Φόρμα αναζήτησης

Το who-is-who των δύο νέων Επιτρόπων

Τον διορισμό της Δέσπως Μιχαηλίδου Λιβανίου στη θέση της Επιτρόπου Προστασίας Δικαιωμάτων του Παιδιού και της Λουϊζας Χριστοδουλίδου-Ζαννέττου στη θέση της Επιτρόπου Νομοθεσίας αποφάσισε σήμερα του Υπουργικό.

Σύμφωνα με τα όσα δήλωσε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, ο διορισμός τους θα τεθεί σε ισχύ από τις 3 Οκτωβρίου, έτσι ώστε οι δύο νέες επίτροποι να μπορέσουν να τακτοποιήσουν τις εκκρεμότητές τους.

Διαβάστε επίσης: Υπόθεση θανάτου 14χρονου: Έρευνα κατά παντός υπευθύνου

Η κ. Μιχαηλίδου είναι από το 2012 δικαστής στο Ανώτατο Δικαστήριο, ενώ από το 2013 εκπροσωπεί τις δικαστικές Αρχές της Δημοκρατίας στην Επιτροπή του ΣτΕ για την αποτελεσματική απονομή της δικαιοσύνης, ενώ η κ. Λουϊζα Χριστοδουλίδου-Ζαννέττου είναι Εισαγγελέας της Δημοκρατίας.

Δέσπω Μιχαηλίδου Λιβανίου

Η Δέσπω Μιχαηλίδου – Λιβανίου διορίστηκε το 1989 Προσωρινός Επαρχιακός Δικαστής στο Επαρχιακό Δικαστήριο Λευκωσίας. Το 1997 προάχθηκε σε Ανώτερο Επαρχιακό Δικαστή και το 2003 σε Πρόεδρο Επαρχιακού Δικαστηρίου.

Κατά τη διάρκεια της θητείας της υπηρέτησε στα Κακουργιοδικεία Λεμεσού και Πάφου ως Πρόεδρος ή ως Μέλος.  Υπήρξε μέλος του Συμβουλίου της Ένωσης Δικαστών για σειρά ετών.  Κατά τη θητεία της ως Πρόεδρος του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λεμεσού διετέλεσε Πρόεδρος του Καλογεροπούλειου Ιδρύματος.

Στις 4 Δεκεμβρίου 2012 διορίστηκε Δικαστής στο Ανώτατο Δικαστήριο Κύπρου όπου υπηρετεί μέχρι σήμερα.Από το 2013 εκπροσωπεί με τον Παμπαλλή, Δ. στο Στρασβούργο, τις Δικαστικές Αρχές της Δημοκρατίας στην Επιτροπή του Συμβουλίου της Ευρώπης για την αποτελεσματική απονομή της Δικαιοσύνης (CEPEJ).

Είναι μέλος της τριμελούς Επιτροπής που συστάθηκε από το Ανώτατο Δικαστήριο, για παρακολούθηση των προτεινόμενων από το Υπουργείο Δικαιοσύνης τροποποιήσεων, για τον εκσυγχρονισμό και την ενοποίηση του Οικογενειακού Δικαίου.

Λουϊζα Χριστοδουλίδου-Ζαννέττου

Η Λουίζα Χριστοδουλίδου Ζαννέτου κατέχει τη θέση του Εισαγγελέα της Δημοκρατίας από το 2014 και είναι υπεύθυνη δύο τομέων της Υπηρεσίας, του Τομέα Διοικητικού Δικαίου και του Τομέα Αστικού Δικαίου της Νομικής Υπηρεσίας της Δημοκρατίας. Είναι επίσης υπεύθυνη του Τομέα Βίας στην Οικογένεια και είναι μέλος της Συμβουλευτικής Επιτροπής για τη Βία στην Οικογένεια.

Από το 2015 είναι Πρόεδρος της Επιτροπής Ισότητας των Φύλων στην Εργασία και στην Εκπαίδευση.

Για σειρά ετών και μέχρι σήμερα ασχολείται με υποθέσεις οικογενειακού δικαίου ενώπιον Δικαστηρίων όλων των Επαρχιών, υποθέσεις διεθνών απαγωγών παιδιών σύμφωνα με τη Σύμβαση της Χάγης, ενώ συμμετέχει σε διάφορες επιτροπές και σεμινάρια ως εκπαιδεύτρια των θεμάτων με τα οποία ασχολείται.

Τα πλήρη βιογραφικά της Δέσπως Μιχαηλίδου Λιβανίου και της Λουϊζας Χριστοδουλίδου-Ζαννέττου