Φόρμα αναζήτησης

Θετικά σχόλια για την ελληνική οικονομία από τον ΓΓ του ΟΟΣΑ

Τοποθετήθηκαν τα θεμέλια για μια μακροπρόθεσμη, βιώσιμη και δίκαιη ανάπτυξη δήλωσε για την Ελλάδα ο ΓΓ του ΟΟΣΑ Άνχελ Γκουρία. [...]

Read More...

Στην Αθήνα βρέθηκε, σήμερα Δευτέρα, ο Γενικός Γραμματέας του ΟΟΣΑ Άνχελ Γκουρία, ο οποίος είχε συναντήσεις με τον Ελληνα Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα και τον υπουργό Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτο.

Στη συνέντευξη Τύπου που ακολούθησε τη συνάντηση στο Μέγαρο Μαξίμου, ο Αλέξης Τσίπρας σημείωσε ότι η Ελλάδα είναι πλέον η πρωταθλήτρια χώρα στις μεταρρυθμίσεις, όχι μόνο στην Ευρώπη και την ευρωζώνη αλλά και μεταξύ όλων των χωρών του ΟΟΣΑ, τα τελευταία τρία χρόνια.  

«Μεταρρυθμίσεις δίκαιες αλλά αναγκαίες πολλές από αυτές, καθώς ανοίγουν μια πολύ σημαντική προοπτική για την ανάπτυξη της οικονομίας, για την εγκαθίδρυση μιας πιο δίκαιης προοπτικής ανάπτυξης για την ελληνική οικονομία τα επόμενα χρόνια», επισήμανε ο Έλληνας Πρωθυπουργός.

Παράλληλα, ο κ. Τσίπρας αναφέρθηκε στο υψηλό πλεόνασμα που πέτυχε η Ελλάδα για το 2017, λέγοντας ότι δεν είναι πλέον ώρα για νέα μέτρα επιβάρυνσης. «Η λιτότητα δεν είναι μονόδρομος για την ανάκτηση της ανταγωνιστικότητας», επισήμανε ο κ. Τσίπρας. Όπως πρόσθεσε, «το 2017 είχαμε το υψηλότερο πρωτογενές πλεόνασμα στην Ευρώπη. Επί τρία χρόνια υπερβαίνουμε τους δημοσιονομικούς στόχους, συμβάλλοντας στην ενίσχυση της αξιοπιστίας της χώρας για την ορθή και αποτελεσματική διαχείριση των οικονομικών της δεδομένων».

Από την πλευρά του, ο ΓΓ του ΟΟΣΑ υποστήριξε ότι οι προσπάθειες της Ελλάδας δικαιώνονται, και αναφερόμενος στα στοιχεία έρευνας του Οργανισμού, τα οποία παρέδωσε στους κ. Τσίπρα και Τσακαλώτο, σημείωσε ότι τοποθετήθηκαν τα θεμέλια για μια μακροπρόθεσμη, βιώσιμη και δίκαιη ανάπτυξη. «Συγχαρητήρια κύριε πρωθυπουργέ, εσείς επαναφέρατε την Ελλάδα πίσω, από το χείλος του γκρεμού», ανέφερε.

Ο κ. Γκουρία σημείωσε ότι ήρθε η ώρα για ελάφρυνση του ελληνικού χρέους, καθώς η Ελλάδα έχει προβεί σε όλες τις απαραίτητες μεταρρυθμίσεις. «Η Ελλάδα κατέκτησε το δικαίωμα αυτό που της αξίζει και γνωρίζουμε ότι υπάρχουν κυρίως και κάποιοι πολιτικοί λόγοι, κάποιοι πολιτικοί περιορισμοί, βεβαίως και ζούμε και εμείς στην πραγματικότητα, τα κατανοούμε όλα αυτά, αλλά πρέπει να δοθεί μια ελάφρυνση. Γιατί σε όλες τις παραδοχές σχετικά με την ανάπτυξη υπάρχει πάντοτε και το θέμα του χρέους», κατέληξε ο κ. Γκουρία.

Send this to a friend