Φόρμα αναζήτησης

Θάνατος υπόδικου στις κεντρικές φυλακές

Κρατούμενος 51 χρόνων απεβίωσε σήμερα από ανακοπή καρδιάς στις Κεντρικές Φυλακές.

Σε ανακοίνωσή του, το Τμήμα Φυλακών αναφέρει ότι «δυστυχώς, σήμερα κατά το μεσημέρι, απεβίωσε Κύπριος κρατούμενος 51 χρόνων, από εκ πρώτης όψεως ανακοπή καρδίας, σύμφωνα με τους ιατρούς».

Όπως αναφέρεται «παρόλο ότι του έγινε προηγουμένως καρδιογράφημα, το οποίο δεν έδειξε οξεία συμπτωματολογία, σύμφωνα με τους Ιατρικούς Λειτουργούς, εντούτοις, λίγο αργότερα έχασε τις αισθήσεις του».

«Αμέσως του παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες από τους Ιατρικούς Λειτουργούς των Φυλακών, του χορηγήθηκε η προβλεπόμενη φαρμακευτική αγωγή, χρησιμοποιήθηκε απινιδωτής και του έγινε καρδιοαναπνευστική αναζωογόνηση», συμπληρώνει η ανακοίνωση.

Στη συνέχεια, μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας και λίγο αργότερα πιστοποιήθηκε ο θάνατος του στο νοσοκομείο.

Παράλληλα, έχει ενημερωθεί σχετικά η οικογένεια του, η Αστυνομία και ο ιατροδικαστής για τη διενέργεια της νενομισμένης νεκροτομής επί της σορού του.

Το Τμήμα Φυλακών, καταλήγει η ανακοίνωση, εκφράζει τα ειλικρινή του συλλυπητήρια και τη στήριξη του στην οικογένεια του.