POWERED BY

Φόρμα αναζήτησης

Κούσιος για χρυσά διαβατήρια: ΑΚΕΛ και ΔΗΚΟ παραπλανούν για την ενδιάμεση Έκθεση της Επιτροπής Νικολάτου 

Το ΑΚΕΛ και το ΔΗΚΟ σε μία πλήρως συντονισμένη προσπάθεια παραπλάνησης των πολιτών, στηριγμένοι σε μικρό μόνο απόσπασμα από τη δήλωση της Ερευνητικής Επιτροπής στην οποία αναφέρεται πως μεγάλο ποσοστό πολιτογραφήσεων έγιναν εκτός των νόμιμων κριτηρίων, επιτίθενται κατά της Κυβέρνησης και επαναλαμβάνουν τους αήθεις ισχυρισμούς τους κατά της Κυβέρνησης και του Προέδρου της Δημοκρατίας, αναφέρει ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Κυριάκος Κούσιος σε γραπτή απάντηση του σε ΑΚΕΛ και ΔΗΚΟ για την ενδιάμεση έκθεση της Επιτροπής.

Ο κ. Κούσιος αναφέρει ότι τα δύο κόμματα «παρασιωπούν συνειδητά το γεγονός πως, όπως αναφέρει η Επιτροπή, ο αριθμός αυτός των παρατυπιών εντοπίζεται στις πολιτογραφήσεις των μελών των οικογενειών των επενδυτών».

«Παραγνωρίζουν, επίσης, πως το πόρισμα δεν αφορά μόνο την περίοδο της διακυβέρνησης Αναστασιάδη, αλλά περιλαμβάνει και την περίοδο της διακυβέρνησης ΔΗΚΟ και ΑΚΕΛ», προσθέτει.

Σύμφωνα με τον Κυβερνητικό Εκπρόσωπο, «η Κυβέρνηση, προτού σχολιάσει το πόρισμα και προτού να καταλήξει σε συμπεράσματα, θα αναμένει τη δημοσιοποίηση του η οποία θα πρέπει να γίνει το συντομότερο δυνατόν».

Προσθέτει ότι «είναι χρήσιμο να διερωτηθεί ο λαός μας κατά πόσο το ΑΚΕΛ και το ΔΗΚΟ επί δικής τους διακυβέρνησης χρησιμοποίησαν τα ίδια ακριβώς κριτήρια για πολιτογράφηση συγγενών επενδυτών, όπως και κατά τη περίοδο της διακυβέρνησης Αναστασιάδη».

«Είναι κάτι που θα διαφανεί με τη δημοσιοποίηση του πορίσματος και είναι προφανές ότι οι υβριστικές αναφορές που απευθύνουν σήμερα προς την Κυβέρνηση και τον Πρόεδρο θα πρέπει να στραφούν και προς τους ίδιους», αναφέρει και προσθέτει ότι «η Κυβέρνηση, αυτό που επισημαίνει είναι πως η πολιτογράφηση, όχι μόνο των επενδυτών, αλλά και των συγγενικών τους προσώπων αποτελούσε πάγια τακτική που παρέλαβε από τις προηγούμενες Κυβερνήσεις ΔΗΚΟ και ΑΚΕΛ, και απλώς τη συνέχισε» και «το έκανε για λόγους δημοσίου συμφέροντος».

Τέλος, ο κ. Κούσιος αναφέρει «σε ό,τι δε αφορά ΄το γαϊτανάκι διαπλοκής΄ στο οποίο αναφέρεται το ΑΚΕΛ, καλά είναι να το αναζητήσει στα δικά του γραφεία» και προσθέτει ότι είναι στέλεχος του ΑΚΕΛ «που πρωταγωνιστούσε στο βίντεο του Al Jazeera και είναι δικά του στελέχη που αντιμετώπισαν ποινικές ευθύνες και καταδικάστηκαν σε φυλακίσεις από ποινικά δικαστήρια».

«Ο λαός μας, με εικόνα και ήχο, έγινε μάρτυρας της διαπλοκής του ΑΚΕΛ», καταλήγει.

ΑΚΕΛ: Οι παράτυπες πολιτογραφήσεις των συνεταίρων του προεδρικού γαμπρού  είναι συνέχεια στο γαϊτανάκι διαπλοκής και σύγκρουσης συμφέροντος

Το γεγονός ότι οι οικογενειακές επιχειρήσεις και το προσωπικό περιβάλλον του Νίκου Αναστασιάδη καθώς και γραφεία που συνδέονται με άλλα μέλη της κυβέρνησης εμπλέκονται στα χρυσά διαβατήρια είναι μια σκανδαλώδης πτυχή των χρυσών διαβατηρίων, είπε σε ανακοίνωση του το ΑΚΕΛ, μετά τις δηλώσεις του κ. Μύρωνα Νικολάτου, Προέδρου της Ερευνητικής Επιτροπής , αναφέροντας επίσης ότι οι παράτυπες πολιτογραφήσεις των συνεταίρων του προεδρικού γαμπρού στη μαρίνα Αγίας Νάπας είναι συνέχεια στο γαϊτανάκι διαπλοκής και σύγκρουσης συμφέροντος.

Αυτούσια η ανακοίνωση του ΑΚΕΛ:

Το Πόρισμα Νικολάτου πρέπει να δοθεί στη δημοσιότητα ώστε να μελετηθεί, να εξαχθούν περαιτέρω συμπεράσματα αλλά και να κριθεί η ίδια η Ερευνητική Επιτροπή και το έργο της.

Το βέβαιο είναι ότι σκάνδαλο των σκανδάλων που διέσυρε τη χώρα ανά το παγκόσμιο έχει τη σφραγίδα της κυβέρνησης Αναστασιάδη-Συναγερμού. Ο Νίκος Αναστασιάδης και ο ΔΗΣΥ αναλαμβάνοντας την εξουσία το 2013 ξεχαρβάλωσαν τα κριτήρια και ξεχείλωσαν τους ελέγχους ώστε να πολλαπλασιαστούν οι πολιτογραφήσεις. Πάνω από 6,5 χιλιάδες διαβατήρια έδωσε η κυβέρνηση του Συναγερμού και αλλά χίλια τόσα εξετάζονται. Αυτός είναι ο λόγος που έχει κινηθεί διαδικασία της ΕΕ σε βάρος της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Το γεγονός δε ότι οι οικογενειακές επιχειρήσεις και το προσωπικό περιβάλλον του Νίκου Αναστασιάδη καθώς και γραφεία που συνδέονται με άλλα μέλη της κυβέρνησης εμπλέκονται στα χρυσά διαβατήρια είναι μια σκανδαλώδης πτυχή των χρυσών διαβατηρίων. Τα οικογενειακά ταξίδια του Νίκου Αναστασιάδη με το τζετ του Σαουδάραβα στις Σεϋχέλλες και οι παράτυπες πολιτογραφήσεις για όλο το σόι του Σαουδάραβα συνιστούν διασυρμό της χώρας και του θεσμού. Οι παράτυπες πολιτογραφήσεις των συνεταίρων του προεδρικού γαμπρού στη μαρίνα Αγίας Νάπας είναι συνέχεια στο γαϊτανάκι διαπλοκής και σύγκρουσης συμφέροντος. Για αυτά άλλωστε δεν χρειάζονται έρευνες και ερευνητικές. Χρειάζεται ευθιξία από τους κυβερνώντες που ακόμα βέβαια δεν επιδείχθηκε.

ΔΗΚΟ: Τεράστια η έκταση του σκανδάλου των παράνομων πολιτογραφήσεων

Τεράστια είναι η έκταση του σκανδάλου των παράνομων πολιτογραφήσεων, λέει το ΔΗΚΟ σε ανακοίνωση του σχετικά με τις δηλώσεις του κ. Μύρωνα Νικολάτου, Προέδρου της Ερευνητικής Επιτροπήςκατά την παράδοση του Ενδιάμεσου Πορίσματος για τις πολιτογραφήσεις.

Αυτούσια η ανακοίνωση του ΔΗΚΟ:

Οι δηλώσεις Νικολάτου κατά την παράδοση του Ενδιάμεσου Πορίσματος για τις πολιτογραφήσεις αποκαλύπτουν ότι η έκταση του σκανδάλου είναι πολύ μεγαλύτερη από όσο μπορούσε κάποιος να διανοηθεί.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Επιτροπής, στο 51,83% των περιπτώσεων που εξετάστηκαν μέχρι τώρα, η πολιτογράφηση ήταν παράνομη.

Τα παράνομα διαβατήρια που δόθηκαν ήταν περισσότερα από το νόμιμα.

Εκ πρώτης όψεως, φαίνεται πως όλες οι πολιτογραφήσεις διευθυντών, συζύγων και τέκνων, οι οποίες έχουν εγκριθεί, ήταν παράνομες.

Δικαιώνεται λοιπόν η ελεγκτική υπηρεσία και παραμένει εκτεθειμένη η Κυβέρνηση ΔΗΣΥ/Αναστασιάδη.

Εάν έτσι έχουν τα πράγματα, τότε με βάση αυτό το εύρημα, οι πολιτογραφήσεις της οικογένειας του Σαουδάραβα επενδυτή ο οποίος έδωσε το ιδιωτικό του τζετ στον Νίκο Αναστασιάδη για τα δωρεάν ταξίδια στις Σεϋχέλλες, ήταν παράνομες.

Το ίδιο ισχύει και για τους διευθυντές της Μαρίνας της Αγίας Νάπας που προώθησε το δικηγορικό γραφείο «Νίκος Αναστασιάδης». Και αυτές ήταν παράνομες. Επομένως, με βάση τα ίδια τα λεγόμενα του Νίκου Αναστασιάδη «..και βεβαίως προκύπτει ζήτημα…»

Θεωρούμε επιβεβλημένη την άμεση και πλήρη δημοσιοποίηση του Ενδιάμεσου Πορίσματος. Είναι απαραίτητο να υπάρξει απόλυτη διαφάνεια σε σχέση με το μεγαλύτερο σκάνδαλο στην ιστορία της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Ως ΔΗΚΟ χαιρετίζουμε την έκδοση του ενδιάμεσου πορίσματος και καλούμε την επιτροπή Νικολάτου να συνεχίσει το έργο της έτσι ώστε τώρα να εξετάσει και το κατά πόσο, οι πολιτογραφήσεις που δεν πληρούσαν τα κριτήρια, έγιναν πράγματι, για την εξυπηρέτηση του «δημοσίου συμφέροντος», ή, για την εξυπηρέτηση «προσωπικού συμφέροντος.

 

Παράνομες το 51.8% των πολιτογραφήσεων – Παραδόθηκε στον Γενικό Εισαγγελέα το ενδιάμεσο Πόρισμα Νικολάτου για τα χρυσά διαβατήρια

 

Έτσι γινόταν το κόλπο γκρόσο στα χρυσά διαβατήρια – Τι δήλωσε ενώπιον της Επιτροπής Νικολάτου ο διοικητής της ΚΤ

 

Κωνσταντίνος Πετρίδης για χρυσά διαβατήρια: Ουδέποτε ήμουν υπέρ – Δέχτηκα πιέσεις από ευρωβουλευτή και βουλευτή

 

Αποκαλύψεις Χάρη για χρυσά διαβατήρια: Παραθυράκια, διάτρητοι έλεγχοι

 

Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας www.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν.