Φόρμα αναζήτησης

ΠτΔ για συνάντηση με Όζερσαι: Δεν θα παίρνω άδεια με ποιους θα συντρώγω ή όχι

«Δεν νομίζω ότι χρειάζεται να παίρνω άδεια για το με ποιους θα συντρώγω ή όχι,  ιδιαίτερα όταν πρόκειται περί καθαρά κοινωνικού γεγονότος» δήλωσε ο Πρόεδρος Νίκος Αναστασιάδης  σχολιάζοντας τη μυστική συνάντηση που είχε με τον Τουρκοκύπριο «υπουργό Εξωτερικών» Κουντρέτ Όζερσαι.

Σε δηλώσεις του σε δημοσιογράφους κατά την τελετή εγκαινίων του νέου Δημοτικού θεάτρου Λευκωσίας και  ερωτηθείς για τη μυστική συνάντηση που είχε με τον Κουντρέτ Όζερσαι, ο ΠτΔ είπε ότι στις 4 Ιουνίου μετά από πρόσκληση του κ. Γιαννάκη Μούσα- Εκπρόσωπου των Μαρωνιτών στη Βουλή των Αντιπροσώπων –  βρέθηκε σε δείπνο με τον κ. Όζερσαι και τις συζύγους τους τονίζοντας  ότι επρόκειτο για δείπνο κοινωνικής φύσεως.

Πρόσθεσε ότι δεν γνωρίζει τι τεκταίνεται στα κατεχόμενα τονίζοντας ότι δεν υπήρχε πρόθεση συνομιλιών ούτε υπήρξε οποιαδήποτε άλλη συζήτηση ούτε και περιφρόνηση του Τ/κ ηγέτη Μουσταφά Ακιντζί δηλώνοντας ότι: «Δεν νομίζω ότι χρειάζεται να παίρνω άδεια για το με ποιους θα συντρώγω ή όχι,  ιδιαίτερα όταν πρόκειται περί καθαρά κοινωνικού γεγονότος».

Την ίδια ώρα ως θετική εξέλιξη χαρακτήρισε ο Πρόεδρος  την σημερινή απόφαση του Συμβουλίου Γενικών Υποθέσεων της ΕΕ για λήψη μέτρων  σε βάρος της Τουρκίας για παραβίαση του διεθνούς δικαίου και συγκεκριμένα για τις ενέργειές της στην Κυπριακή ΑΟΖ, δηλώνοντας  ότι ελπίζει ότι ανάλογα αποτελέσματα θα έχουμε και κατά τη Σύνοδο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου.

Σχολιάζοντας τις αποφάσεις του ΣΓΥ, ο Πρόεδρος είπε ότι θα υπάρξει μια θετική εξέλιξη όσο αφορά αποφάσεις και όχι τις κινήσεις της Τουρκίας, η οποία όπως είπε δυστυχώς δεν ελέγχεται.