Φόρμα αναζήτησης

ΠτΔ: Όταν γίνει προσφυγή στο ΣΑ θα ανακοινωθεί

«Όταν θα γίνει θα ανακοινωθεί», ήταν η απάντηση που έδωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης, ερωτηθείς για το θέμα της προσφυγής στο Συμβούλιο Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών για την Αμμόχωστο.

Συγκεκριμένα, σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους, προσερχόμενος σε εκδήλωση της Πρεσβείας της Κίνας, στη Λευκωσία, και ερωτηθείς αν έχει λάβει τις αποφάσεις του σε ό,τι αφορά το θέμα προσφυγής στο Συμβούλιο Ασφαλείας για τις τουρκικές προκλήσεις σε σχέση με την Αμμόχωστο και αν ναι, υπό ποιες προϋποθέσεις θα γίνει η προσφυγή, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης απάντησε ότι «όταν θα γίνει θα ανακοινωθεί».

Χθες ο υπουργός εξωτερικών Νίκος Χριστοδουλίδης, παρέδωσε στον Πρόεδρο Αναστασιάδη μελέτη σχετικά με το θέμα της προσφυγής, το περιεχόμενο της οποία δεν ανακοινώθηκε καθώς περιέχει διάφορες πτυχές που αφορούν κινήσεις που σχετίζονται και με τρίτες χώρες και κυρίως με τα πέντε μόνιμα μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας. Παράλληλα ο Πρόεδρος αναμένεται να βολιδοσκοπήσει την κατάσταση κατά τις επαφές που θα έχει στη Νέα Υόρκη στη διάρκεια της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ.