POWERED BY

Φόρμα αναζήτησης

Δεν τα μάσησαν για τον Δημήτρη ΜασιάΔέκα χιλιάδες ευρώ φέρεται να πρόσφερε ο πρόεδρος της Αγίας Νάπας Δημήτρης Μασιάς στον πρόεδρο του Οθέλλου Βασίλη Καφατάρη, προκειμένου η ομάδα της Αθηένου να «χαρίσει» στην Αγ. Νάπα τον πρόσφατο αγώνα των δύο ομάδων για το πρωτάθλημα της Β΄ Κατηγορίας.

Θα «πιάσω» τον διαιτητή

Όταν ο Β. Καφατάρης αρνήθηκε την «προσφορά», σύμφωνα με την καταγγελία, ο Μασιάς του ανέφερε ότι εάν δεν συμφωνούσαν τότε θα «έπιανε» τον διαιτητή της συνάντησης. Τη μαρτυρία αυτή επικαλέστηκε η Αστυνομία ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λάρνακας, ζητώντας χθες την έκδοση διατάγματος οκταήμερης κράτησης του Δημήτρη Μασιά και του διαιτητή του συγκεκριμένου αγώνα Ανδρέα Κωνσταντίνου. Παρουσιάζοντας τους δύο υπόπτους στο δικαστήριο, ο αναπληρωτής υπαστυνόμος του Τμήματος Καταπολέμησης Εγκλημάτων Αρχηγείου Κώστας Ξάνθου είπε ότι εναντίον των συλληφθέντων εξετάζονται αδικήματα συνωμοσίας προς διάπραξη κακουργήματος και καταδολίευση, καθώς και αδικήματα περί χειραγώγησης αθλητικών γεγονότων και παραβίασης του περί Κυπριακού Οργανισμού Αθλητισμού Νόμου.

Σ.Νεοφυτίδης: Ο κόσμος ανταποκρίνεται στο Red Button, έρχονται μηνύματα

«Πείραζε» παίκτες

Σύμφωνα με τα όσα κατατέθηκαν, μετά το πέρας του αγώνα Οθέλλου – Αγ. Νάπας που διεξήχθη το περασμένο Σάββατο (8/2) στην Αθηένου, η Αστυνομία άρχισε να διερευνά διάφορες πληροφορίες περί χειραγώγησης του παιχνιδιού. Την επόμενη μέρα (9/2) εξασφαλίστηκε μαρτυρία από τον πρόεδρο του Οθέλλου ότι στις 3 ή 4 Φεβρουαρίου δέχθηκε τηλεφώνημα και συναντήθηκε με τον Δημήτρη Μασιά, ο οποίος, σύμφωνα πάντα με την καταγγελία, του πρόσφερε 10 χιλιάδες ευρώ για να κανονίσει ώστε η Αγ. Νάπα να κερδίσει το παιχνίδι, διότι διεκδικούσε με περισσότερες αξιώσεις την άνοδό της στην Α’ Κατηγορία. Ο πρόεδρος της ομάδας της Αθηένου τού απάντησε «ας κερδίσει ο καλύτερος» και ο Μασιάς του είπε να το ξανασκεφτεί. Ο πρόεδρος του Οθέλλου κατήγγειλε, επίσης, ότι ο Δ. Μασιάς του είπε πως εάν δεν συμφωνούσε τότε θα «έπιανε» τον διαιτητή του αγώνα. Ο Μασιάς επέμενε και τηλεφώνησε ξανά στον Β. Καφατάρη μεταξύ 5-6 Φεβρουαρίου, αλλά ο πρόεδρος του Οθέλλου δεν απάντησε το τηλεφώνημα. Τελικά, στις 7 Φεβρουαρίου ο Καφατάρης του απάντησε ότι δεν τον ενδιέφερε η πρόταση. Μία μέρα αργότερα (8/2), δηλαδή παραμονές του αγώνα, ο πρόεδρος του Οθέλλου συναντήθηκε με τον Δ. Μασιά και του παραπονέθηκε ότι άκουσε πως «πείραζε» παίκτες της ομάδας του. Ο πρώτος ύποπτος αρνήθηκε κάτι τέτοιο και άφησε να νοηθεί ότι μπορεί να έβαλε άλλους να «πειράξουν» παίκτες. Ο Μασιάς του είπε ότι με τον μόνο που μίλησε ήταν με τον διαιτητή του αγώνα…

«Χάρισε το ματς και δεν θα μείνει πάνω μου»

Ο εξεταστής της υπόθεσης ανέφερε πως υπάρχει μαρτυρία ότι στις 6 Φεβρουαρίου ο Μασιάς προσέγγισε και συγκεκριμένο ποδοσφαιριστή του Οθέλλου (ο Μασιάς είναι μάνατζερ του παίκτη αυτού), προτείνοντάς του να έχει μειωμένη απόδοση στον υπό αναφορά αγώνα ώστε να κερδίσει η Αγ. Νάπα. Του είπε, μάλιστα, ότι δεν θα έμενε πάνω του η χάρη αυτή. Ο παίκτης έκανε φυσιοθεραπεία και του απάντησε πως δεν ήταν σίγουρο εάν θα αγωνιζόταν. Σε νέα τηλεφωνική επικοινωνία που είχε ο Μασιάς με τον ίδιο παίκτη, στις 7 Φεβρουαρίου, ο τελευταίος και πάλι δεν του ξεκαθάρισε εάν θα έπαιζε ή όχι στον αγώνα. Το επίμαχο παιχνίδι διεξήχθη με διαιτητή τον Α. Κωνσταντίνου. Όπως κατέθεσε ο εξεταστής, σε διαμαρτυρία παίκτη του Οθέλλου για τον μη καταλογισμό φάουλ προς τον διαιτητή, ο τελευταίος του είπε «ήρεμα, να τελειώνουμε, εγώ δεν πρόκειται να ξανακάνω παιχνίδι Β’ Κατηγορίας»… Γύρω στο 70’, όταν ο επιπρόσθετος παρατηρητής διαιτησίας του αγώνα έφυγε από το γήπεδο, ο διαιτητής ήταν προκλητικός εις βάρος του Οθέλλου, δίνοντας την εντύπωση ότι έκανε το παν για να κερδίσει η Αγ. Νάπα. Πρόσθεσε οκτώ λεπτά καθυστερήσεις, απέβαλε τρεις παίκτες του Οθέλλου (μεταξύ αυτών τους δύο τερματοφύλακες) και καταλόγισε πέναλτι (στη φάση αυτή απέβαλε τον δεύτερο τερματοφύλακα), με το οποίο η Αγ. Νάπα πέτυχε το νικητήριο τέρμα (0-1). Υπάρχει, ακόμα, μαρτυρία ότι παίκτης του Οθέλλου που ήταν τραυματισμένος στο πόδι και αιμορραγούσε ζήτησε από τον διαιτητή να έλθει γιατρός, αλλά ο διαιτητής αρνήθηκε. Υπενθυμίζουμε ότι το αυτοκίνητο του Α. Κωνσταντίνου είχε βρεθεί στο στόχαστρο βομβιστών τον περασμένο μήνα, ενώ το ίδιο διάστημα ο ύποπτος είχε διαιτητεύσει αγώνα για τον οποίο έφθασε κόκκινος φάκελος.

Καταγγελίες μέσω Red Button

Ο αναπληρωτής υπαστυνόμος του Τμήματος Καταπολέμησης Εγκλημάτων Αρχηγείου Αστυνομίας Κώστας Ξάνθος είπε στο δικαστήριο ότι μετά το παιχνίδι Οθέλλος – Αγ. Νάπα ποδοσφαιριστές ενημέρωσαν ανώνυμα την ΚΟΠ, μέσω της εφαρμογής Red Button (πρόκειται για μια ειδική εφαρμογή με κωδικούς), περί χειραγώγησης του συγκεκριμένου αγώνα. Ο εξεταστής της υπόθεσης ανέφερε επίσης ότι έχουν κατασχεθεί τα κινητά τηλέφωνα των δύο υπόπτων και ήδη η Αστυνομία ζήτησε την έκδοση διατάγματος άρσης των τηλεπικοινωνιακών τους δεδομένων. Τα κινητά τηλέφωνα και τα υπόλοιπα τεκμήρια της υπόθεσης θα υποβληθούν σε δικανικές εξετάσεις και αναμένονται τα αποτελέσματα. Ο Κ. Ξάνθος χαρακτήρισε πολύ σοβαρή την υπόθεση, λέγοντας πως μέχρι χθες είχαν ληφθεί έξι καταθέσεις (από άτομα που σχετίζονται με τον χώρο του ποδοσφαίρου), ενώ υπολείπεται η λήψη πέραν των 70 καταθέσεων κυρίως από το επαγγελματικό, φιλικό και οικογενειακό περιβάλλον των υπόπτων (τα πλείστα ήταν στο επίμαχο παιχνίδι). Θα γίνουν, επίσης, εξετάσεις για αναζήτηση περαιτέρω τεκμηρίων σε μέρη στην επαρχία Λάρνακας όπου κινήθηκε τις τελευταίες μέρες ο Δημήτρης Μασιάς. Η Αστυνομία δεν αποκλείει το ενδεχόμενο τις επόμενες μέρες να γίνουν και νέες συλλήψεις γύρω από την υπόθεση αυτή.

