Φόρμα αναζήτησης

Θάνατος 33χρονης: Αρνήθηκαν να την μεταφέρουν στο νοσοκομείο

Συγκλονιστικά στοιχεία για τις συνθήκες θανάτου της 33χρονης γυναίκας από την Ουκρανία που εντοπίστηκε χθες αναίσθητη σε ενοικιαζόμενα δωμάτια στην Πάφο φέρνει στο φως ο politis.com.cy.

Σύμφωνα με πληροφορίες, μετά τον εντοπισμό της γυναίκας σε λιπόθυμη κατάσταση ειδοποιήθηκε ασθενοφόρο, το πλήρωμα του οποίο ωστόσο, αρνήθηκε να την μεταφέρει στις πρώτες βοήθειες λόγω του ότι έφερε ακαθαρσίες στο παντελόνι της.  Η άρνηση των νοσηλευτών του ασθενοφόρου να παραλάβουν την άτυχη γυναίκα οδήγησαν τους ένοικους του συγκροτήματος να ειδοποιήσουν την αστυνομία και ιδιωτικό ασθενοφόρο ώστε να μεταφερθεί- έστω και με καθυστέρηση- η 33χρονη στο γενικό νοσοκομείο Πάφου. Εκεί οι επι καθήκοντι ιατροί διαπίστωσαν τον θάνατο της λόγω αιμορραγίας κιρσών οισοφάγου.

Διερεύνηση ζήτησε ο Υπουργός Υγείας  

Διερεύνηση ισχυρισμών που παρουσιάζονται σε δημοσίευμα περί άρνησης μεταφοράς 35χρονης στην Πάφο από πλήρωμα ασθενοφόρου, ζήτησε ο Υπουργός Υγείας Κωνσταντίνος Ιωάννου.

Σε γραπτή δήλωση ο Υπουργός αναφέρει ότι κατόπιν πληροφόρησής του για το δημοσίευμα στην ιστοσελίδα της εφημερίδας «Πολίτης», με τίτλο «Θάνατος 33χρονης: Αρνήθηκαν να τη μεταφέρουν στο νοσοκομείο», ζήτησε όπως διερευνηθούν οι ισχυρισμοί που παρουσιάζονται στο δημοσίευμα περί άρνησης των μελών του πληρώματος του ασθενοφόρου να μεταφέρουν την ασθενή.

Ο Υπουργός ζήτησε να υποβληθεί στο γραφείο του έκθεση γεγονότων το αργότερο μέχρι την ερχόμενη Πέμπτη, ώστε να διαπιστωθεί εάν προκύπτει οποιαδήποτε παραβίαση των διαδικασιών ή/και των πρωτοκόλλων που πρέπει να εφαρμόζονται.