Φόρμα αναζήτησης

Διήμερη κράτηση στον 35χρονο – Παραδέχθηκε τη συνάντηση με την Maricar Valdez

Υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας οδηγήθηκε σήμερα ενώπιον δικαστηρίου ο 35χρονος, το οποίο διέταξε τη διήμερη προσωποκράτησή του, με τη διαδικασία να συνεχίζεται το Μεγάλο Σάββατο, καθώς λήγουν όλα τα διατάγματα κράτησής του. Σημειώνεται ότι για πρώτη φορά οι αρχές ζητούν έκδοση διατάγματος κράτησης υπόπτου για φόνο, χωρίς να υπάρχει πτώμα.

Παράλληλα, το δικαστήριο επιβεβαίωσε ότι διερευνάται ο φόνος της Maricar Vladez. Ακόμη, αναφορικά με τη δολοφονία της Arian Palanas, ο ανακριτής των υποθέσεων ανέφερε ότι ο 35χρονος την σκότωσε στο πατάρι του σπιτιού του.

Ο 35χρονος παρουσιάστηκε και σήμερα στο δικαστήριο χωρίς δικηγόρο, ενώ δεν έφερε ένσταση στο διάταγμα κράτησής του.

Ο «Ορέστης» επανασυνελήφθη χθες από την Αστυνομία, ως ύποπτος για την υπόθεση εξαφάνισης της 29χρονης από τις Φιλιππίνες, τα ίχνη της οποίας αγνοούνται από τον Δεκέμβριο του 2017. Σύμφωνα με τα στοιχεία που έχουν στην κατοχή τους οι ανακριτές, ο 35χρονος ήταν ο τελευταίος άνθρωπος που συνομίλησε με την ελλειπούσα, ενώ στην κατοχή του βρέθηκε φωτογραφία της ταυτότητας της Maricar.

Διαβάστε επίσης: Τον καίει η φωτογραφία της ταυτότητας Maricar

Σύμφωνα με τον ανακριτή της υπόθεσης, ο ύποπτος παραδέχθηκε ότι συναντήθηκε με την 29χρονη στις 13 Δεκεμβρίου του 2017, ημέρα κατά την οποία εξαφανίστηκε, δίνοντας διάφορους ισχυρισμούς οι οποίοι διερευνώνται.

Την ίδια στιγμή, από το πρωί βρίσκονται σε εξέλιξη οι έρευνες στη λίμνη στο Ξυλιάτο, όπου οι αρχές αναζητούν το πτώμα της 6χρονης Sierra, κόρης της Mary Rose, τον φόνο της οποίας παραδέχθηκε ο «Ορέστης». Παράλληλα, συνεχίζονται οι έρευνες και στο Μιτσερό, καθώς τα μέλη της ΕΜΑΚ θα εξετάσουν με ρομποτική κάμερα το τελευταίο κομμάτι της ανατολικής πτέρυγας του φρεατίου.

Αναμένεται να ληφθούν άνω των 60 καταθέσεων

Σύμφωνα με τον ανακριτή της υπόθεσης, η διερεύνηση των αδικημάτων σε σχέση με την απαγωγή και το φόνο της Maricar, βρίσκονται στο αρχικό στάδιο, σημειώνοντας πως πρόκειται για πολύ σοβαρή υπόθεση, για την οποία μέχρι στιγμής έχουν ληφθεί πέντε καταθέσεις, ενώ αναμένεται να ληφθούν άνω των 60 καταθέσεων από το οικογενειακό, φιλικό και εργασιακό περιβάλλον του υπόπτου, καθώς και του θύματος.

Επιπλέον, αναφέρθηκε ότι θα ανακριθούν εκ νέου τα πρόσωπα που κατέθεσαν για τη υπόθεση της εξαφάνισης της Maricar, υπό το φως των νέων γεγονότων, ενώ θα ληφθούν και καταθέσεις με βοήθεια διερμηνέα, πράγμα το οποίο καθιστά δύσκολο και χρονοβόρο το έργο της Αστυνομίας.

Παράλληλα, ο κ. Γιωρκάτζης ανέφερε στο Δικαστήριο ότι θα γίνουν εκ νέου έρευνες στην οικία του 35χρονου, για εντοπισμό βιολογικών και άλλων τεκμηρίων, καθώς επίσης θα πραγματοποιηθεί εξειδικευμένη έρευνα στα δύο του οχήματα.

Είπε ακόμα στο δικαστήριο ότι η Αστυνομία θα προχωρήσει σε έρευνα από πόρτα σε πόρτα στη διεύθυνση, όπου διέμενε η Maricar, καθώς και στον χώρο εργασίας της, σε μια προσπάθεια να εξασφαλιστεί μαρτυρία.