Φόρμα αναζήτησης

Τ/Κ και Ε/Κ καλούνται να συνδράμουν στην ανάδειξη του πολιτισμού μας

Σε μια προσπάθεια να αναδείξει την πολιτιστική κληρονομιά της Κύπρου και όλους τους μνημειακούς χώρους που έχει συντηρήσει τα τελευταία δέκα χρόνια, η Τεχνική Επιτροπή για την πολιτιστική κληρονομιά απευθύνει κάλεσμα στους νέους Ελληνοκύπριους και Τουρκοκύπριους για να γίνουν οι νεαροί πρεσβευτές της.

#oursharedheritage

Από 18άρηδες μέχρι και 35άρηδες, η επιτροπή απευθύνεται στους νέους των δύο κοινοτήτων σε μια προσπάθεια να κοινοποιήσει το σημαντικό έργο της στο «μέλλον» της χώρας.

Όσοι επιθυμούν να λειτουργήσουν ως νεαροί πρεσβευτές για την πολιτιστική κληρονομιά της Κύπρου, καλούνται να αναρτήσουν στο Ιnstagram (από σήμερα και μέχρι τις 30 Ιουνίου) από μία έως τρεις φωτογραφίες ή και ένα μικρό βίντεο 30 δευτερολέπτων από χώρους πολιτιστικής κληρονομιάς σε όλη την Κύπρο, γράφοντας γιατί η πολιτιστική κληρονομιά είναι σημαντική για αυτούς. Οι φωτογραφίες και τα βίντεο πρέπει να συνοδεύονται από τα διακριτικά hashtags #oursharedheritage, #EuropeforCulture #TCCHYouthAmbassador.

Μετά τις 30 Ιουνίου, θα επιλεγούν υποψήφιοι σε διαδικασία shortlisted οι οποίοι και θα παρακαθίσουν σε συνέντευξη. Από αυτούς/ες θα επιλεγούν στις 31 Ιουλίου οι νεαροί πρεσβευτές οι οποίοι θα έχουν την ευκαιρία να εμπλακούν σε πρότζεκτ που θα ανακοινωθούν από την Τεχνική Επιτροπή με στόχο την ανάδειξη της πολιτιστικής κληρονομιάς της Κύπρου. Στόχος είναι να επιλεγούν 40 νεαροί Κύπριοι και Κύπριες από όλη την Κύπρο.

Η πρωτοβουλία της Δικοινοτικής Επιτροπής, την οποία στηρίζουν η Κομισιόν και το γραφείο του UNDP, παρουσιάστηκε την Πέμπτη σε εκδήλωση στο Σπίτι της Συνεργασίας.

«Τα μνημεία πολιτιστικής κληρονομιάς σε ολόκληρο το νησί ανήκουν στους νέους της Κύπρου, είναι η δική τους ιστορία και η δική τους κουλτούρα και όλες οι προσπάθειες για να συντηρηθούν τα μνημεία γίνονται γι’ αυτούς», ανέφερε σε ομιλία του ο Τάκης Χατζηδημητρίου, εκπρόσωπος της ε/κ κοινότητας στην Τεχνική Επιτροπή. Στη δική του ομιλία, ο Αλί Τουντσάι, ο Τ/Κ επικεφαλής της επιτροπής, σημείωσε ότι «η πολιτιστική κληρονομιά της Κύπρου δεν πρέπει να δημιουργεί αντιπαραθέσεις και ένταση, αλλά αντίθετα να συμβάλλει στη συνεργασία, την ειρήνη και την ευημερία όλων των Κυπρίων και ειδικά των νέων γενιών που είναι το μέλλον μας».