Φόρμα αναζήτησης

Σχέδιο εμπρησμών για αποσταθεροποίηση

Παρά την απόρριψη του αιτήματος για προσωποκράτηση των δύο ατόμων που είχαν συλληφθεί προχθές, για υπό διερεύνηση υπόθεση σχεδιασμού εγκληματικών ενεργειών, η Αστυνομία προχώρησε χθες στη σύλληψη και του τρίτου ατόμου για το οποίο είχε εκδοθεί ένταλμα σύλληψης. Κατά πάσα πιθανότητα θα ανακριθεί και δεν θα οδηγηθεί στο δικαστήριο, αλλά όπως ανέφεραν αστυνομικές πηγές, δεν σημαίνει ότι τερματίζεται η έρευνα που αφορά αυτή την υπόθεση. Το δικαστήριο απέρριψε το αίτημα της Αστυνομίας θεωρώντας πως τα στοιχεία που παρουσίασε δεν ήταν επαρκή.

Μπουρλότο παντού

Η πληροφορία που είχε διαβιβαστεί στην Αστυνομία αφορούσε τον σχεδιασμό εμπρησμών και βομβιστικών ενεργειών σε όλες τις επαρχίες, ώστε να δημιουργηθεί αποσταθεροποίηση. Οι στόχοι στην πλειοψηφία τους θα ήταν τυχαίοι ώστε να μην υπάρξει σύνδεση με τους δράστες. Δηλαδή θα έκαιγαν ή θα ανατίναζαν δυο – τρία αυτοκίνητα που θα επέλεγαν τυχαία. Με αυτό τον τρόπο πίστευαν ότι θα ακυρωνόταν η προσπάθεια της Αστυνομίας να πείσει ότι είναι αποτελεσματική. Μεταξύ των στόχων θα ήταν και κάποιοι που θα αφορούσαν την ίδια την Αστυνομία. Δηλαδή σπίτια και αυτοκίνητα αστυνομικών ή κτήρια. Επίσης θα συνεχιζόταν και το μπαράζ των εμπρησμών σε καφετέριες και μπαρ. Η Αστυνομία, όπως ανέφερε στο δικαστήριο, έλαβε την πληροφορία από αξιόπιστο πληροφοριοδότη, ο οποίος έχει δώσει πληροφορίες και στο παρελθόν οι οποίες αποδείχθηκαν ακριβείς.

Μέχρι τέλους

Όπως ανέφεραν στον «Π» έγκυρες πηγές, η απόφαση για ολομέτωπη σύγκρουση με τον υπόκοσμο δεν μπορεί παρά να έχει και «απώλειες». Οι «απώλειες» αφορούν τους αστυνομικούς που μέχρι τώρα υπό τον μανδύα της δήθεν λήψης πληροφοριών συνεργάζονταν με εγκληματικά στοιχεία τα οποία, όχι μόνο κάλυπταν, αλλά και συχνά πληροφορούσαν για κάθε κίνηση της Αστυνομίας εναντίον τους. Για τον λόγο αυτό η Υπηρεσία Εσωτερικού Ελέγχου (ΥΕΕ), η οποία έχει αρχίσει να λειτουργεί, ξεσκονίζει κάθε πληροφορία και στοιχείο που έχει να κάνει με αυτούς τους αστυνομικούς, με στόχο να μπορέσει να τους θέσει εκτός σώματος και ίσως να οδηγήσει και κάποιους στη δικαιοσύνη. Τα μέλη που στελεχώνουν την ΥΕΕ έχουν αναλάβει καθήκοντα, αλλά για λόγους προστασίας τους δεν έχουν ανακοινωθεί τα ονόματά τους, όπως επίσης και τα κτήρια στα οποία στεγάζονται. Οι οδηγίες που έχουν λάβει είναι να φτάσουν μέχρι τέλους. Πέραν αυτού, ούτε ο υπουργός ούτε ο αρχηγός έχουν οποιαδήποτε αρμοδιότητα στο έργο τους, το οποίο εποπτεύεται από τον γενικό εισαγγελέα.