POWERED BY

Φόρμα αναζήτησης

Nα διευκολύνει τη χώρα διά της παραίτησής τουΔεν χρειάζεται πλέον κανένας από το εξωτερικό να κατηγορήσει την Κύπρο για διαφθορά σε σχέση με τη χορήγηση διαβατηρίων. Ό,τι γράφτηκε, ειπώθηκε ή προβλήθηκε τα προηγούμενα χρόνια ωχριά μπροστά στον εξευτελισμό που υπέστη η χώρα μας διά στόματος του Προέδρου της Βουλής Δημήτρη Συλλούρη προχθές στο 58 λεπτών ντοκιμαντέρ του Al Jazeera.

Ο κ. Συλλούρης εμφανίστηκε στο ντοκιμαντέρ ως ένας αφελής και πονηρός πολιτικάντης. Δήλωσε έτοιμος να κάνει ό,τι περνά από το χέρι του για να δώσει διαβατήριο σε κάποιον Κινέζο επενδυτή.

Προσέξτε την παροιμιώδη αφέλεια εν αρχή: Εμφανίστηκαν ενώπιόν του δύο δημοσιογράφοι με ψεύτικα ονόματα οι οποίοι εκπροσωπούσαν τον υποψήφιο επενδυτή. Του είπαν ότι είναι Κινέζος. Δεν του έδωσαν όνομα. Του είπαν ότι έχει καταδίκη 7 χρόνων για διαφθορά και ξέπλυμα βρόμικου χρήματος στη χώρα του. Του είπαν ότι κατάφερε να ξεπλύνει πολλά χρήματα μέσω των καζίνων του Μακάο και ότι τώρα βρίσκεται φυγάς στο Χονγκ Κονγκ.

Συλλούρης και Τζιοβάνης έκαναν καταγγελία και για κατασκοπεία!

Πέρα από την αφέλεια βέβαια, απέδειξε και το άλλο του πρόσωπο. Αυτό του αδίστακτου μπροστά στη διαφθορά Κύπριου πολιτικάντη, ο οποίος όπως είπε μετά από 28 χρόνια βουλευτής κατάφερε και έγινε πρόεδρος της Βουλής. Ο κ. Συλλούρης μετά που άκουσε όλα αυτά τα εξωφρενικά, όχι μόνο δεν τους διαολόστειλε, αλλά κλείνοντας και το μάτι πονηρά, τους είπε ότι δεσμεύεται να τους βοηθήσει με κάθε μέσο, υποσχόμενος και 99% επιτυχία. Τους είπε ότι θα καλέσει στο γραφείο του τον γενικό διευθυντή του ΥΠΕΣ για να τους μιλήσει. Τους είπε, εμφανιζόμενος και πανευρωπαϊκά δικτυωμένος ως ατζέντης έκδοσης διαβατηρίων, ότι μπορεί να βρει λύσεις, εμπλέκοντας και άλλους προέδρους Κοινοβουλίων – όχι βέβαια τον Σουηδό ή τον Δανό, όπως είπε, αλλά τριτοκοσμικούς σαν και μας, όπως π.χ. τον Μαλτέζο, τον Σλοβένο και τον πρόεδρο του Κοινοβουλίου της Λετονίας. Υπό την έννοια ότι αν δεν τα καταφέρει να δώσει διαβατήρια στον Κινέζο απατεώνα μέσω Κύπρου έχει διασυνδέσεις και αλλού. Αλλά, προσέξτε το αυτό, τα λεφτά πρέπει να έρθουν στην Κύπρο.

Aποφάσεις από το ΑΚΕΛ για τις αποκαλύψεις του Al Jazeera – Πολιτικό Γραφείο σήμερα στις 3:00 μμ

Οδηγός κυπριακής διαφθοράς

Το ρεπορτάζ του Al Jazeera αποτελεί ένα μνημείο και ταυτόχρονα οδηγό της κυπριακής διαφθοράς, το οποίο πιστεύουμε ότι θα διδάσκεται σε όλες τις νομικές σχολές του πλανήτη. Κάποιος μπορεί να κατηγορήσει το κανάλι ότι παγίδευσε τον πρόεδρο της Βουλής και τους συνεργάτες του ή ότι εξυπηρετεί τα συμφέροντα της Τουρκίας. Την ίδια στιγμή, η εικόνα είναι τόσο ισχυρή, οι δηλώσεις των Κύπριων πρωταγωνιστών τόσο ανοίκειες και εξευτελιστικές για τη χώρα μας, που όλα περνούν σε δεύτερη μοίρα. Ενώπιόν μας ξεδιπλώθηκε το σαθρό κομμάτι του συστήματος παραχώρησης διαβατηρίων που στη συνείδηση όλων πλέον αποκαθηλώθηκε.

Παρακολουθήσαμε τον κτηματομεσίτη κ. Tony K να μας εξηγεί ότι στην Κύπρο υπάρχουν κανονισμοί, όμως για τους λίγους αυτοί παρακάμπτονται φτάνει να έχεις μαζί σου κάποιους υψηλόβαθμους. Είδαμε τον παραστατικό δικηγόρο κ. Ανδρέα Πιττάτζη να λέει το γνωστό «This is Cyprus» και να μας εξηγεί ότι «κανένα διαβατήριο στην Κύπρο από όσα έχουν εκδοθεί δεν είναι απολύτως καθαρό». Ότι μπορεί να πολιτογραφήσει -και το έκανε- κάποιον αλλάζοντάς του ακόμα και όνομα. Βαφτίζοντάς τον π.χ. Ανδρέα. Ότι μπορεί να έχουμε δυσκολίες με έναν διεθνή απατεώνα αλλά μπορούμε να του δώσουμε διαβατήριο μέσω της γυναίκας ή του γιου του.

Πρ. Επ. Δημοσιογραφικής Δεοντολογίας: Θεμιτή η υπό κάλυψη δημοσιογραφία για λόγους δημοσίου συμφέροντος

Ακούσαμε για τον βουλευτή του ΑΚΕΛ Χριστάκη Τζιοβάνη, από τους δικούς του ανθρώπους, ότι είναι ο άνθρωπος-κλειδί. Αυτός που παρακάμπτει το σύστημα. Αυτός που τηλεφωνεί σε υπουργεία και ζητά να ξεκολλήσει ένας φάκελος επενδυτή διότι «μέσω του Χριστάκη σπάμε τους κανόνες». Ακούσαμε ότι είχε στο payroll του τον Δημήτρη Συλλούρη και ότι μέσω του Συλλούρη μπορεί να υπερβεί δυσκολότερα εμπόδια.

Είδαμε μετά τον κ. Τζιοβάνη στο βίντεο να οδηγεί σε ένα κλειστό δωμάτιο τον Δημήτρη Συλλούρη με τον δημοσιογράφο του Al Jazeera που παρίστανε τον εκπρόσωπο του απατεώνα επενδυτή και μαζί με τον Δημήτρη Συλλούρη να υπόσχονται «full support» κι αν έχουν και άλλους σαν αυτόν να τους φέρουν στην Κύπρο, αλλά όπως είπαμε πρέπει ο επενδυτής να έρθει στην Κύπρο, να γνωρίσει προσωπικά τον κ. Συλλούρη και κυρίως τα λεφτά πρέπει να περνάνε από την Κύπρο.

Κάτι πρέπει να γίνει

Μπροστά στον τέλειο εξευτελισμό που βίωσε η χώρα μας μέσω αυτού του ρεπορτάζ, κρίνουμε ότι κάτι πλέον πρέπει να γίνει.

  1. Διά στόματος του κ. Συλλούρη διασύρθηκε και αποκαθηλώθηκε η Κύπρος. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος χθες επικεντρώθηκε στην παγίδευσή του και όχι στη διαφθορά. Ρωτάμε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας: θα κάνει κάτι ή καλύφθηκε από τη δήλωση του κυβερνητικού εκπροσώπου;
  2. Η Βουλή, μέλη της οποίας είναι οι κ. Συλλούρης και Τζιοβάνης, πώς θα χειριστεί το θέμα; Ο πρόεδρος της Βουλής ουσιαστικά εξηγεί σε κάποιους απατεώνες πώς να ξεγελάσουν την Κυπριακή Δημοκρατία, τους κανονισμούς και τους νόμους της. Αυτό δεν είναι αισχρή συμπεριφορά; Σκοπεύει να άρει την ασυλία των δύο βουλευτών;
  3. Ο γενικός εισαγγελέας, αν γίνει άρση της ασυλίας, σκοπεύει να οδηγήσει τους πολιτειακούς αξιωματούχους που εμπλέκονται ενώπιον του Δικαστικού Συμβουλίου και να ζητήσει την παύση τους; Είναι έτοιμος να διερευνήσει πιθανή διάπραξη άλλων αδικημάτων;
  4. Ο δικηγορικός σύλλογος στ’ αλήθεια τι σκοπεύει να κάνει με τον δικηγόρο κ. Ανδρέα Πιττάτζη;

Ανδρέου: Συλλούρης και Τζιοβάνης θα κληθούν για καταθέσεις εάν χρειαστεί

Η δικαιολογία

Η μόνη δικαιολογία των προαναφερθέντων είναι ότι 3 μέρες μετά τη συνάντηση στο σπίτι του κ. Τζιοβάνη, ο δικηγόρος Πιττάτζης καταχώρισε καταγγελία στη ΜΟΚΑΣ κάνοντας λόγο για μια συνάντηση που του φάνηκε ύποπτη. Έδωσε το ψεύτικο όνομα που του δόθηκε, ωστόσο δεν ήταν δυνατόν να γίνει καμία διερεύνηση. Το βασικό ερώτημα βέβαια που θα πρέπει να απαντήσουν είναι γιατί από την πρώτη στιγμή και ενώ άκουσαν τόσα εξωφρενικά πράγματα δεν έστειλαν στον διάολο τους συνομιλητές τους. Την απάντηση την έδωσαν στο ντοκιμαντέρ. Το ξανάκαναν με δεκάδες άλλους επενδυτές. Στη συγκεκριμένη περίπτωση προέβησαν σε καταγγελία όταν οι εκπρόσωποι του «επενδυτή» εξαφανίστηκαν. Με λίγα λόγια, τα επιχειρήματα είναι πλέον έωλα και ίσως ο κ. Συλλούρης αν υπέβαλε την παραίτησή του να διευκόλυνε τα πράγματα.

Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας www.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν.