Φόρμα αναζήτησης

Στον αέρα το deal για ΓΣΟ

Στον αέρα βρίσκεται η συμφωνία μεταβίβασης της διαχείρισης του Φυτίδειου αθλητικού πάρκου του ΓΣΟ από τον ΚΟΑ στον Δήμο Λεμεσού και το ΤΕΠΑΚ, καθώς το πανεπιστημιακό ίδρυμα φαίνεται να κάνει δεύτερες σκέψεις για συμμετοχή του στο όλο εγχείρημα. Η αρνητική αυτή εξέλιξη διαφάνηκε κατά τη συνάντηση που είχαν τα τρία μέρη, την περασμένη εβδομάδα στο δημοτικό μέγαρό Λεμεσού. Η εμπλοκή με τη συμμετοχή του ΤΕΠΑΚ προέκυψε σε μια στιγμή που φαινόταν πως είχαν ξεκαθαρίσει τα νομικά ζητήματα που ήγειρε ο γενικός ελεγκτής, εφόσον οι παρατηρήσεις του ενσωματώθηκαν στις πρόνοιες της συμφωνίας, η υπογραφή της οποίας εκκρεμεί εδώ και ενάμιση χρόνο! Υπενθυμίζεται ότι το ΤΕΠΑΚ θα διέθετε ένα κονδύλι ύψους 600 χιλιάδων ευρώ, αναλαμβάνοντας την αναβάθμιση και διαχείριση των αθλητικών εγκαταστάσεων, ενώ ο Δήμος Λεμεσού θα αναλάμβανε τη διαχείριση των εμπορικών χρήσεων του πάρκου.

Συγκεκριμένα, η συμφωνία προβλέπει την παραχώρηση του πάρκου στον Δήμο Λεμεσού, ο οποίος με τη σειρά του θα μεταβιβάσει τη διαχείριση των αθλητικών εγκαταστάσεων στο Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο για τις ανάγκες της φοιτητικής του κοινότητας, αλλά και των δημοτών γενικότερα. Με τη σειρά του ο δήμος θα προβεί σε επιδιορθώσεις και αναδιαμόρφωση των εγκαταστάσεων, προκειμένου, μεταξύ άλλων, να στεγάσουν το Αθλητικό Μουσείο Λεμεσού, αλλά και εμπορικές χρήσεις. Συγκεκριμένα, θα προκηρυχτούν προσφορές για τη μίσθωση μιας καφετέριας και του περιπτέρου, ενώ θα ξεκινήσουν οι προετοιμασίες για τη δημιουργία κλειστής αίθουσας γυμναστικής. Κατά τη συνάντηση της περασμένης εβδομάδας, το ΤΕΠΑΚ ζήτησε νέα προθεσμία 30 ήμερων για να επανεξετάσει τις οικονομικές δεσμεύσεις που ανέλαβε, αφήνοντας να νοηθεί ότι πιθανόν να αποσύρει το ενδιαφέρον του για το ΓΣΟ, προβάλλοντας οικονομικούς λόγους. Μιλώντας στον «Π» ο πρόεδρος του ΚΟΑ Ανδρέας Μιχαηλίδης, ανάφερε ότι μετά την πάροδο αυτής της προθεσμίας, θα συγκληθεί νέα σύσκεψή, προκειμένου να εξεταστεί «πώς προχωρούμε με ή χωρίς το ΤΕΠΑΚ, στην παραχώρηση του ΓΣΟ».

Στο μεταξύ, η εικόνα εγκατάλειψης που παρουσιάζει το άλλοτε υπερσύγχρονο στολίδι της Λεμεσού επιτείνεται μέρα με τη μέρα. Στα προβλήματα καθαριότητας και βανδαλισμών, προστέθηκε και η συσκότιση που επικρατεί, πλέον, κατά τη διάρκεια της νύχτας στο πάρκο, καθώς ο ΚΟΑ έκλεισε την παροχή ρεύματος, επικαλούμενος κινδύνους που ελλόχευαν για τη δημόσια ασφάλεια. Αυτό, όπως καταγγέλλει η Ερμούλα Στυλιανίδου, πρόεδρος του Ομίλου Χειμερινών Κολυμβητών έχει ως αποτέλεσμα να σημειώνονται ατυχήματα, από κόσμο που κυκλοφορεί στην περιοχή.