Φόρμα αναζήτησης

ΣΥΛ: Στόχος ο εκσυγχρονισμός και η μεταφορά του Οργανισμού στη νέα εποχή

Στόχος του Συμβουλίου Υδατοπρομήθειας Λευκωσίας είναι ο εκσυγχρονισμός και η μεταφορά του Οργανισμού στη νέα εποχή με τις απαιτήσεις και τις προκλήσεις της, όπως αναφέρθηκε σε γεύμα γνωριμίας, που παράθεσε χθες το Συμβούλιο σε δημοσιογράφους, στο πλαίσιο της ανανέωσης και προώθησης του νέου προφίλ της εταιρείας.

Σκοπός του Συμβουλίου ήταν η πρώτη επικοινωνία αλλά και ενημέρωση των Μέσων και κατ’ επέκταση των καταναλωτών για τις νέες δράσεις της Υδατοπρομήθειας, που έπονται ώστε να προωθηθούν στο ευρύτερο κοινό.

Στο γεύμα παρέστησαν δημοσιογράφοι από τον χώρο της τηλεόρασης, του έντυπου και ηλεκτρονικού Τύπου. Από πλευράς ΣΥΛ παρέστησαν η Αναπληρώτρια Έπαρχος Λευκωσίας και Πρόεδρος του Δ.Σ του Συμβουλίου Υδατοπρομήθειας Λευκωσίας Λαμπρινή Γωγάκη, ο Διευθυντής του ΣΥΛ Κωνσταντίνος Παρμακλής, μέλη και στελέχη του ΣΥΛ.

Κατά τη διάρκεια του γεύματος, οι δημοσιογράφοι είχαν την ευκαιρία να συνομιλήσουν με τα στελέχη του ΣΥΛ και να ανταλλάξουν απόψεις.

Η αναπληρώτρια Έπαρχος Λευκωσίας και Πρόεδρος του Δ.Σ του ΣΥΛ, σε ομιλία της αναφέρθηκε στην αγαστή συνεργασία της με τον Διευθυντή του ΣΥΛ, ώστε να προωθηθούν κάποιες ενέργειες για να επιλυθούν κάποια καίρια και διαχρονικά προβλήματα της Υδατοπρομήθειας με κυριότερο σήμερα το ατιμολόγητο νερό.

Ο Διευθυντής του ΣΥΛ, σε σύντομη ομιλία του, είπε ότι είχε την τύχη να αναλάβει μία υπηρεσία χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα, βαρίδια ή χρέη και τώρα ήρθε η ώρα μαζί με το Διοικητικό Συμβούλιο και τους στενούς του συνεργάτες να την αναβαθμίσουν, να τη φέρουν στη νέα ψηφιακή εποχή και ταυτόχρονα να λύσουν όλα τα προβλήματα που ταλανίζουν όλες τις Υδατοπρομήθειες της Ευρώπης και του κόσμου που το πρώτο και κυριότερο είναι το ατιμολόγητο νερό, και να γίνει περαιτέρω αναβάθμισης της Υπηρεσίας την οποία όλοι επικροτούν.

Σύμφωνα με υλικό που δόθηκε στους δημοσιογράφους, το ατιμολόγητο νερό, το οποίο είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν γενικά οι Υδατοπρομήθειες, είναι το νερό που αγοράζεται και δεν τιμολογείται και μπορεί να προέρχεται από τις διαρροές στο σύστημα, από την υποκαταγραφή των μετρητών των καταναλωτών και από κλοπές νερού.

Οι Τεχνικές Υπηρεσίες και η Διεύθυνση του Οργανισμού θεωρούν ότι με τα κατάλληλα στοχευμένα βήματα ανά περιοχή και ανά ζώνη, το ατιμολόγητο νερό σταδιακά και προοδευτικά θα μειωθεί με τεχνικούς όρους ως εξής: Το 2020 στο 21,5%, το 2021 στο 20% και το 2022 στο 19%.

Σε περίπτωση ένταξης νέων περιοχών το γενικό ατιμολόγητο ενδέχεται να αυξηθεί, ενώ η μη έγκαιρη λήψη μέτρων στο άμεσο μέλλον για ορθή διαχείριση του δικτύου ίσως αποδειχθεί εμπόδιο προς την υλοποίηση του πιο πάνω μεσοπρόθεσμου στόχου.

Μακροπρόθεσμος στόχος είναι μέσα στα τελικά διαμορφωμένα διοικητικά όρια του Συμβουλίου, να γίνουν όλες οι απαραίτητες ενέργειες ώστε το ατιμολόγητο νερό με τεχνικούς όρους να περιοριστεί κοντά στο 16-17% και να ληφθούν υπόψη όλοι οι παράμετροι και να γίνουν όλες οι προβλέψεις έτσι ώστε όταν φτάσουμε στο επιθυμητό, να κρατηθεί η ποσόστωση στα ίδια επίπεδα.

Τα οφέλη που προέρχονται από τη μείωση του ατιμολόγητου νερού είναι η εξοικονόμηση σημαντικών ποσοτήτων νερού από την μείωση των απωλειών σε διαρροές και ελάττωση του κόστους προμήθειας νερού, η αύξηση στις πωλήσεις νερού προς τους καταναλωτές, λόγω ορθής καταμέτρησης της κατανάλωσης τους, η βελτίωση της ποιότητας του πόσιμου νερού και προστασία από μολύνσεις, λόγω επισκευής των βλαβών σε αγωγούς, η μείωση των περιστατικών πρόκλησης ζημιών σε οδικό δίκτυο και οικοδομές, λόγω διαρροής νερού, η μείωση της παραγωγής νερού έχει ως συνεπακόλουθο την εξοικονόμηση ενέργειας και την μείωση της ρύπανσης του περιβάλλοντος.

Σύμφωνα με υλικό που δόθηκε στους δημοσιογράφους, η Υδατοπρομήθεια Λευκωσίας καλείται να εκσυγχρονιστεί και να συμβαδίσει μέσα στη νέα ψηφιοποιημένη εποχή εν μέσω της μεταρρύθμισης της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Όπως αναφέρεται στο ενημερωτικό υλικό, δεν θα πρέπει με κανένα τρόπο το ένα να εμποδίσει το άλλο. Αντίθετα, η μεταρρύθμιση θα πρέπει να είναι το έναυσμα για ριζικές αλλαγές προς τα εμπρός.

Σημειώνεται ότι ως Οργανισμός είναι θετικοί στην αλλαγή που επέρχεται και προστίθεται ότι υπάρχουν αρκετές συνέργειες μεταξύ των Υπηρεσιών Υδατοπρομήθειας και Αποχέτευσης και η συνένωση είναι προς την ορθή κατεύθυνση.

Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας www.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν.