Φόρμα αναζήτησης

Στέφανος για Χριστόφια: Το Κυπριακό καθόριζε τη διάθεσή του

Η μεγαλύτερη έγνοια του Δημήτρη Χριστόφια ήταν το Κυπριακό, δήλωσε μιλώντας στην εκπομπή Control Panel του ΠΟΛΙΤΗ 107,6 ο εκπρόσωπος τύπου του ΑΚΕΛ και κυβερνητικός Εκπρόσωπος επί διακυβέρνησης Χριστόφια Στέφανος Στεφάνου.

Οι προσδοκίες όταν ήταν Πρόεδρος της Δημοκρατίας και στην Τ/κ ηγεσία ήταν  ο Μεχμέτ Αλί Ταλάτ ήταν πολύ ψηλά για κατάληξη στο Κυπριακό και ο Δημήτρης Χριστόφιας το γνώριζε, είπε ο κ. Στεφάνου, σημειώνοντας πως ως παρακαταθήκη άφησε τις συγκλήσεις Χριστόφια – Ταλάτ.

Χαρακτηριστικά ο κ. Στεφάνου περιέγραψε πώς η έκβαση των διαπραγματεύσεων καθόριζε τη διάθεσή του.  Όπως είπε, αν οι διαπραγματεύσεις πήγαιναν καλά, επέστρεφε στο Προεδρικό ευδιάθετος, με διάθεση για αστεία και συζητήσεις, ενώ αντίθετα, αν οι διαπραγματεύσεις δεν πήγαιναν καλά, επέστρεφε κατηφής, δεν είχε διάθεση για κουβέντα και ήταν ευέξαπτος.

Ο Στέφανος Στεφάνου είπε ότι ο Δημήτρης Χριστόφιας έφυγε με τον πόνο της μη επίλυσης του Κυπριακού, αλλά και την πίκρα για την ένταση με την οποία επικρίθηκε από τους πολιτικούς του αντιπάλους.

Σχολιάζοντας τη συνεχή ροή πολιτών οι οποίοι σπεύδουν από το πρωί για να απευθύνουν τον ύστατο χαιρετισμό στον ηγέτη της Αριστεράς, ανέφερε πως ήταν αναμενόμενο, εκφράζοντας την ελπίδα πως όλοι όσοι θέλουν να αποχαιρετήσουν τον Δημήτρη Χριστόφια, θα προλάβουν να το πράξουν.