Φόρμα αναζήτησης

Ράβε-ξήλωνε στην Κωστάκη Παντελίδη. Αστοχίες στη δαπεδόστρωση

Τοποθέτησαν τις τσιμεντένιες πλάκες σε άμμο, με αποτέλεσμα αυτές να μετακινηθούν λόγω της βροχής. Τώρα τις αφαιρούν μία προς μία [...]

Read More...

Πριν ακόμη παραδοθεί επίσημα η οδός Κωστάκη Παντελίδη, ο δρόμος που ενώνει την πλατεία Ελευθερίας με την πλατεία Σολωμού, ξηλώνεται για να κατασκευαστεί ξανά με νέες προδιαγραφές λόγω αστοχιών που έχουν παρουσιαστεί στη δαπεδόστρωση!

Οι καταστηματάρχες, των οποίων οι επιχειρήσεις ήταν από τον Σεπτέμβριο του 2016 έως τον Ιανουάριο 2018 «εγκλωβισμένες» πίσω από ένα λευκό παραβάν ώστε να παραμένουν αθέατες οι εργασίες ανακατασκευής, είναι ανάστατοι με τις νέες εξελίξεις. Γιατί πριν προλάβει να βελτιωθεί η κατάσταση -άλλωστε εξακολουθεί να υπάρχει οχληρία λόγω των έργων στην πλατεία Ελευθερίας – βρίσκονται ήδη ξανά εν τω μέσω του εργοταξίου.

Αρμός αντί άμμος

Η αστοχία εστιάζεται στη μέθοδο με την οποία έχουν τοποθετηθεί οι τσιμεντένιες πλάκες, οι οποίες αποτελούν το επίστρωμα του δρόμου. Αρχικά, τοποθετήθηκαν πάνω σε άμμο, αλλά όπως εκ των υστέρων φάνηκε, η βροχή παρέσυρε την άμμο μετακινώντας και τις πλάκες. Αποτέλεσμα το έδαφος να μην είναι σταθερό, μεταξύ των πλακών να δημιουργούνται κενά τα οποία να συγκεντρώνουν σκουπίδια και ακαθαρσίες και να δημιουργούνται παγίδες για τους πεζούς. Η λύση που βρέθηκε είναι οι πλάκες να αφαιρεθούν μία προς μία, να επανατοποθετηθούν με αρμό και μεταξύ τους να μπουν μεταλλικές λάμες, οι οποίες θα τις «εγκλωβίσουν» στο έδαφος και θα τους δώσουν σταθερότητα.

45 μέρες

Η δημοτική μηχανικός Λευκωσίας Αγνή Πετρίδου, αρμόδια για το έργο ανάπλασης της πλατείας, με την οποία επικοινωνήσαμε, επιχείρησε να ρίξει στα μαλακά την αστοχία, λέγοντας πως δεν θα ξηλωθεί όλος ο δρόμος, αλλά μέρος του, και πως απλώς θα πυκνώσουν οι λάμες. Μάλιστα, ανέφερε πως η άμμος παρασύρθηκε επειδή σφουγγάριζαν οι καταστηματάρχες.

Ωστόσο, οι καταστηματάρχες -και αυτό το διασταυρώσαμε με τους εργάτες- έχουν ενημερωθεί πως εντός των επόμενων 45 ημερών θα διεξάγεται αυτή η εργασία επί της Παντελίδη με αφαίρεση και επανατοποθέτηση όλων των τσιμεντένιων πλακών.

Εν τω μεταξύ, πληροφορίες του «Π» αναφέρουν πως λόγω της ύπαρξης της άμμου και της ασφάλτου στο υπόστρωμα της οδού Κωστάκη Παντελίδη, καθίσταται δύσκολη η διέλευση οχημάτων και ειδικά βαρέων οχημάτων λόγω του κινδύνου υποχώρησης.

Send this to a friend