Φόρμα αναζήτησης

«Τα πήρε» με τον πρύτανη ο Γιώργος Παμπορίδης

Η απόδοση «ηθικής αυτουργίας», στον τέως και τους πρώην υπουργούς υγείας για τον θάνατο του 10χρονου, από τον Κ. Χριστοφίδη, εξόργισε τον Γ. Παμπορίδη [...]

Read More...

Ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Κύπρου Κωνσταντίνος Χριστοφίδης, με την ανάρτηση του στο Twitter εξόργισε τον τέως υπουργό υγείας Γιώργο Παμπορίδη, προκαλώντας και την αντίδραση του πρώην υπουργού Σταύρου Μαλά. Ο κ. Χριστοφίδης υποστήριξε πως οι τέως (Παμπορίδης) και πρώην (Μαλάς) υπουργοί υγείας είχαν αφήσει εκτός των Νοσοκομείων τους καθηγητές Ιατρικής, γιατί στεκόντουσαν προσοχή στους συνδικαλιστές της ΠΑΣΥΚΙ. Ο κ. Χριστοφίδης, ούτε λίγο ούτε πολύ χαρακτηρίζει τον τέως υπουργό και τους προκατόχους του «ηθικούς αυτουργούς» του θανάτου του 10χρονου. 

Ο Γιώργος Παμπορίδης με απάντηση του, στην ανάρτηση του Πρύτανη, αναφέρει πως ο Κωνστατίνος Χριστοφίδης λαϊκίζει και καπηλεύεται τον θάνατο ενός παιδιού. Όπως λέει, ο Πρύτανης ήταν αυτός που λειτούργησε Ιατρική Σχολή με έναν μόνο καθηγητή, λες και άνοιγε φροντιστήριο ξένων γλωσσών. Μάλιστα δίνει περιθώριο στον Πρύτανη να ανακαλέσει το σχόλιο του μέχρι σήμερα (Σάββατο), χωρίς να αναφέρει ποιες είναι οι προθέσεις του, αν δεν υπάρξει ανάκληση. Ο Γιώργος Παμπορίδης χαρακτηρίζει τον Κωνσταντίνο Χριστοφίδη ως τον κύριο υπαίτιο για την κατάσταση στην Ιατρική, γιατί «η αδιαφορία, υπεροψία και ο ελιτισμός»  που επέδειξε «με αφορισμούς έναντι του συνόλου των γιατρών του Δημοσίου, μας έβαλε όλους σε περιπέτειες. Θα επανέλθω με στοιχεία γιατί αντί να ντρέπεστε μιλάτε κιόλας». Τέλος ο κ. Παμπορίδης αναφέρεται στο τι έκανε ο ίδιος για να δημιουργηθούν Πανεπιστημιακές κλινικές, ρωτώντας τον Πρύτανη ε’αν έκανε κάτι άλλο, εκτός από το να ποζάρει στις κάμερες.

Ο Σταύρος Μαλάς, ήταν πιο ήπιος στις αντιδράσεις του, λέγοντας στον Πρύτανη: «Με τέτοιες δηλώσεις, δεν προσφέρετε καλή υπηρεσία στην ακαδημαϊκή σας ιδιότητα αλλά ούτε και στην προαγωγή ενός ώριμου πολιτικού λόγου».

Send this to a friend