Φόρμα αναζήτησης

Στήριξη ανηλίκων, έξοδα κηδειών

Μεταξύ των χθεσινών αποφάσεων, το Υπουργικό Συμβούλιο, ως δείγμα ελάχιστης αλλά και έμπρακτης υποστήριξης της πολιτείας και συνάμα ως ίχνος μεταμέλειας μετά τα εγκλήματα που συντάραξαν τον τόπο, αποφάσισε την οικονομική υποστήριξη των ανήλικων παιδιών όσων εκ των θυμάτων του καθ’ ομολογίαν κατά συρροήν δολοφόνου είχαν και άλλα εξαρτώμενα με το ποσό των 17.000 ευρώ.

Όπως πληροφορείται ο «Π», η χρηματική βοήθεια (το ύψος του ποσού πηγάζει από σχετική νομοθεσία για αποκατάσταση ορφανών) αφορά άλλα δύο ανήλικα παιδιά της 38χρονη Marry Rose Tiburcio (πέραν της 6χρονης Sierra, το τελευταίο από τα θύματα που εντοπίστηκε) και ένα ανήλικο παιδί της 29χρονης Maricar Valtez Arquiola που διαμένουν με συγγενικά τους πρόσωπα στις Φιλιππίνες.

«Οι γυναίκες αυτές ήρθαν στη χώρα μας να εργαστούν, επενδύοντας έτσι σε ένα καλύτερο μέλλον για τα παιδιά τους. Ως πολιτεία έχουμε την ηθική υποχρέωση να υποστηρίξουμε αυτά τα παιδιά», δήλωσε σχετικά η αναπληρώτρια κυβερνητική εκπρόσωπος Κλέλια Βασιλείου μετά τη συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου.
Στο μεταξύ, όπως πληροφορείται ο «Π», το Υπουργικό Συμβούλιο αναμένει και τις αποφάσεις των οικείων των θυμάτων για το πού επιθυμούν να ταφούν έτσι ώστε να αναλάβει τα έξοδα μεταφοράς των σορών αλλά και των κηδειών τους και όποιων άλλων σχετικών εξόδων προκύψουν, όπως έπραξε και στην περίπτωση της Livia Florentina Bunea και της κόρης της Elena Natalia που κηδεύτηκαν την περασμένη βδομάδα στο Αρεδιού.