Φόρμα αναζήτησης

Πρόστιμο 10 χιλιάδες στο ΡΙΚ για την Κρουαζιέρα

Πρόστιμο ύψους €10.000 στο ΡΙΚ για άσκηση αθέμιτης εμπορικής πρακτικής στον τρόπο προώθησης κρουαζιέρας που διοργάνωσε για τους ακροατές του τρίτου. [...]

Read More...

Διοικητικό πρόστιμο ύψους €10.000 επέβαλε η Υπηρεσία Προστασίας Καταναλωτή στο Ραδιοφωνικό Ίδρυμα Κύπρου (ΡΙΚ) για άσκηση αθέμιτης εμπορικής πρακτικής στον τρόπο προώθησης κρουαζιέρας που διοργάνωσε για τους ακροατές του τρίτου προγράμματος του ΡΙΚ.
 
Σύμφωνα με ανακοίνωση, η Υπηρεσία Προστασίας Καταναλωτή ερεύνησε την εμπορική πρακτική κατά την οποία το ΡΙΚ διαφήμιζε τη διοργάνωση κρουαζιέρας, που θα πραγματοποιείτο από τις 28/08/2017 μέχρι την 01/09/2017, με τη χρήση της φράσης «ειδικές, πολύ χαμηλές τιμές για τους ακροατές του ΡΙΚ».
 
«Από την έρευνα της υπόθεσης, διαπιστώθηκε ότι ο ισχυρισμός ‘ειδικές, πολύ χαμηλές τιμές για τους ακροατές του ΡΙΚ’ δεν τεκμηριωνόταν και ως εκ τούτου κρίθηκε ανακριβής και κατ’ επέκταση παραπλανητικός, αφού εξαπατούσε ή υπήρχε ενδεχόμενο να εξαπατήσει τον μέσο καταναλωτή ως προς την ύπαρξη ειδικής πλεονεκτικής τιμής, οδηγώντας τον ή με ενδεχόμενο να τον οδηγήσει να λάβει απόφαση συναλλαγής την οποία διαφορετικά δεν θα ελάμβανε», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Send this to a friend