Φόρμα αναζήτησης

Σπαζοκεφαλιά ο υποψήφιος του ΑΚΕΛ – Ασφυκτικό πρέσινγκ στον Καζαμία

Υποχρεωμένοι να κινηθούν γρήγορα για να βγουν ταχύτερα από την κρίση στην οποία οδήγησε το ναυάγιο με τον Μάικ Σπανό είναι στο ΑΚΕΛ. Ωστόσο, το εγχείρημα αναζήτησης υποψηφίου οποίος μάλιστα θα μπορεί να είναι επιλογή νίκης έχει πολύ υψηλό βαθμό δυσκολίας, κάτι που δεν κρύβουν στο ΑΚΕΛ.

Ο Κίκης Καζαμίας δέχεται ξανά ασφυκτικό πρέσινγκ, όμως, δεν έχουν διαγραφεί οι λόγοι για τους οποίους είχε απορρίψει προ μερικών εβδομάδων την πρόσκληση του ΑΚΕΛ, με αποτέλεσμα το κόμμα της Αριστεράς να στραφεί τότε στη λύση του Μάικ Σπανού. Για την ώρα δεν υπάρχει κάτι χειροπιαστό στον ορίζοντα για το ΑΚΕΛ. Το σίγουρο είναι ότι δεν υπάρχουν πολλά περιθώρια για επιλογή εκτός ΑΚΕΛ, ούτε όμως υπάρχει έτοιμη λύση εντός ΑΚΕΛ.

 

Λιλλήκας και στροφή
Τη Δευτέρα είναι προγραμματισμένη συνάντηση του γ.γ. του ΑΚΕΛ με τον πρόεδρο της Συμμαχίας Πολιτών Γιώργο Λιλλήκα. Βεβαίως, αυτό δεν λέει και πολλά. Ο Άντρος Κυπριανού ήταν κατηγορηματικός στο ΡΙΚ το βράδυ της περασμένης Πέμπτης ότι δεν τίθεται θέμα υποστήριξης της υποψηφιότητας Λιλλήκα, προτάσσοντας τις διαφορές στο Κυπριακό και ειδικά στο θέμα της ΔΔΟ και κάλεσε τη Συμμαχία αν ενδιαφέρεται για συνεργασία να αποσύρει την υποψηφιότητα Λιλλήκα και να συζητήσει με το ΑΚΕΛ. Πάντως είναι ευδιάκριτη η αριστερή στροφή της Συμμαχίας μετά την αποχώρηση των προερχόμενων από το ΕΥΡΩΚΟ στελεχών. Κάποιες φήμες, μάλιστα, ήθελαν το Κίνημα να εξετάζει και το σενάριο μιας πιο μετριοπαθούς στροφής στο λεκτικό του σε ό,τι αφορά το Κυπριακό.

Με τον ένα ή με τον άλλον τρόπο, η υποψηφιότητα Λιλλήκα δεν απασχολεί το ΑΚΕΛ. Ο Άντρος Κυπριανού διέγραψε και το σενάριο Καρογιάν, τονίζοντας ότι είναι ανήθικο να αξιοποιηθεί ένα πρόσωπο που ανήκει σε άλλο κόμμα. Κατηγορηματικά απέρριψε και το σενάριο υποψηφιότητας Κατσουρίδη, υπενθυμίζοντας ότι παραμένει αποβλημένος από το κόμμα και για να επανεξεταστεί το θέμα του θα έπρεπε να το είχε ζητήσει. Προανήγγειλε πάντως ότι θα τον συναντήσει τις επόμενες μέρες και επανέλαβε ότι ο κ. Κατσουρίδης ξέρει τι πρέπει να πράξει, για να αποκατασταθεί ως κομματικό μέλος.