κύπρο πραγματώνεται στο Πανεπιστήμιο UCLan Cyprus, με τους φοιτητές μας να ενσωματώνονται σε μια δυναμική κοινότητα, πλούσιας φοιτητικής ζωής με μια πλειάδα δραστηριοτήτων εντός και εκτός πανεπιστημίου.

Ποια προγράμματα προσφέρει το Πανεπιστήμιο, σε προπτυχιακό και μεταπτυχιακό επίπεδο;

Το Πανεπιστήμιο UCLan Cyprus προσφέρει προγράμματα σε προπτυχιακό και μεταπτυχιακό επίπεδο πλήρως πιστοποιημένα από τον Φορέα Διασφάλισης και Πιστοποίησης της Ποιότητας της Ανώτερης Εκπαίδευσης της Κύπρου (ΔΙΠΑΕ) και από τον Φορέα Διασφάλισης Ποιότητας της Αγγλίας (QAA).

Προσφέρει ανταγωνιστικά προγράμματα τα οποία αντικατοπτρίζουν τις τρέχουσες και μελλοντικές ανάγκες της αγοράς εργασίας. Ενδεικτικά, αναφέρονται τα παρακάτω προγράμματα: BA (Hons) Advertising and Marketing Communications, BSc (Hons) Computing, BSc (Hons) Web Design & Development, BSc Sport & Exercise Science, MSc Data Analytics και MSc Cybersecurity.

Το μοντέλο εκπαίδευσης του πανεπιστημίου συνδυάζει ακαδημαϊκή γνώση με πρακτική εξάσκηση προκειμένου οι απόφοιτοι να μεγιστοποιήσουν τις ευκαιρίες εργοδότησης και επαγγελματικής τους ανέλιξης μέσω της επαγγελματικής αναγνώρισης των προγραμμάτων. Το πανεπιστήμιο απολαμβάνει εξαιρετικής διασύνδεσης με την επιχειρηματική κοινότητα, γεγονός που αντικατοπτρίζεται στη διδακτέα ύλη όλων των προγραμμάτων σπουδών. Η ακαδημαϊκή μάθηση που λαμβάνουν οι φοιτητές συμπληρώνεται με πρακτική εμπειρία, εμπλοκή σε συνεργαζόμενα projects με τη βιομηχανία, επιμόρφωση στη βάση καθοδήγησης/συμβουλευτικής (consulting) από τους βιομηχανικούς μας εταίρους κ.λπ.

Οι τρεις σχολές του βρετανικού πανεπιστημίου της Κύπρου (Σχολή Διοίκησης Επιχειρήσεων, Νομική Σχολή και Σχολή Επιστημών) έχουν συνάψει στρατηγικές συνεργασίες με επαγγελματικά σώματα, γεγονός που καθιστά τα προγράμματα πιο ανταγωνιστικά, με την παροχή επαγγελματικών αναγνωρίσεων που είναι σε ζήτηση από την τοπική και διεθνή αγορά. Να αναφέρουμε ενδεικτικά τις πιο κάτω πιστοποιήσεις εντός και εκτός Κύπρου που συνιστούν και την καινοτομία των προγραμμάτων του πανεπιστημίου:

  • Το πρόγραμμα MSc Data Analytics του Πανεπιστημίου UCLan Cyprus είναι το μόνο πρόγραμμα στην Κύπρο που προσφέρει το SAS Joint Certificate. Μέσω αυτής της συνεργασίας, εμπλουτίζεται το πρόγραμμα σπουδών, με τους φοιτητές να λαμβάνουν παράλληλα το SAS Joint Certificate in Business Intelligence and Data Mining.
  • Το πρόγραμμα BSc Computing του Πανεπιστημίου UCLan Cyprus είναι αναγνωρισμένο τόσο από το ΕΤΕΚ όσο και από το British Computing Society (BCS).
  • Το Πανεπιστήμιο UCLan Cyprus είναι το μοναδικό πανεπιστήμιο στην Κύπρο που προσφέρει αναγνωρισμένο πρόγραμμα ψυχολογίας από το επαγγελματικό σώμα ψυχολόγων της Μεγάλης Βρετανίας, British Psychological Society (BPS).
  • Το πανεπιστήμιο προχώρησε πρώτο σε αποκλειστική ευρωπαϊκή συνεργασία με το σώμα του παγκόσμιου φορέα για επαγγελματίες λογιστές ACCA. Συγκεκριμένα, με την εγγραφή στο πρόγραμμα BA (Hons) Accounting & Finance του Πανεπιστημίου UCLan Cyprus, οι φοιτητές επωφελούνται αυτόματα με 9 απαλλαγές από τα 13 μαθήματα του επαγγελματικού τίτλου ACCA, έχοντας τη δυνατότητα ολοκλήρωσης του πτυχίου τους και απόκτησης του επαγγελματικού τίτλου ΑCCA σε μόνο τέσσερα χρόνια.
  • Το πτυχίο νομικής (LLB) του πανεπιστημίου είναι το μόνο που είναι ταυτόχρονα αναγνωρισμένο από τον Παγκύπριο Δικηγορικό Σύλλογο και την αντίστοιχη Ρυθμιστική Αρχή Αγγλίας και Ουαλίας.

