Φόρμα αναζήτησης

Ψηφίζουν οι φυλακισμένοι -205 έχουν δικαίωμα ψήφου

Το εκλογικό τους δικαίωμα για τις προεδρικές εκλογές άσκησαν μέχρι τις 10 το πρωί ενενήντα φυλακισμένοι, όπως δήλωσε στο ΚΥΠΕ η Διευθύντρια των Κεντρικών Φυλακών Άννα Αριστοτέλους.

Η κα. Αριστοτέλους είπε ότι δικαίωμα ψήφου έχουν 303 κρατούμενοι που είναι εγγεγραμμένοι στους εκλογικούς καταλόγους, εκ των οποίων οι 205 εξέφρασαν την πρόθεση τους να ψηφίσουν, αριθμός που αντιστοιχεί στα 2/3 των εγγεγραμμένων ψηφοφόρων που κρατούνται στις φυλακές.

«Η ψηφοφορία συνεχίζεται απρόσκοπτα όπως και στην ελεύθερη κοινωνία», είπε η κα. Αριστοτέλους.

Η ψηφοφορία άρχισε στις 7 το πρωί κα και θα ολοκληρωθεί στις 2 μετά το μεσημέρι με μια ώρα διάλειμμα στις 12 το μεσημέρι. Στις φυλακές λειτουργεί ένα ειδικό εκλογικό κέντρο και έχει στηθεί μια κάλπη, η οποία θα μεταφερθεί και θα συγχωνευθεί με την κάλπη στο Δημοτικό Μέγαρο Λευκωσίας.

Η κα. Αριστοτέλους ανέφερε ότι τις φυλακές επισκέφθηκε το πρωί και η ομάδα παρατηρητών του Οργανισμού για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη (ΟΑΣΕ), η οποία εξέφρασε την ικανοποίησή της για τη διαδικασία της ψηφοφορίας στις φυλακές.

Η κα. Αριστοτέλους είπε ότι δικαίωμα ψήφου έχουν όλοι οι φυλακισμένοι ανεξαρτήτως του αδικήματος που έχουν διαπράξει και εκτίουν ποινή φυλάκισης.