Φόρμα αναζήτησης

Στις κάλπες η Αγλαντζιά – Ποιες οι θέσεις των «μονομάχων»

Ο διορισμός του τέως πλέον δημάρχου Αγλαντζιάς Χαράλαμπου Πετρίδη στο Υπουργείο Άμυνας, άνοιξε τον δρόμο σε μια έκτακτη εκλογική αναμέτρηση για τη δημαρχία του δήμου, σε μια προεκλογική διαδικασία μάλιστα η οποία θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ως εξπρές. Στις 2 Αυγούστου οι δημότες Αγλαντζιάς καλούνται να επιλέξουν τον εκλεκτό που θα κληθεί να αναλάβει τα ηνία του δήμου για περίοδο τουλάχιστον 16 μηνών (μέχρι το Δεκέμβριο 2021) σε μια περίοδο ιδιαίτερα κρίσιμη, αν αναλογιστεί κανείς πως βρίσκεται στα σκαριά η μεταρρύθμιση στην τοπική αυτοδιοίκηση, η οποία προνοεί συγχωνεύσεις δήμων και υπηρεσιών. Οι Ανδρέας Κωνσταντίνου (ΔΗΣΥ), Κώστας Κόρτας (ΔΗΚΟ-ΑΚΕΛ), Μαρία Βασιλειάδου (ΕΔΕΚ) και Έφη Ξάνθου (Οικολόγοι-Συνεργασία Πολιτών) ανοίγουν τα χαρτιά τους στον «Π», ξεδιπλώνοντας το όραμα, κάποιες ιδέες τους, αλλά και απαντήσεις σε ζητήματα που αφορούν τον Δήμο Αγλαντζιάς

ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ

 1. Ποια είναι η θέση σας για την πρόταση αναβολής των δημοτικών εκλογών Δεκεμβρίου 2021;
 2. Η συγχώνευση με τους άλλους δήμους, όπως έχει σχεδιαστεί, σας βρίσκει σύμφωνους, ή προτείνετε κάτι διαφορετικό;
 3. Πείτε μας επιγραμματικά δύο συγκεκριμένες προτάσεις που θεωρείτε δικές σας και θα τις εφαρμόσετε σε περίπτωση εκλογής σας.
 4. Ποια είναι η θέση σας για την επέκταση-προέκταση της οδού Φυτωρίου; Πώς θα χειριστείτε το ζήτημα;
 5. Το δικό σας μήνυμα-στίγμα προς τους δημότες. Γιατί να σας ψηφίσουν;

Ανδρέας Κωνσταντίνου

 1. Δεν θα είχα καμία ένσταση. Η μεταρρύθμιση της τοπικής αυτοδιοίκησης είναι ζήτημα κεφαλαιώδους σημασίας για τους δήμους και τις κοινότητες της πατρίδας μας. Ο χρονικός ορίζοντας ολοκλήρωσης της συζήτησης των νομοσχεδίων δεν θα πρέπει να επεκταθεί πέραν του επόμενου φθινοπώρου. Θεωρώ λοιπόν ότι υπάρχει χρόνος για να συζητηθούν όλες οι πτυχές αυτής της πολύ σημαντικής μεταρρύθμισης, η οποία, εφόσον πραγματωθεί, θα είναι υπέρτερης σημασίας από τη συζήτηση για την αναβολή των δημοτικών εκλογών και την παράταση της θητείας των υφιστάμενων δημοτικών-κοινοτικών συμβουλίων. Θεωρώ λοιπόν πως θα είναι προς όφελος αυτής της προσπάθειας η αναβολή των δημοτικών εκλογών του Δεκεμβρίου του 2021.

