Φόρμα αναζήτησης

Τερματισμό των ανακρίσεων δημοσιογράφων ζήτησε η ΕΣΚ από τον ΓΕ

Αντιπροσωπεία του Δ.Σ. της ΕΣΚ, με επικεφαλής τον Πρόεδρο της Οργάνωσης Γιώργο Φράγκο, είχε σήμερα το πρωΐ συνάντηση με τον Γενικό Εισαγγελέα της Δημοκρατίας κ. Κώστα Κληρίδη, αναφορικά με τις ανακρίσεις δημοσιογράφων από τις Αστυνομικές Αρχές, σε σχέση με τη γνωστή υπόθεση της διαρροής της ηλεκτρονικής αλληλογραφίας της Εισαγγελέως Ελένης Λοϊζίδου. Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε ύστερα από αίτημα του Δ.Σ. της ΕΣΚ στο οποίο ο Γ. Εισαγγελέας ανταποκρίθηκε αμέσως.

Η ηγεσία της ΕΣΚ ήγειρε θέμα τερματισμού ή ολοκλήρωσης της όλης διαδικασίας, το ταχύτερο δυνατό και με τον μέγιστο βαθμό διακριτικότητας, καθότι αυτή πλήττει τη δημόσια εικόνα του τόπου μας ως μιας ευνομούμενης πολιτείας όπου τυγχάνουν σεβασμού η ελευθερία του Τύπου, η ελευθερία έκφρασης και το δημοσιογραφικό λειτούργημα. Το Δ.Σ. της ΕΣΚ επικαλέστηκε προς τούτο τις επικριτικές παρεμβάσεις του ΟΑΣΕ αλλά και της Διεθνούς Ομοσπονδίας Δημοσιογράφων, υποστηρίζοντας ότι ως χώρα εκτιθέμεθα διεθνώς.

Στη συνάντηση, που κράτησε σχεδόν μιάμιση ώρα, ο Γ. Εισαγγελέας άκουσε με προσοχή τις απόψεις της ΕΣΚ και διαβεβαίωσε ότι θα τηρηθούν όλες οι διαδικασίες που προνοεί ο Νόμος και το Σύνταγμα, χωρίς η Νομική Υπηρεσία να βρίσκεται σε αντιδικία με κανένα δημοσιογράφο χωριστά ή με τη δημοσιογραφική οικογένεια, συνολικά.

Στην αντιπροσωπεία της ΕΣΚ μετείχαν επίσης ο Ταμίας της Οργάνωσης Γιάννης Σεϊτανίδης και τα μέλη του Δ.Σ. Αριστείδης Βικέτος, Μάριος Δημητρίου, Γιώργος Θεοδούλου και Χρίστος Γεωργίου.