Φόρμα αναζήτησης

Συνεχίζεται η η επ’ αόριστον απεργία στον ΟΣΥΠΑ

Συνεχίζεται από το πρωί  η επ’ αόριστον απεργία των εργαζομένων στον Οργανισμό Συγκοινωνιών Πάφου, λόγω μη καταβολής των δεδουλευμένων τους για το μήνα Δεκέμβριο.

Σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ ο εκπρόσωπος των οδηγών του Οργανισμού Συγκοινωνιών Πάφου Χρίστος Ευαγγέλου ανέφερε πως το ζητούμενο είναι το “αυτονόητο” δηλαδή όπως εξήγησε, η καταβολή του μισθού του Δεκεμβρίου αλλά και η διασφάλιση της έγκαιρης καταβολής της μισθοδοσίας των εργαζομένων για κάθε μήνα.
 
Mετά λύπης του ο κ. Ευαγγέλου ανέφερε πως δεν υπήρξε οποιαδήποτε εξέλιξη μέχρι στιγμής και κάλεσε τις δύο πλευρές, το Υπουργείο Μεταφορών και την εταιρεία να εξεύρουν μια λύση.

Ο κ. Ευαγγέλου απολογήθηκε στο επιβατικό για την ταλαιπωρία αλλά επανέλαβε πως δεν πρόκειται να πιάσουν τιμόνι αν δεν πληρωθούν.

Κατάγγειλε επίσης ότι  η καταβολή των μισθών τους καθυστερεί εξαιτίας της μη καταβολής της κυβερνητικής οικονομικής συνεισφοράς προς την εταιρεία, σημειώνοντας πως η απεργία θα συνεχιστεί .

Σημειώνεται πως από τη σημερινή  απεργία επηρεάστηκαν 5.000 μαθητές και γύρω στις 3.500 χιλιάδες επιβατικό κοινό. Οι εργαζόμενοι στον Οργανισμό Συγκοινωνιών Πάφου είχαν προχωρήσει σε κινητοποιήσεις και το Δεκέμβριο μέχρι την αποπληρωμή τους για το μήνα Νοέμβριο και ακολούθως για τον 13ο μισθό. 

Στο μεταξύ οι  Σύνδεσμοι Γονέων της Τεχνικής Σχολής Πάφου και του Λυκείου Έμπας αποφάσισαν, ως ένδειξη διαμαρτυρίας για τα επαναλαμβανόμενα προβλήματα που έχουν να αντιμετωπίσουν με τα μαθητικά δρομολόγια με λεωφορεία, να ζητήσουν από τους μαθητές όπως αύριο το πρωί απέχουν από τα μαθήματά τους τις δύο πρώτες περιόδους.

ΚΥΠΕ/Κική Περικλέους