Φόρμα αναζήτησης

Σάπιζαν για χρόνια στις αποθήκες τα σάρωθρα

Σε αποθήκες σάπιζαν για δύο χρόνια δέκα ολοκαίνουργια σάρωθρα που απέκτησε ο Δήμος Λεμεσού το 2017 με σκοπό την ενίσχυση του στόλου της δημοτικής υπηρεσίας καθαριότητας και την αναβάθμιση της καθαριότητας της πόλης, η οποία δεν παρουσιάζει και την καλύτερη εικόνα.

Πρόσχημα: τα τεχνικά προβλήματα που υποτίθεται ότι παρουσίαζαν τα δέκα ολοκαίνουργια σάρωθρα και τα εξαρτήματα που αναμένονταν από τους υπεύθυνους στο τμήμα καθαριότητας να έρθουν από το εξωτερικό για μήνες ολόκληρους, σύμφωνα πάντα με τους ιδίους. Στην πραγματικότητα, ο λόγος που παρέμειναν τα σάρωθρα στις αποθήκες ήταν η άρνηση οδοκαθαριστών να τα χρησιμοποιούσουν, χωρίς υπό κανονικές συνθήκες να έχουν την ευχέρεια της επιλογής. Ωστόσο το πρόβλημα επιλύθηκε, αμέσως μετά την παρέμβαση του δημάρχου Νίκου Νικολαΐδη. Οι τεχνικές δυσκολίες που επικαλούνταν κάποιοι για δύο χρόνια ξεπεράστηκαν μέσα σε 15 ημέρες και το θέμα τακτοποιήθηκε.

Όταν θέλουν…

Είναι ξεκάθαρο ότι κάποιοι ήθελαν να δημιουργούν άσχημη εικόνα για την πόλη, τον δήμαρχο και το δημοτικό συμβούλιο ανάφερε μιλώντας στον «Π» ο πρόεδρος της Επιτροπής Προσωπικού του Δήμου Λεμεσού Άριστος Αριστείδου. Όταν όμως «πάρθηκε η απόφαση να μπουν στους δρόμους της πόλης, σε δεκαπέντε μέρες βρέθηκαν και τα εξαρτήματα, βρέθηκαν και οδηγοί».

Αυτό σημαίνει ανάφερε καταλήγοντας ο κύριος Αριστείδου «ότι ο δήμαρχος θα πρέπει να εφαρμόσει τους δημοτικούς κανονισμούς με μεγαλύτερη αυστηρότητα έτσι ώστε να γίνει πιο αποτελεσματικός και να αποφευχθούν παρόμοιες περιπτώσεις στο μέλλον που προκαλούν αρνητικές συνέπειες».