Φόρμα αναζήτησης

Στήριξη για Μαρωνίτες με διάφορες δράσεις

Στις 20 Μαρτίου η Τεχνική Επιτροπή για την Πολιτιστική Κληρονομιά θα παραδώσει την αναστηλωμένη μαρωνιτική εκκλησία της Αγίας Άννας [...]

Read More...

Η αναβάθμιση των σχολείων και η βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης των εγκλωβισμένων Μαρωνιτών, μεταξύ άλλων με τη δημιουργία πυρήνα κατασκηνωτικών δραστηριοτήτων και αθλοπαιδιών στην κοινότητα Κορμακίτη, περιλαμβάνονται στις υποστηρικτικές δράσεις της κυβέρνησης προς τη θρησκευτική κοινότητα, δήλωσε χθες ο Πρόεδρος Αναστασιάδης. Ο Πρόεδρος μιλούσε σε χαιρετισμό μετά τη λειτουργία για τη γιορτή του Αγίου Μάρωνα, στον καθεδρικό ναό της Παναγιάς των Χαρίτων.

Ανακοίνωσε ακόμα πως στις 20 Μαρτίου η Τεχνική Επιτροπή για την Πολιτιστική Κληρονομιά θα παραδώσει την αναστηλωμένη μαρωνιτική εκκλησία της Αγίας Άννας στην κατεχόμενη μεσαιωνική Αμμόχωστο, ενώ αναφέρθηκε και στους ναούς που έχουν αναστηλωθεί μέχρι σήμερα στον Κορμακίτη, την Καρπάσια, την Αγία Μαρίνα και στον Ασώματο. Αναφέρθηκε ακόμα στην απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου να λαμβάνουν οι θρησκευτικές κοινότητες κατά χάριν χορηγία για το ποσό του ΦΠΑ που καταβάλλουν για τη συντήρηση ή την ανέγερση ναών, καθώς και την έγκριση χορηγίας ύψους 175.000 ευρώ προς τη Μαρωνιτική Εκκλησία.

Ο εκπρόσωπος των Μαρωνιτών στη Βουλή Γιαννάκης Μούσας αναφέρθηκε σε έναν στρατηγικό σχεδιασμό ο οποίος έχει ως στόχο τη διατήρηση των κατεχόμενων χωριών και την ενδυνάμωση των νέων γενιών των Μαρωνιτών. «Πρέπει να ενισχύσουμε τη ζωή στον Κορμακίτη και στην Καρπάσια και πρέπει να δημιουργήσουμε ζωή στον Ασώματο και στην Αγία Μαρίνα», είπε. Πρέπει, πρόσθεσε, «να κρατήσουμε ζωντανά τα χωριά μας και πρέπει να διατηρήσουμε τη γη μας έστω και υπό το σημερινό στάτους κβο» μέχρι τη λύση. «Να δημιουργούμε τις αναγκαίες δομές που θα βοηθήσουν στις ελεύθερες περιοχές τις νέες γενιές των Μαρωνιτών να κρατήσουν και να καλλιεργήσουν τα ιδιαίτερα γνωρίσματά τους» πρόσθεσε.

Send this to a friend