 

 1. Η συγχώνευση δεν πρέπει να θεωρείται ως το εμπόδιο για την ανάπτυξη της Αγλαντζιάς, αλλά το όχημα μέσα από το οποίο θα μπορούμε να παρέχουμε ποιοτικότερες υπηρεσίες στους δημότες μας. Αυτό είναι το πρώτιστο, κατά την άποψή μου, κι όχι με ποιον δήμο θα συγχωνευθούμε. Η τοπική αυτοδιοίκηση σε μια μικρή χώρα όπως η δική μας, δεν μπορεί να είναι κατακερματισμένη σε 370 οντότητες, η κάθε μια με τα δικά της προβλήματα, να λύσει και κυρίαρχο στοιχείο στην προσπάθεια αυτή να είναι οτιδήποτε άλλο παρά ο πολίτης. Η δημιουργία ενός μητροπολιτικού δήμου στη Λευκωσία θα ενισχύσει την ποιότητα ζωής των πολιτών, θα δώσει τη δυνατότητα να λειτουργήσουν οικονομίες κλίμακας, με αποτέλεσμα να έχουμε έναν δήμο που θα μειώσει τη γραφειοκρατία και θα δώσει τον απαραίτητο χώρο και χρόνο, αλλά και τους πόρους, για να ασχοληθούμε βρίσκοντας λύσεις στα πραγματικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι δημότες μας στην καθημερινότητά τους.

 

 1. Έχω καταθέσει ήδη αρκετές προτάσεις που αφορούν συνολικά την ποιότητα ζωής των δημοτών της Αγλαντζιάς, ωστόσο τονίζω μόνο τις εξής δύο:

 

1) Τη δημιουργία κλιμακίου σε επίπεδο δήμου, που θα αποτελείται από λειτουργούς καθαριότητας, με σκοπό την αντιμετώπιση ενός φαινομένου που έχουμε όλοι μας δει. Το κάθε άδειο οικόπεδο να μετατρέπεται σε χώρο απόρριψης υλικών και σκουπιδιών, φαινόμενο το οποίο πρέπει άμεσα να πάρει τέλος.

2)  Εδώ και τρία χρόνια έχει τεθεί σε εφαρμογή η πρότασή μου, η οποία έγινε κοινά αποδεκτή από το δημοτικό συμβούλιο, για χορηγία σε οργανώσεις ΑμεΑ, του συνόλου των ποσών από εξώδικα πρόστιμα για παράνομη στάθμευση σε χώρους στάθμευσης ΑμεΑ. Στην ίδια βάση προχωράμε ακόμη πιο μπροστά με σκοπό να καταστήσουμε την Αγλαντζιά μια πλήρως προσβάσιμη πόλη στους συμπολίτες μας με κινητικά προβλήματα και αναπηρίες. Ξεκινώντας από τις υποδομές του δημαρχείου και φτάνοντας σε κάθε δρόμο, η Αγλαντζιά θα γίνει μια πόλη φιλική και προσβάσιμη, που στην πράξη το σύνολο των συμπολιτών μας θα χαίρονται να τη ζουν.

 

 1. Ως Δήμος Αγλαντζιάς έχουμε τοποθετηθεί για το ζήτημα, αλλά την ίδια ώρα βρισκόμαστε σε ανοιχτό διάλογο με τους δημότες μας για να απαντήσουμε όλα τα ερωτήματα και να καθησυχάσουμε κάθε ανησυχία. Στο πλαίσιο αυτό θα γίνει και δημόσια διαβούλευση όταν μας το επιτρέψουν οι συνθήκες λόγω πανδημίας. Ωστόσο, προσωπική μου θέση είναι ότι η Αγλαντζιά, ως ο κατ’ εξοχήν πιο πράσινος δήμος της Κύπρου, οφείλει να αναζητήσει και εναλλακτικές λύσεις για τη συγκεκριμένη οδό Φυτωρίου, με σκοπό να μην αλλοιωθεί η φυσική ομορφιά του δήμου μας.

 

 1. Είμαι πεπεισμένος ότι με εφόδιο την παρουσία μου στο δημοτικό συμβούλιο τα τελευταία τέσσερα χρόνια, την αγάπη μου για την Αγλαντζιά την οποία μετουσιώνω σε πράξεις και λύσεις σε όλα τα ζητήματα που την αφορούν, μπορώ να προχωρήσω ακόμη πιο μπροστά στον δρόμο που χάραξε ο Χαράλαμπος Πετρίδης. Καταθέτοντας νέες ιδέες, προτάσσοντας τη συλλογικότητα και τη μεθοδική δουλειά, μαζί με τους δημότες μας θα συνεχίσουμε την επιτυχημένη πορεία των τελευταίων τεσσάρων χρόνων με σαφή στόχευση. Από τη μια να μην χαθούν όσα κερδίσαμε δίνοντας χώρο στην οπισθοδρόμηση και από την άλλη να διασφαλίσουμε ότι θα προχωρήσουμε μπροστά με δυναμισμό και αποφασιστικότητα για ακόμη καλύτερες μέρες. Ζητώ λοιπόν από τους δημότες μας, από τους συμπολίτες μου της Αγλαντζιάς, να εμπιστευτούν τη δύναμη της δικής τους νέας γενιάς και να υποστηρίξουν την πρότασή μας για έναν δήμο που θα συνεχίσει να αποδεικνύει τις τεράστιες δυνατότητές του. Έναν δήμο που θα πρωτοπορεί, αποτελώντας σημείο αναφοράς για ολόκληρη την Κύπρο. Έναν δήμο σύγχρονο, αποτελεσματικό και κοινωνικά ευαίσθητο.

Κώστας Κόρτας

 1. Διαφωνώ με αυτή την πρόταση, γιατί πιστεύω ότι οι αυτοδιοικητικές εκλογές έχουν το δικό τους χαρακτήρα και ο πολίτης θα πρέπει να επικεντρώνεται αποκλειστικά στα θέματα που αφορούν την πόλη του και στην επιλογή των κατάλληλων ανθρώπων που θα τον εκπροσωπήσουν, χωρίς την παρεμβολή άλλων θεμάτων ή άλλων πολιτικών παραμέτρων στις εκλογικές συζητήσεις. Επομένως, πρέπει να διεξαχθούν κανονικά οι εκλογές το 2021 και κατά τη διάρκεια της πενταετίας που θα ακολουθήσει, να αρχίσουν να υλοποιούνται οι πρόνοιες της μεταρρύθμισης.

 

 1. Ο σχεδιασμός που έχει προταθεί δεν με βρίσκει σύμφωνο, γιατί αγνοεί όλες τις μελέτες που έχουν γίνει και οι οποίες σημείωναν ότι, για να είναι βιώσιμος ένας νέος δήμος, θα πρέπει να έχει τουλάχιστον 50 χιλιάδες κατοίκους. Σύμφωνα με τον σχεδιασμό που έχει προταθεί, αυτό δεν ισχύει. Δυστυχώς, ο σχεδιασμός αυτός έχει γίνει στη βάση άλλων κριτηρίων, που δεν έχουν να κάνουν με το καλώς νοούμενο συμφέρον των τοπικών αρχών, αλλά το συμφέρον κάποιων άλλων.

 

 1. Υπάρχουν πολλές προτάσεις που αφορούν νέα έργα ή προγράμματα για την Αγλαντζιά συνολικά, για τη νεολαία, το περιβάλλον, τον πολιτισμό, όμως θα αναφερθώ σε δύο που δίνουν το στίγμα των προτεραιοτήτων μου, αλλά και της φιλοσοφίας με την οποία προτίθεμαι να υπηρετήσω τον δήμο:
 • Δημιουργία Κέντρου Εξυπηρέτησης του Δημότη (ΚΕΔ) και εφαρμογή της Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης (e-Aglantzia).
 • Αναθεώρηση των δημοτικών φορολογιών προς όφελος των χαμηλοσυνταξιούχων και των ευπαθών ομάδων της Αγλαντζιάς.

 

 1. Θα πρέπει πρώτα να ενημερωθώ με ακρίβεια και λεπτομερώς, τόσο εγώ όσο και το δημοτικό συμβούλιο, για τα σχέδια όπως έχουν κατατεθεί, γιατί εξ όσων γνωρίζω δεν έχουν παρουσιαστεί ενώπιον του δημοτικού συμβουλίου μέχρι σήμερα. Και ακολούθως, θα πρέπει να πραγματοποιηθεί δημόσια παρουσίαση, ώστε να ενημερωθούν πλήρως οι δημότες. Εκείνο που μπορώ να διαβεβαιώσω, είναι ότι ουδέποτε θα αποδεχτώ να περάσει ο δρόμος μέσα από το δάσος του πάρκου της Παιδαγωγικής Ακαδημίας και ότι η οποιαδήποτε θέση του παρόντος δημοτικού συμβουλίου θα τεθεί σε δημοψήφισμα ανάμεσα στους δημότες της Αγλαντζιάς.

 

 1. Έχουν απομείνει δεκαεπτά μήνες μέχρι τη λήξη της θητείας του παρόντος δημοτικού συμβουλίου. Επομένως, η Αγλαντζιά χρειάζεται στη θέση του δημάρχου ένα πρόσωπο το οποίο να μπορεί άμεσα – τονίζω τη λέξη «άμεσα» – να αναλάβει τις ευθύνες λειτουργίας και τη διοίκηση του δήμου. Δεν υπάρχει χρόνος για προσαρμογή και εκμάθηση για το πώς λειτουργεί ο οργανισμός. Είναι προφανές ότι η πείρα μου, οι γνώσεις μου και το εχέγγυο του πετυχημένου έργου μου κατά την προηγούμενή μου θητεία, μου παρέχουν τα απαραίτητα εφόδια ώστε να φέρω εις πέρας το έργο το οποίο θα αναλάβω. Ας μην ξεχνάμε ότι ο χρόνος κυλά και δεν υπάρχει η πολυτέλεια άλλων καθυστερήσεων. Για παράδειγμα, ο εκλεγείς δήμαρχος, μαζί με την υπηρεσία και το δημοτικό συμβούλιο, θα πρέπει να προχωρήσουμε άμεσα τη διαδικασία ετοιμασίας του τακτικού και αναπτυξιακού προϋπολογισμού της Αγλαντζιάς για το 2021. Επομένως, ας θέσουμε όλες και όλοι μας την Αγλαντζιά πάνω απ’ όλα και ας επιδιώξουμε την άμεση επιστροφή στην ομαλότητα, επιλέγοντας την εμπειρία, την γνώση και την κατάρτιση. Δεν είναι η ώρα των πειραματισμών.

Μαρία Βασιλειάδου

 1. Δεν συντρέχουν ουσιαστικοί λόγοι για αναβολή των εκλογών. Η αιτιολογία της εξοικονόμησης, με την σύμπτυξη δύο ετερόκλητων εκλογικών διαδικασιών, θα δημιουργούσε σύγχυση και αποπροσανατολισμό στο εκλογικό σώμα. Μια πρόταση που θα μπορούσε να εφαρμοστεί, μειώνοντας σε αριθμό τις εκλογικές διαδικασίες, είναι η συνύπαρξη των ευρωεκλογών με τις εθνικές βουλευτικές εκλογές. Και οι δύο εκλογικές αναμετρήσεις έχουν κοινό παρονομαστή, εκλεγούν βουλευτές, σε τοπικό και στον ευρύτερο ευρωπαϊκό χώρο.
 2. Διαφωνούμε με την κυβερνητική πρόταση νόμου για τη δημιουργία ενός δυσλειτουργικού υπερδήμου με τη συνένωση 5 δήμων της ευρύτερης Λευκωσίας -Στρόβολος, Λευκωσία, Έγκωμη, Άγ. Δομέτιος, Αγλαντζιά- που θα συγκεντρώνει σχεδόν 200.000 πολίτες. Προτείνουμε μικρότερο δήμο – Αγλαντζιά, Λατσιά, Γέρι-. Δήμοι που έχουν τα ίδια ποιοτικά χαρακτηριστικά, και μπορούν με τη συμπλεγματοποίηση υπηρεσιών και την ενιαία ανάπτυξη να αναβαθμίσουν τη ποιότητα ζωής των δημοτών τους. Δεν μπορούμε να δεχτούμε, η Αγλαντζιά να χαθεί στο χωνευτήρι ενός χαοτικού δήμου.
 3. Προγραμματίζουμε αναπτυξιακές πολιτικές που έχουν σχέση με ευρύτερους σχεδιασμούς.

 

 1. Επένδυση στον πολιτισμό

Θα επενδύσουμε στον πολιτισμό, στη δημιουργία Καλλιτεχνούπολης στην Παλιά Αγλαντζιά, το Σπίτι του Ηθοποιού, και αξιοποίηση των Σπηλιών και γενικά το Σκαλί, ώστε να μην υπάρχει χρόνος αναξιοποίητος. Η πολιτιστική ανάπτυξη στην Παλιά Αγλαντζιά θα φέρει και τουρισμό και θα δημιουργήσει ανάγκες εστίασης. Η δε διοργάνωση φεστιβάλ, με ιδιαίτερες θεματολογίες, όπως π.χ. Φεστιβάλ Παντομίμας ή Θέατρο του Δρόμου, που σίγουρα θα προσελκύουν τουρισμό από όλη τη, Κύπρο και όχι μόνο θα μπορεί να γίνουν ετήσιος θεσμός, αλλά και να δημιουργήσουν μόνιμα θετικό οικονομικό πρόσημο για τον δήμο μας. Σημειώνουμε ότι οι δημότες Αγλαντζιάς θα έχουν το προνόμιο  να έχουν ΚΑΡΤΑ ΔΗΜΟΤΗ που θα τους ανοίγει τον δρόμο συμμετοχής τους στα διάφορα δρώμενα χωρίς κόστος ή με συμβολική συμμετοχή.

 

 1. Οι δημότες έχουν υποχρεώσεις αλλά έχουν και δικαιώματα. Για αυτό τον λόγο πάμε ένα βήμα παραπέρα. Θέλουμε τον δημότη μας να συμμετέχει στις διαδικασίες για τη λήψη αποφάσεων με έκφραση γνώμης και να ενημερώνεται για τις τελικές αποφάσεις που λαμβάνονται. Επίσης, θέλουμε τον δημότη μας να μπορεί να γνωρίζει, εάν το επιθυμεί, με διαφάνεια και αμεσότητα, πώς γίνεται η διαχείριση των πόρων του δήμου και για όλες τις δράσεις που τρέχουν σε κάθε δεδομένη στιγμή. Οι τοπικές αρχές οφείλουν να λογοδοτούν στους δημότες τους και να παρουσιάζουν έργο. Η ψηφιοποίηση όλων των διαδικασιών επικοινωνίας με τον δήμο θα ενισχύσει την αμφίδρομη επικοινωνία και την εμπλοκή των δημοτών μέσα στο γενικότερο πλαίσιο της «ΕΞΥΠΝΗΣ ΠΟΛΗΣ», της Αγλαντζιάς του αύριο.

 

 1. Η Αγλαντζιά είναι ο πνεύμονας της Λευκωσίας. Και έτσι θέλουμε να παραμείνει. Το πράσινο είναι ζωή, είναι οξυγόνο, είναι υγεία. Δεν αποδεχόμαστε συμβιβασμό σε θέματα αυτού του βεληνεκούς. Πληροφορήθηκα ότι έγινε σύσκεψη την περασμένη Δευτέρα στα γραφεία του δήμου, όπου οι εμπλεκόμενοι φορείς αποφάσισαν να προχωρήσουν σε επικαιροποίηση της περιβαλλοντικής έρευνας για το συγκεκριμένο θέμα. Θα αναμένουμε τα αποτελέσματα. Τα οποία και θα κοινοποιήσουμε, εάν έχουμε τη δημαρχία. Μέσα όμως στη γενικότερη στοχοθεσία μας, ως προς την αναβάθμιση της εμπλοκής των δημοτών στις αποφάσεις του δήμου, θα άνοιγα τον δίαυλο επικοινωνίας στη δημόσια σφαίρα, για να γίνει συζήτηση με τους δημότες γενικά και με ειδικό βάρος, τους επηρεαζόμενους δημότες της συγκεκριμένης περιοχής. Με τελική κίνηση, ένα δημοψήφισμα που θα καθόριζε και την τελική απόφαση. Θεωρώ το θέμα μείζον, και ως τέτοιο θα το αντιμετωπίσω. Πάντα σε αγαστή συνεργασία με το δημοτικό συμβούλιο, που είμαι σίγουρη ότι όλοι θέτουν τις επιθυμίες των δημοτών τους υψηλά στην ατζέντα.

 

 1. Ζητώ με σεμνότητα τη στήριξή των συνδημοτών και συνδημοτισσών μου για να μετατρέψουμε την Αγλαντζιά μας σε μια πόλη σύγχρονη, λειτουργική, «έξυπνη», που να προσφέρει στους δημότες της γρήγορα και αποτελεσματικά ποιοτικές υπηρεσίες. Μια πόλη πρότυπο που θα δίνει τον πρώτο λόγο στους δημότες της και θα έχει διαύλους ανοιχτής επικοινωνίας μαζί τους. Καταθέτω την πολύχρονη εμπειρία μου στα κοινά και τις γνώσεις που απέκτησα, γιατί νιώθω έτοιμη να δώσω όλο τον χρόνο που χρειάζεται για να πάρουμε, μαζί, την Αγλαντζιά μας ΕΝΑ ΒΗΜΑ ΠΙΟ ΜΠΡΟΣΤΑ.

 

Έφη Ξάνθου

 1. Η αναβολή των εκλογών εξυπηρετεί μόνο εάν το πλαίσιο της μεταρρύθμισης είναι έτοιμο για εφαρμογή τους επόμενους 6 μήνες. Δυστυχώς, δεν διαφαίνεται να μπορούν να τηρηθούν τόσο στενά χρονικά πλαίσια και θα πραγματοποιηθούν οι δημοτικές εκλογές όπως έχουν προγραμματιστεί. Δεν είμαι ενάντια όμως στην ιδέα να διεξάγονται πλέον οι εκλογές παράλληλα με τις ευρωεκλογές.

 

 1. Η απαίτηση για συγχώνευση δήμων για να δημιουργηθούν οικονομίες κλίμακας θα έπρεπε να βασίζονται σε οικονογεωγραφικά κριτήρια. Η προτεινόμενη συγχώνευση με τους Δήμους Λευκωσίας, Έγκωμης και Αγίου Δομετίου θα δημιουργήσει έναν μεγάλο αστικό δήμο στη Λευκωσία, που γεωγραφικά έχει συνάφεια, αλλά ίσως να έπρεπε να μελετηθεί και η πιθανότητα συγχώνευσης με τους Δήμους Γερίου και Λατσιών, δημιουργώντας έναν δήμο που θα συνδυάζει βιομηχανική ανάπτυξη με δυνατότητες επέκτασης οικιστικής ανάπτυξης και θα περιλαμβάνει την ολότητα των εθνικών πάρκων της Λευκωσίας. Σίγουρα θα πρέπει να παρουσιαστούν τα κριτήρια που έχουν ληφθεί υπόψη για την προτεινόμενη συγχώνευση και να συγκριθούν με τις δυνατότητες που μια εναλλακτική συγχώνευση θα έδινε. Αλλά το πιο σημαντικό δεδομένο για να αποφασίσουμε υπέρ ή κατά θα είναι το ίδιο το νομικό πλαίσιο της μεταρρύθμισης. Εάν δεν διασφαλιστεί η διαφάνεια και έλεγχος διαχείρισης δημόσιων πόρων, αν δεν υπάρχει δυνατότητα ευρείας εκπροσώπησης όλων των πολιτικών δυνάμεων και τοπικών ανεξάρτητων ομάδων στα δημοτικά συμβούλια, και αν δεν δοθεί επαρκές ανθρώπινο δυναμικό για να μπορούν να ανταποκριθούν στις αυξημένες αρμοδιότητες που θα δοθούν, θα αποτύχει η προτεινόμενη μεταρρύθμιση της τοπικής αυτοδιοίκησης πριν καν αρχίσει να εφαρμόζεται.

 

 1. Πρώτον, θα επιδιώξω τη δημιουργία Γραφείου Εξυπηρέτησης Πολιτών, όχι μόνο για εξέταση αιτημάτων σε σχέση με τις αρμοδιότητες του δήμου, αλλά και για να βοηθά τους δημότες μας να διεξέλθουν της κρατικής γραφειοκρατίας σε σχέση και με άλλα προβλήματα. Το γραφείο αυτό θα μπορεί να ανταποκρίνεται σε αιτήματα που αφορούν, τόσο θέματα τεχνοκρατικής φύσης όσο και πρόσβασης στο κράτος πρόνοιας, στο ΓεΣΥ, σε αρμόδιους φορείς για θέματα προσφυγικών συνοικισμών, σε αρμόδιους φορείς ελέγχου και διερεύνησης παραπόνων. Δεύτερον, θα εκπονήσω 10ετές πλάνο με πλήρη κοστολόγηση για ολοκλήρωση του δικτύου πεζοδρομίων και ποδηλατοδρόμων, και ολοκλήρωση της δενδροφύτευσης όλων των πάρκων, χώρων πρασίνου και παρόδιων λασανιών του δήμου. Το πλάνο αυτό θα περιλαμβάνει και εφαρμογή, επιτέλους, των σχεδίων διαμόρφωσης γραμμικού πάρκου στην Καυκάλα της Αγλαντζιάς με πεζόδρομο και ποδηλατόδρομο και σημεία απόλαυσης της θέας.
 2. Αυτήν τη στιγμή το τοπικό σχέδιο προνοεί τη σύνδεση της λεωφόρου Φυτωρίου με τη λεωφόρο Σταυρού στα δυτικά, και σύνδεση με το Συνεδριακό Κέντρο στα βόρεια. Μελλοντικά θα διευρύνουν όλη τη λεωφόρο σε 4 λωρίδες (μέχρι και την Πανεπιστημιούπολη) στα ανατολικά και θα συνδέσουν τη λεωφόρο Γλαύκου Κληρίδη με το Mall of Cyprus στα νότια και τον κυκλικό κόμβο ΣΟΠΑΖ στα βόρεια, καταστρέφοντας πολύ σημαντικό μέρος του πάρκου Ακαδημίας και του πάρκου Αθαλάσσας. Ένα τέτοιο σχέδιο με βρίσκει κατηγορηματικά αντίθετη. Η διαχείριση της τροχαίας κίνησης δεν πρέπει να γίνει μέσω της καταστροφής δύο εθνικών πάρκων. Ήδη είναι σχεδιασμένη η κατασκευή του ανατολικού περιμετρικού δρόμου Λευκωσίας που θα διοχετεύει την τροχαία κίνηση στην πρωτεύουσα μέσω των Δαλιού, Λατσιών και Αγλαντζιάς χωρίς επηρεασμό πυκνοκατοικημένων αμιγώς οικιστικών περιοχών. Η εμμονή της Πολεοδομίας σε σχεδιασμούς οδικών έργων που παρουσιάστηκαν για πρώτη φορά το 1990 δείχνει πόσο αναχρονιστική είναι η προσέγγιση του κράτους προς τα θέματα βιώσιμης κινητικότητας και δημόσιων συγκοινωνιών.
 3. Η Αγλαντζιά χρειάζεται νέο όραμα και ανθρώπους με όρεξη και πάθος για να το υλοποιήσουν. Πιστεύω ότι συνδυάζω επαρκή τεχνοκρατική γνώση και εμπειρία με πάθος και αγάπη για την Αγλαντζιά, ώστε να μπορέσω να πετύχω ουσιαστικές αλλαγές επί του εδάφους και να βελτιώσω την ποιότητα ζωής όλων των συνδημοτών μας.

*Μέχρι την ημέρα αποστολής των ερωτήσεων του εν λόγω άρθρου, οι υποψηφιότητες για τη δημαρχία ήταν τέσσερις (4). Σε περίπτωση εκδήλωσης ενδιαφέροντος κι από άλλους δημότες Αγλαντζιάς για τη δημαρχία, διαβεβαιώνουμε πως οι θέσεις τους θα φιλοξενηθούν σε μελλοντικό άρθρο στην εφημερίδα «Πολίτης».

Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας www.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν.