Φόρμα αναζήτησης

Στο φως νέες ύποπτες διευκολύνσεις ΜΕΔ

Παραχωρήσεις «ύποπτων» διευκολύνσεων από την πρώην ΣΠΕ Στροβόλου σε πρώην μέλος της Επιτροπείας της ίδιας τράπεζας αποκάλυψε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων ο τηλεοπτικός σταθμός Sigma.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ πρόκειται για τον Νίκο Νικολάου, ο οποίος διετέλεσε μέλος της Επιτροπείας της Συνεργατικής, την περίοδο 2009 – 2010 ο οποίος σε Έκθεση της Μονάδας Εσωτερικής Επιθεώρησης της Συνεργατικής εμφανίζεται ως συνέταιρος στην εταιρεία “Kyprianides, Nicolaou & Assosiates” μέχρι το 2015 με τους Κύπρο και Πόλα Κυπριανίδου.

Η εν λόγω εταιρεία ήταν σύμβουλος της πρώην ΣΠΕ Στροβόλου αναφορικά με το Σύστημα Διαχείρισης Ποιότητας, όσο και στο Σύστημα Διαχείρισης Ασφάλειας και Υγείας στην Εργασία.

 

Σημειώνεται ότι η συγκεκριμένη εταιρεία φέρεται να εμπλέκεται με το σκάνδαλο της εταιρείας focus και κατ’επέκταση με την χρηματοδότηση μεγάλων κομμάτων. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του SIGMA οι εν λόγω διευκολύνσεις παρουσίαζαν υπόλοιπο 7 εκατομμυρίων ευρώ περίπου, καθυστερήσεις πέραν των 1,3 εκατ., με το συνολικό ακάλυπτο ποσό να φτάνει τα 4,3 εκατομμύρια.