Φόρμα αναζήτησης

«Θερμό επεισόδιο» Αβέρωφ-Άντρου για τον Συνεργατισμό και τους φορολογικούς παραδείσους

«Θερμό επεισόδιο» μεταξύ Αβέρωφ Νεοφύτου και Άντρου Κυπριανού προκλήθηκε στην ολομέλεια της Βουλής κατά την συζήτηση του πορίσματος για την κατάρρευση του συνεργατισμού. Το επεισόδιο ξεκίνησε όταν ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ Αβέρωφ Νεοφύτου μιλώντας από το βήμα αναφέρθηκε σε Συνεργατικό Πιστωτικό ίδρυμα της επαρχίας Αμμοχώστου Λάρνακας τα οποίο όπως είπε προχώρησε σε αποδοχή πελατών από διάφορες αλλοδαπές και επέτρεψε άνοιγμα λογαριασμών σε φορολογικούς παραδείσους όπως τις νήσους Μάρσιαλ, τις Σεϋχέλλες, το Χονγκ Κονγκ και το Μπελίζ.  Ο Αβέρωφ Νεοφύτου κάλεσε όλους να κάνουν έρευνες για να δουν ποιος ήταν ο Πρόεδρος και ο Γραμματέας του συγκεκριμένου πιστωτικού ιδρύματος αφήνοντας υπόνοιες για σχέσεις τους με το ΑΚΕΛ.

Ο Αβέρωφ Νεοφύτου αναφέρθηκε σε στελέχη του ΑΚΕΛ τα οποία όπως είπε έμειναν γαντζωμένα στη θέση τους στον Συνεργατισμό μέχρι την κατάρρευση του σε αντίθεση με τα στελέχη του ΔΗΣΥ που υπέβαλαν την παραίτηση τους.

Έντονη ήταν η αντίδραση του Γενικού Γραμματέα του ΑΚΕΛ Άντρου Κυπριανού στα όσα είπε ο Αβέρωφ Νεοφύτου. Ο Άντρος Κυπριανού πήρε τον λόγο και χαρακτήρισε τον Αβέρωφ Νεοφύτου κοινό συκοφάντη. Ο Πρόεδρος της Βουλής κάλεσε τον Γενικό Γραμματέα του ΑΚΕΛ να ανακαλέσει τον χαρακτηρισμό με τον κ. Κυπριανού να αρνείται να το πράξει.