Μίλησαν για προκατάληψη και εξιλαστήρια θύματα

Αντεξεταζόμενος από τους συνηγόρους των υπόπτων, ο εξεταστής της υπόθεσης ανέφερε ότι δεν είναι εύκολο κάποιος να μιλήσει και να δώσει κατάθεση για τέτοιου είδους υποθέσεις, σημειώνοντας πως ήδη η Αστυνομία έχει πάρει τα μέτρα της για προστασία συγκεκριμένων ατόμων που έδωσαν στοιχεία για την υπόθεση αυτή. Πρόσθεσε, ότι ο πρόεδρος του Οθέλλου δεν πήγε αυτόβουλα στην Αστυνομία για να καταγγείλει το συμβάν, αλλά ήταν η Αστυνομία που τον προσέγγισε για να προβεί σε καταγγελία. «Μας μίλησε διότι ίσως να τον έπνιξε η αδικία», ανέφερε ο ανακριτής. Περαιτέρω, ο μάρτυρας της Αστυνομίας είπε ότι οι πλείστοι ισχυρισμοί του προέδρου του Οθέλλου έχουν εξεταστεί κι έχουν επιβεβαιωθεί. Η αντεξέταση των δικηγόρων υπεράσπισης ήταν μακρά. Ο δικηγόρος του Μασιά, Στέλιος Χριστοδούλου, υποστήριξε ότι τυχόν απόλυση του πελάτη του δεν πρόκειται να επηρεάσει μαρτυρία ή τεκμήρια, λέγοντας ότι το ανακριτικό έργο μπορεί να διεκπεραιωθεί πολύ πιο σύντομα. Οι δικηγόροι του Α. Κωνσταντίνου, Σωτηρούλα και Λίζα Σωκράτους, υποστήριξαν ότι η Αστυνομία έχει προκατάληψη και προσπαθεί να βρει εξιλαστήρια θύματα, διαβάλλοντας και διασύροντας τον πελάτη τους. Ο μάρτυρας της Αστυνομίας διαφώνησε με τις πιο πάνω τοποθετήσεις, λέγοντας ότι οι υποψίες είναι βάσιμες. «Είμαστε στο στάδιο της διερεύνησης. Έχουμε μαρτυρίες. Έχετε την άποψή σας, αλλά έχουμε κι εμείς τη δική μας άποψη», σημείωσε. Η δικαστής Δόνα Κωνσταντίνου έκρινε πως πληρούνται όλες οι προϋποθέσεις για προσωποκράτηση των υπόπτων και εξέδωσε διάταγμα οκταήμερης κράτησής τους. Στο μεταξύ, η ΚΟΠ εξέδωσε χθες ανακοίνωση και επαναλαμβάνει την έκκλησή της προς όσους έχουν στοιχεία που αφορούν διαφθορά στο ποδόσφαιρο να τα προσκομίσουν στην ομοσπονδία ή την Αστυνομία. Η ΚΟΠ αναφέρει ότι παρακολουθεί στενά τις εξελίξεις αναφορικά με την υπόθεση που παρουσιάστηκε στο δικαστήριο, μετά τη σύλληψη ενός προέδρου σωματείου και ενός διαιτητή. Όπως σημειώνει, η εκτελεστική επιτροπή της ομοσπονδίας θα συνεδριάσει σήμερα (13/2) για να εξετάσει το συγκεκριμένο θέμα. «Σεβόμαστε και εμπιστευόμαστε τους θεσμούς και τις αρχές της πολιτείας, ενώ παράλληλα θα ενεργοποιήσουμε τους εσωτερικούς μας κανονισμούς που προβλέπονται σε τέτοιες περιπτώσεις», καταλήγει.

Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας www.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν.