Φόρμα αναζήτησης

Έκθεση Ελεγκτή για το ΡΙΚ- Οι υπάλληλοι δύο ταχυτήτων και ο αδύναμος κρίκος

Την ύπαρξη υπαλλήλων δύο ταχυτήτων στο ΡΙΚ αποκαλύπτει η έκθεση του Γενικού Ελεγκτή της Δημοκρατίας για το ραδιοφωνικό ίδρυμα Κύπρου που δόθηκε σήμερα στην δημοσιότητα.  Στην έκθεση της η Ελεγκτική υπηρεσία σημειώνει ότι ενώ το ΡΙΚ εργοδοτεί λειτουργούς συγκεκριμένων ειδικοτήτων, προβαίνει σε προσλήψεις νέων μισθωτών ορισμένου χρόνου. Στην έκθεση σημειώνεται ότι το ΡΙΚ οφείλει να αξιοποιεί πρώτα τους υφιστάμενους υπαλλήλους προτού προσφύγει σε μισθώσεις αορίστους χρόνου. Η Ελεγκτική υπηρεσία αναφέρεται και στην μελέτη της PWC η οποία αναδεικνύει την ύπαρξη πλεονάζοντος προσωπικού στο ΡΙΚ. Στα ευρήματα της έκθεσης καταγράφονται οι ετήσιες απολαβές των Γενικών Διευθυντών του ΡΙΚ που  ανέρχεται στις 867.118.76.

Ο πιο αδύναμος κρίκος

Η έκθεση του γενικού ελεγκτή κάνει ιδιαίτερη αναφορά στο τηλεπαιχνίδι «Ο πιο αδύναμος κρίκος». Σύμφωνα με την έκθεση το ΡΙΚ προχώρησε σε προσλήψεις για το συγκεκριμένο πρόγραμμα χωρίς να αξιοποιεί τους υφιστάμενους υπαλλήλους. Το ΡΙΚ σημειώνεται στην έκθεση εξέφρασε την άποψη ότι οι προσλήψεις αφορούν την συγγραφή ερωτήσεων ενώ σημειώνει ότι το BBC στο οποίο ανήκει το φορμάτ του προγράμματος προνοούσε πενταπλάσιο αριθμό παροχέων. Η ελεγκτική υπηρεσία πάντως θεωρεί ότι εφόσον δεν υπήρχε η δυνατότητα αξιοποίησης του υφιστάμενου προσωπικού θα έπρεπε το ίδρυμα να προβεί σε δημοσίευση προκήρυξης αγοράς υπηρεσιών.

Κόστος προγραμμάτων


Στην έκθεση η Ελεγκτική υπηρεσία σημειώνει αναλυτικά το κόστος των προγραμμάτων του ΡΙΚ με ειδική αναφορά στους μισθούς των προσώπων που προσελήφθησαν με την διαδικασία του Head Hunting.

Τέλος η Ελεγκτική υπηρεσία κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για το ενδεχόμενο έκτακτων υπαλλήλων σε θέσεις της ιεραρχίας χωρίς την ανοικτή προκήρυξη θέσεων. Αυτοί σημειώνεται στην έκθεση θα αποτελέσει προηγούμενο για όλο τον δημόσιο τομέα αλλά κυρίως για το κεντρικό κράτος.

 

Δείτε εδώ την έκθεση του Γενικού Ελεγκτή για το Ιδρυμα

Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας www.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν.