Φόρμα αναζήτησης

Την γλίτωσε για την ανθρωποκτονία ο 27χρονος με το σπίτι-φρούριο στην Ανθούπολη

 

Αδύνατη στάθηκε η εξασφάλιση μαρτυρίας που θα μπορούσε να συνδέσει τον 27χρονο που ζούσε σε σπίτι-φρούριο στην Ανθούπολη με τον θάνατο του 35χρονου Μανώλη Μαλιαρουδάκη, ο οποίος το μεσημέρι της 21ης Φεβρουαρίου είχε αφήσει την τελευταία του πνοή σε χωράφι πλησίον της οικίας του 27χρονου μετά από χρήση ηρωίνης. Παρόλο που τόσο τη σύριγγα όσο και τη θανατηφόρα δόση ο Μανώλης φερόταν να είχε προμηθευτεί από τον 27χρονο, εντούτοις δεν έγινε κατορθωτό να εξασφαλιστούν μαρτυρίες, επιστημονικές ή άλλες, που θα μπορούσαν να τον συνδέσουν με το αδίκημα της ανθρωποκτονίας και έτσι από αυτή την άποψη την γλίτωσε.

Σήμερα ο 27χρονος παραπέμφθηκε σε απευθείας δίκη ενώπιον του Κακουργιοδικείου Λευκωσίας μόνο για τα αδικήματα της κατοχής ναρκωτικών τάξης Α με σκοπό την προμήθεια, ενώ μέχρι την πρώτη δικάσιμο, η οποία ορίστηκε για τις 11 Απριλίου, διατάχθηκε να παραμείνει υπό κράτηση. Αγορεύοντας για την αναγκαιότητα αυτή, η εκπρόσωπος της κατηγορούσας αρχής, Αντιγόνη Μιχαήλ, αναφέρθηκε στον κίνδυνο μη προσέλευσής του στη δίκη λόγω της σοβαρότητας των αδικημάτων που αντιμετωπίζει, αλλά και στο γεγονός ότι είχε αποφυλακιστεί μόλις τον Μάιο του 2018 μετά από έκτιση ποινής 3 ετών, η οποία επίσης του είχε επιβληθεί για τα αδικήματα της προμήθειας ναρκωτικών τάξης Α.

Εν προκειμένω αντιμετωπίζει 17 κατηγορίες, οι οποίες περιλαμβάνουν και το αδίκημα της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες.

Υπενθυμίζεται ότι ο 27χρονος είχε συλληφθεί στο σπίτι του στην Ανθούπολη στις 28 Φεβρουαρίου, το οποίο κυριολεκτικά είχε μετατρέψει σε απόρθητο φρούριο καθώς διέθετε από τζάμια και πόρτες ασφαλείας μέχρι κάμερες που κατέγραφαν σε δημόσιους δρόμους και βρίσκονταν ακόμα και στην ταράτσα. Στην επιχείρηση σύλληψής του συμμετείχε και αυτός ο Ειδικός Αντιτρομοκρατικός Ουλαμός (ΕΑΟ), ενώ ο τζίρος του φαίνεται να ήταν τόσο μεγάλος, που διέθετε μέχρι και μηχανές για καταμέτρηση τόσο χαρτονομισμάτων όσο και κερμάτων!

Συγκεκριμένα εντός της οικίας ανευρέθηκαν τα εξής: Άσπρη σκόνη βάρους 70 γρ., 68 γρ. κάνναβη, πέντε έτοιμα τσιγάρα με κάνναβη, 7.515 ευρώ σε χαρτονομίσματα και 2.619 ευρώ σε κέρματα, μεγάλος αριθμός χρυσαφικών, κινητά τηλέφωνα και κάρτες, καθώς και μηχανές καταμέτρησης χαρτονομισμάτων και κερμάτων. Βρέθηκε επίσης μεγάλος αριθμός αχρησιμοποίητων συριγγών, ενώ όταν η Αστυνομία εισέβαλε στο σπίτι του, πράγμα για το οποίο χρειάστηκε να σπάσει μέχρι και τοίχο, ο 27χρονος είχε προλάβει να ανάψει ξυλόσομπα και να κάψει κάποια τεκμήρια.