Φόρμα αναζήτησης

Συνελήφθη 26χρονος για τη βόμβα στη μητέρα του Φαίδωνος

Το μήνυμα ότι η Αστυνομία θα βρίσκεται συνεχώς από πίσω τους, δίνουν στον υπόκοσμο οι σαρωτικές έρευνες σε παγκύπρια κλίμακα των τελευταίων ημερών. Οι έρευνες γίνονται με κεντρικό σχεδιασμό από το Αρχηγείο Αστυνομίας και εποπτεύονται από τους βοηθούς αρχηγούς που έχουν αναλάβει τις επαρχίες.

Στην Πάφο εντοπίστηκε χθες και συνελήφθη 26χρονος ο οποίος ήταν καταζητούμενος για υπόθεση απόπειρας καταστροφής περιουσίας με εκρηκτικές ύλες. Ο ύποπτος συνδέεται με την τοποθέτηση εκρηκτικού μηχανισμού στην οικία της μητέρας του δημάρχου Πάφου, και σήμερα αναμένεται να οδηγηθεί στο δικαστήριο για έκδοση διατάγματος κράτησής του.

Στη Λεμεσό, κατά τη διάρκεια έρευνας στην οικία και το αυτοκίνητο 40χρονου, εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν χρηματικό ποσό ύψους 25.900 ευρώ, ένα ρόπαλο, μια κουκούλα, ένα πτυσσόμενο μαχαίρι, ένας ψηφιακός καταγραφέας (DVR) και τέσσερις κάμερες κλειστού κυκλώματος παρακολούθησης οι οποίες ήταν συνδεδεμένες με τον καταγραφέα. Ο 40χρονος συνελήφθη και τέθηκε υπό εξαήμερη κράτηση και εναντίον του διερευνάται, μεταξύ άλλων, υπόθεση νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες.

Στην επαρχία Λευκωσίας διεξήχθησαν έρευνες στην οικία και τα υποστατικά 33χρονου και εντοπίστηκε μια κλοπιμαία μοτοσυκλέτα και τέσσερα αντικείμενα που πιστεύεται ότι είναι αρχαία. Ο ύποπτος τέθηκε υπό τετραήμερη κράτηση.

Στην επαρχία Λάρνακας διενεργήθηκαν έλεγχοι προσώπων που στο παρελθόν απασχόλησαν την Αστυνομία για διάφορα σοβαρά αδικήματα. Κατά τους ελέγχους εντοπίστηκε και συνελήφθη ένα πρόσωπο εναντίον του οποίου εκκρεμούσαν υποθέσεις δικαστηρίου για τροχαία και άλλα αδικήματα, καθώς και ανεξόφλητα εντάλματα. Εξάλλου, κατά τη διάρκεια του τελευταίου 24ώρου, τα μέλη της Αστυνομίας διενήργησαν συνολικά 266 ελέγχους οχημάτων και 284 ελέγχους προσώπων, παγκύπρια.

[bsa_pro_ad_space id=2][bsa_pro_ad_space id=1]