Φόρμα αναζήτησης

Προς εξιχνίαση χάρη στον Μούζο

Συνεργάτης του Μούζου, ο οποίος τελεί υπό κράτηση για το αιματηρό επεισόδιο εναντίον των δυο αστυνομικών στον Ύψωνα της Λεμεσού, κατονόμασε σε κατάθεσή του τα δύο ετεροθαλή αδέλφια, 26 και 30 ετών αντίστοιχα, ότι τοποθέτησαν τον εκρηκτικό μηχανισμό στο αυτοκίνητο της μητέρας του δημάρχου Πάφου, ανήμερα των Χριστουγέννων. Επιπρόσθετα στοιχεία για τον μεγαλύτερο από τα δύο αδέλφια είχε δώσει και στην πρώτη κατάθεσή του ο κρατούμενος Ηλίας Μούζος, αναφέροντας ότι το διάστημα που συνεργαζόταν με τον 30χρονο τού είχε δώσει 700 γραμμάρια semtex (πρόκειται για εκρηκτική ύλη υψηλής ισχύος), ενώ άλλα 400 γραμμάρια εκρηκτικής ύλης του τα είχε κλέψει. Υπενθυμίζεται πως η εκρηκτική ύλη που εντοπίστηκε στο όχημα της μητέρας του δημάρχου Πάφου ήταν semtex. Βάσει αυτών των στοιχείων, η Αστυνομία εξέδωσε τα εντάλματα σύλληψης εναντίον των δύο υπόπτων, οι οποίοι συνελήφθησαν μαζί με τον 20χρονο φίλο τους το απόγευμα της Τετάρτης σε σπίτι στο Αναβαργός.

Εξάλλου, η Αστυνομία έχει στα χέρια της και γραπτή μαρτυρία συνεργάτη του Μούζου, ο οποίος επίσης τελεί υπό κράτηση και ισχυρίζεται ότι ο 26χρονος του αποκάλυψε ότι ο ίδιος μαζί με άλλο πρόσωπο είχαν τοποθετήσει τον εκρηκτικό μηχανισμό στο πατρικό του Φαίδωνος. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την κατάθεση του μάρτυρα, ο 26χρονος φέρεται να του είπε «εμείς βάλαμε την μπόμπα στο όχημα της μητέρας του κυβερνητικού». Ο ίδιος ανέφερε ότι ο 26χρονος του είπε ότι έχουν άλλες 5 βόμβες έτοιμες.

Καταδίωξη και πυροβολισμοί

Τα δύο αδέλφια παρουσιάστηκαν χθες ενώπιον δικαστή του επαρχιακού δικαστηρίου Πάφου, ο οποίος διέταξε την κράτησή τους για 8 ημέρες και για δύο ημέρες του 20χρονου φίλου τους, καθώς εκτιμάται ότι αυτός δεν σχετίζεται με την τοποθέτηση του εκρηκτικού μηχανισμού. Η διαδικασία έκδοσης των διαταγμάτων πραγματοποιήθηκε στο σαλόνι του χειρουργικού τμήματος του Νοσοκομείου Πάφου, όπου νοσηλεύεται ο 26χρονος φρουρούμενος. Τα τραύματα που φέρει είναι ελαφρά και προκλήθηκαν στη διάρκεια της καταδίωξής του. Για εκφοβισμό οι αστυνομικοί πυροβόλησαν στον αέρα, όταν τα δύο αδέλφια επιχείρησαν να διαφύγουν από το σπίτι στο οποίο βρίσκονταν μαζί με τον 20χρονο. Αξίζει να σημειωθεί πως τα δύο αδέλφια είχαν ανακριθεί για την υπόθεση του εκρηκτικού μηχανισμού στο όχημα της μητέρας του δημάρχου Πάφου, δίχως όμως να προκύψουν στοιχεία σε βάρος τους. Υπό το φως των νέων στοιχείων, που έχει πλέον στη διάθεσή της, η Αστυνομία θα επανεξετάσει το υλικό που εξασφαλίστηκε από τις 7 κάμερες. Υπενθυμίζεται πως ο δήμαρχος Πάφου αμέσως μετά την έκρηξη στο όχημα της μητέρας του είχε αναφερθεί στα κυκλώματα της διακίνησης ναρκωτικών και συγκεκριμένα στο κύκλωμα του Μούζου αλλά και των δύο αδελφών, οι οποίοι είχαν αποσκιρτήσει από το κύκλωμα, φτιάχνοντας δικό τους μηχανισμό διακίνησης ναρκωτικών, γεγονός που τους είχε φέρει σε αντιπαράθεση.

Ο Φαίδωνας

Τη διαδικασία των διαταγμάτων κράτησης παρακολούθησε ο δήμαρχος Πάφου, ο οποίος μάλιστα στο τέλος της διαδικασίας επιτέθηκε φραστικά σε φιλικά πρόσωπα των υπόπτων, τους οποίους παρότρυνε να δώσουν μαρτυρία, να αποκαλύψουν τα πάντα και να ξεκόψουν με τα ναρκωτικά. Σε δηλώσεις ο κ. Φαίδωνος επανέλαβε ότι το οργανωμένο έγκλημα χρηματοδοτείται και ενισχύεται από τη διακίνηση ναρκωτικών. Αυτό, όπως είπε, γίνεται διότι η Αστυνομία αδυνατεί να λάβει δραστικά μέτρα, είτε λόγω ανικανότητας είτε διότι κάποιοι διεφθαρμένοι αξιωματικοί συνεργάζονται και με εγκληματικά στοιχεία και χρηματίζονται. Ο δήμαρχος Πάφου κάλεσε ονομαστικά τον υπουργό Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης, Ιωνά Νικολάου, καθώς και τον αρχηγό Αστυνομίας, Ζαχαρία Χρυσοστόμου, να ηγηθούν της εκστρατείας κατά του οργανωμένου εγκλήματος ή να αναλάβουν τις ευθύνες τους. Δικαιολογίες, όπως είπε, δεν υπάρχουν και έχουν την ευθύνη να λάβουν συγκεκριμένα μέτρα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