POWERED BY

Φόρμα αναζήτησης

Tι πιστεύουν οι υποψήφιοι Ευρωβουλευτές για ΛΟΑΤΙ θέματαΕρωτηματολόγιο για καταγραφή των θέσεων που αφορούν τα ΛΟΑΤΙ άτομα, απέστειλε η   Accept – ΛΟΑΤΙ Κύπρου  στους Υποψήφιους Ευρωβουλευτές.Το συγκεκριμένο Ερωτηματολόγιο έχει σταλεί σε 36 Υποψήφιους Ευρωβουλευτές (ΔΗΣΥ, ΑΚΕΛ, ΔΗΚΟ, ΕΔΕΚ, Συμμαχία Πολιτών, Κίνημα Οικολόγων, ΔΗΠΑ) ούτως ώστε να καταγραφούν οι θέσεις των υποψηφίων σε θέματα της κοινότητας ΛΟΑΤΙ.

Σε ανακοίνωσή της η  Accept – ΛΟΑΤΙ Κύπρου καλεί τα μέλη της, τους φίλους και υποστηρικτές των ανθρωπίνων δικαιωμάτων σε εγρήγορση για την προστασία των δικαιωμάτων τους και καλεί όλους την Κυριακή 26 Μάϊου, 2019, να ψηφίσουν στις Ευρωεκλογές για να δώσουν δυνατή και καθαρή εντολή στο ΕΚ να συνεχίσει να ενισχύσει την προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων όλων των πολιτών της Ένωσης.

Οι εκλογές για το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο του 2019 έρχονται σε ένα όλο και περισσότερο πολωμένο κοινωνικό και πολιτικό κλίμα. Οι βασικές αξίες και τα πρότυπα στα οποία βασίστηκε η ΕΕ – ο σεβασμός της ανθρώπινης αξιοπρέπειας και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, της ελευθερίας, της δημοκρατίας, της ισότητας και του κράτους δικαίου – τίθενται υπό αμφισβήτηση και τα ανθρώπινα δικαιώματα, ιδίως τα ανθρώπινα δικαιώματα των ΛΟΑΤΙ, αντιμετωπίζουν μια ισχυρή πρόκληση.

Στις 26 Μάϊου  οι πολίτες της Κύπρου καλούνται να εκλέξουν τους 6 Κύπριους Ευρωβουλευτές που θα τους αντιπροσωπεύουν στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο,  τον θεσμό της Ευρωπαϊκής Ένωσης που εκπροσωπεί και είναι η φωνή των πολιτών. Τα Μέλη του μοναδικού θεσμικού οργάνου της ΕΕ που εκλέγεται με απευθείας εκλογές, οι ευρωβουλευτές, αγωνίζονται εναντίον νέων και παλαιών απειλών κατά των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και της ελευθερίας.

Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο έχει επανειλημμένα ζητήσει μια ολοκληρωμένη πολυετή πολιτική για την προστασία των θεμελιωδών δικαιωμάτων των ΛΟΑΔΜ. Το Κοινοβούλιο κάλεσε την ΕΕ και τα κράτη μέλη να «προβληματιστούν» σχετικά με την αναγνώριση του γάμου  ή της πολιτικής συμβίωσης/ένωσης  μεταξύ ατόμων ίδιου φύλου ως πολιτικό και  κοινωνικό θέμα που άπτεται των ανθρωπίνων και πολιτικών δικαιωμάτων των ανθρώπων. Ζήτησε δε αμοιβαία αναγνώριση των υιοθεσιών χωρίς διακρίσεις. Επιπλέον απόδειξη της στήριξης της Ευρωπαϊκής Ένωσης προς τα ανθρώπινα δικαιώματα και τους ΛΟΑΤΙ, το ψήφισμα που εγκρίθηκε τον περασμένο Φεβρουάριο από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Το ψήφισμα αυτό εξέφρασε την ανάγκη να θέσει η Κομισιόν ως προτεραιότητα της για το 2019-2024 την προστασία των ΛΟΑΤΙ δικαιωμάτων.

Ταυτόχρονα,  ένα επιπρόσθετο ψήφισμα δήλωσε συγκεκριμένα την ανάγκη για την προστασία των Intersex ατόμων ενάντια στις «Διορθωτικές Ιατρικές Επεμβάσεις», οι οποίες  αποτελούν ξεκάθαρες παραβιάσεις Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων. Τέτοια ψηφίσματα καταδεικνύουν την σημαντικότητα της κατεύθυνσης που πρέπει να ακολουθήσει η Ευρώπη για τα ανθρωπινά δικαιώματα της κοινότητάς μας. Η Επιτροπή του ΕΚ για τα δικαιώματα των ΛΟΑΤΙ ατόμων και απαρτίζεται από μέλη του ΕΚ που ανήκουν σε πολλές πολιτικές Ομάδες, στήριξε με ανακοίνωση και παρεμβάσεις την κοινότητα όταν δεχόταν επίθεση στην Κύπρο. Το ίδιο το Γραφείο του ΕΚ στην Κύπρο υποστήριξε σθεναρά τα δικαιώματα της ΛΟΑΤΙ κοινότητας και συνεργάστηκε μαζί με την ACCEPT, από την ίδρυση της, σε πολλές δράσεις.

Σήμερα στην Ευρώπη βλέπουμε την αναβίωση ακροδεξιών ομάδων και κομμάτων που επιχειρούν την συνένωση και την κατάληψη όσο το δυνατόν περισσότερων εδρών στο ΕΚ με αποτέλεσμα να απειλούνται τα δικαιώματα που έχουν κερδηθεί σε πολλούς τομείς.

Στο πλαίσιο ενημέρωσης των μελών και φίλων της Accept – ΛΟΑΤΙ Κύπρου για τις θέσεις των Υποψηφίων Ευρωβουλευτών έχουμε αποστείλει απλό ερωτηματολόγιο για καταγραφή των θέσεων που αφορούν τα ΛΟΑΤΙ άτομα. Το συγκεκριμένο Ερωτηματολόγιο έχει σταλεί σε 36 Υποψήφιους Ευρωβουλευτές (ΔΗΣΥ, ΑΚΕΛ, ΔΗΚΟ, ΕΔΕΚ, Συμμαχία Πολιτών, Κίνημα Οικολόγων, ΔΗΠΑ). Για τις απαντήσεις των υποψηφίων Ευρωβουλευτών και τις θέσεις τους στα θέματα σχετικά με τους ΛΟΑΤΙ, επισκεφθείτε το: http://www.acceptcy.org/el/node/9468

Ταυτόχρονα η Πανευρωπαϊκή ΛΟΑΤΙ οργάνωση ILGA-Europe, μέλος της οποίας είναι η Accept – ΛΟΑΤΙ Κύπρου, ενόψει των Ευρωεκλογών έχει ετοιμάσει την διακήρυξη «COMEOUT» (www.comeout.eu), όπου καλεί όλους τους υποψήφιους/ες Ευρωβουλευτές να την υπογράψουν.

Η Accept – ΛΟΑΤΙ Κύπρου καλεί τα μέλη της, τους φίλους και υποστηρικτές των ανθρωπίνων δικαιωμάτων σε εγρήγορση για την προστασία των δικαιωμάτων τους. Καλούμε όλους, την Κυριακή 26 Μάϊου, 2019, να ψηφίσουν στις Ευρωεκλογές για να δώσουν δυνατή και καθαρή εντολή στο ΕΚ να συνεχίσει να ενισχύσει την προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων όλων των πολιτών της Ένωσης.

Η Accept – ΛΟΑΤΙ Κύπρου υπενθυμίζει ότι οι νόμοι που μας δίνουν προστασία μπορεί να ανακληθούν αν δεν κινητοποιηθούμε μαζικά για να στείλουμε στην Ευρωβουλή αυτούς που υποστηρίζουν τα δικαιώματα της ΛΟΑΤΙ κοινότητας και θα μας αντιπροσωπεύσουν σωστά!

 

 

 

Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας www.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν.