Φόρμα αναζήτησης

Το «Imagine» έφερε κοντά 3665 Ε/κ και Τ/κ μαθητές

Χιλιάδες μαθητές, Ελληνοκύπριοι και Τουρκοκύπριοι, αλλά και 397 εκπαιδευτικοί από τις δύο κοινότητες, ήρθαν κοντά χάρη στο πρόγραμμα «Imagine». Το πρόγραμμα αυτό εφαρμόζεται τα δύο τελευταία χρόνια σε δημοτικά, γυμνάσια και λύκεια και στις δύο κοινότητες, με στόχο να αναπτυχθεί η επικοινωνία και η συνεργασία μεταξύ των εκπαιδευτικών και των μαθητών και στις δύο κοινότητες.

Φέτος, στο πλαίσιο του «Imagine», εφαρμόστηκε ένα νέο πρόγραμμα, σε πιλοτική μορφή, στο οποίο μία κοινή ομάδα Ε/κ και Τ/κ μαθητών επισκέφθηκε την εντός των τοιχών Λευκωσία, με στόχο να ανταλλάξουν απόψεις σε θέματα πολιτιστικής κληρονομιάς, αλλά και τρόπους προστασίας της.

Το πρόγραμμα αποτελεί μέρος των μέτρων οικοδόμησης εμπιστοσύνης, τα οποία είχαν συμφωνήσει Νίκος Αναστασιάδης και Μουσταφά Ακιντζί το 2015, και τελεί υπό την αιγίδα της Δικοινοτικής Τεχνικής Επιτροπής για την Εκπαίδευση και το Σπίτι της Συνεργασίας, με τη στήριξη του Ομοσπονδιακού Γραφείου Εξωτερικών Υποθέσεων της Γερμανίας και της Ειρηνευτικής Δύναμης Κύπρου.