Ποια προγράμματα προσφέρει το πανεπιστήμιο σε διδακτορικό επίπεδο;

Η εφαρμοσμένη έρευνα αποτελεί έναν από τους βασικούς πυλώνες του πανεπιστημίου μας. Ως αποτέλεσμα, την ακαδημαϊκή χρόνια 2020-2021, σε συνεργασία με το μητρικό μας πανεπιστήμιο προσφέρουμε υποτροφίες για 10 διδακτορικά πλήρους φοίτησης που καλύπτουν ένα μεγάλο εύρος ερευνητικού ενδιαφέροντος.

Ποια είναι τα κριτήρια εισδοχής για το πανεπιστήμιο;

Τα κριτήρια εισδοχής στο Πανεπιστήμιο UCLan Cyprus ακολουθούν τις υψηλές προδιαγραφές ποιότητας στην εκπαίδευση όπως έχουν θεσμοθετηθεί από το μητρικό πανεπιστήμιο. Ενδεικτικά, αναφέρεται ότι λαμβάνεται υπόψη ο γενικός βαθμός απολυτηρίου ή αντίστοιχος γενικός βαθμός από διεθνώς αναγνωρισμένες εξετάσεις, καθώς και η καλή γνώση της αγγλικής γλώσσας. Στην περίπτωση των μεταπτυχιακών προγραμμάτων που προσφέρονται από το βρετανικό πανεπιστήμιο της Κύπρου, απαιτείται η προσκόμιση πτυχίου, όπως επίσης και η καλή γνώση της αγγλικής γλώσσας.

Για περισσότερες πληροφορίες και διευκρινίσεις, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν με τους έμπειρους συμβούλους εισδοχής του πανεπιστημίου μας στο τηλ. 24694000 ή με email στο admissions@uclancyprus.ac.cy.

Διαθέτει το πανεπιστήμιο εστίες για τους σπουδαστές του;

Το Πανεπιστήμιο UCLan Cyprus διαθέτει υπερσύγχρονη Πανεπιστημιούπολη με ολοκαίνουργιες εγκαταστάσεις συμπεριλαμβανομένων και των εστιών για τους φοιτητές. Το κτηριακό συγκρότημα φοιτητικών εστιών βρίσκεται δίπλα από το πανεπιστήμιο και συνεπώς σε κοντινή απόσταση από το κέντρο της ραγδαίας αναπτυσσόμενης πόλης της Λάρνακας. Οι φοιτητικές εστίες παρέχουν στους φοιτητές του πανεπιστημίου ένα σύγχρονο, άνετο και ασφαλές περιβάλλον για μια ευχάριστη φοιτητική ζωή.

Ποιο είναι το όραμα του πανεπιστημίου τα επόμενα χρόνια;

Από το 2012, όταν καλωσορίσαμε τους πρώτους φοιτητές στο Πανεπιστήμιο UCLan Cyprus, θέσαμε ως στόχο την προσφορά ποιοτικά ανώτερης εκπαίδευσης. Διά μέσου των χρόνων λειτουργίας του, το πανεπιστήμιο εργάζεται διεξοδικά και με πλάνο στην υλοποίηση του πιο πάνω στόχου.

Λαμβάνοντας υπόψη τις αλλαγές που συντελούνται σε κοινωνικοοικονομικό επίπεδο, όραμά μας είναι να παραμείνουμε ένα σύγχρονο πανεπιστήμιο παγκόσμιας αναγνώρισης το οποίο θα ενδυναμωθεί ακόμα περισσότερο σε ανθρώπινους πόρους, υποδομές, προγράμματα σπουδών που να ανταποκρίνονται στις ανάγκες της αγοράς, αλλά και επέκταση του δικτύου διεθνών φοιτητών. Η περαιτέρω ανάπτυξη της έρευνας και καινοτομίας παραμένει πρωταρχικός στόχος όπως επίσης και η συνέχιση της συνεργασίας με στρατηγικούς εταίρους σε Κύπρο, Ευρώπη, Μέση Ανατολή και Ασία.

Έμφαση δίνει το Πανεπιστήμιο UCLan Cyprus και στην έρευνα. Σε ποια πεδία εστιάζει η ερευνητική προσπάθεια του πανεπιστημίου;

Το Πανεπιστήμιο UCLan δίνει μεγάλη σημασία στην παραγωγή επιστημονικής γνώσης μέσω της εφαρμοσμένης έρευνας. Στο ερευνητικό πλαίσιο του πανεπιστημίου συμμετέχουν αυτόνομα πρωτοποριακά ερευνητικά κέντρα τα οποία αποτελούνται από:

  • CEDAR (Centre for Entrepreneurial Development, Alliance and Research): Πρόκειται για κέντρο επιχειρηματικότητας που στοχεύει στην ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας στην Κύπρο με τη δημιουργία συνεργιών μεταξύ των τομέων της εκπαίδευσης, της έρευνας της πολιτικής και της βιομηχανίας.
  • ΙnSPIRE (Centre of Interdisciplinary Science Promotion & Innovative Research Exploration): Ένα διεπιστημονικό ερευνητικό κέντρο με στόχο την προώθηση και την ανάπτυξη της επιστημονικής έρευνας μέσα από συνεργασίες μεταξύ των διαφόρων κλάδων της επιστήμης.
  • ICLAIM (Interdisciplinary Centre for Law, Alternative and Innovative Methods): Επικεντρώνεται στη νομική και την εφαρμογή της στον πραγματικό κόσμο μέσω εναλλακτικών και καινοτόμων μεθόδων.

 

Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας www.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν.