Φόρμα αναζήτησης

Τσιελεπής: «Όποιος δεν θέλει να πάει στον μύλο πέντε μέρες κοσκινίζει»

«Η στάση μας μετά την πρόταση του Μουσταφά Ακιντζί για στρατηγική συμφωνία- πακέτο δείχνει αμηχανία και πανικό» δήλωσε στον ΠΟΛΙΤΗ 107,6 ο Τουμάζος Τσιελεπής επικεφαλής του Γραφείου Κυπριακού του ΑΚΕΛ και μέλος της διαπραγματευτικής ομάδας για το Κυπριακό.

Ο κ. Τσιελεπής  πρόσθεσε πως αν η πλευρά μας δεν ανταποκριθεί στην κίνηση του Τουρκοκύπριου ηγέτη,  τότε το πρόβλημα που έχουμε – παρόλο που η Κυβέρνηση δεν το παραδέχεται κάνοντας διαφορετικές αναγνώσεις της έκθεσης του Γ.Γ. – θα επιδεινωθεί.

  Διαβάστε επίσης: Στρατηγική συμφωνία πακέτο «βλέπει» στο πλαίσιο Γκουτέρες ο Ακιντζί

  Διαβάστε επίσης: ΑΚΕΛ:Ο Αναστασιάδης να αξιοποιήσει την πρόταση Ακιντζί

 

«Πρέπει να ακολουθήσουμε τη δήλωση Ακιντζί. Οφείλουμε να συμφωνήσουμε και αν στο τέλος οι Τουρκοκύπριοι και η Τουρκία κάνουν πίσω τότε αυτοί θα μείνουν εκτεθειμένοι.  Ο κ. Ακιντζί μας δίνει την ευκαιρία να δούμε τι θέλει η Τουρκία και εμείς δεν την εκμεταλλευόμαστε.

Από τη στιγμή που έλεγε η δική μας πλευρά ότι ήθελε το πλαίσιο σαν βάση διαπραγμάτευσης τότε είναι ακατανόητο αυτό που λέει ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος. Και το μόνο που μπορώ να πω είναι ότι «όποιος δεν θέλει να πάει στον μύλο πέντε μέρες κοσκινίζει» πρόσθεσε χαρακτηριστικά ο κ. Τσιελεπής.

Ακούστε εδώ ολόκληρη την παρέμβαση: