Φόρμα αναζήτησης

Σε ισχύ η τηλεφωνική σύνδεση με τα κατεχόμενα

Σε εφαρμογή τίθεται από σήμερα η διασύνδεση των δικτύων κινητής τηλεφωνίας μεταξύ ελεύθερων περιοχών και κατεχομένων, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση των Ηνωμένων Εθνών.

Στην ανακοίνωση των Ηνωμένων Εθνών αναφέρεται επίσης ότι στόχος της κίνησης αυτής είναι η βελτίωση της επικοινωνίας μεταξύ των κοινοτήτων και την προσέγγιση όλων των Κυπρίων.

Σημειώνεται ακόμη ότι «η επίτευξη αυτού του μέτρου οικοδόμησης εμπιστοσύνης τονίζει τη σημασία του διαλόγου, της εμπιστοσύνης και της συνεργασίας μεταξύ των δύο πλευρών».

Μάλιστα το πρώτο τηλεφώνημα έγινε στις 12:45 μεταξύ του Προέδρου Αναστασιάδη και του Μουσταφά Ακιντζί.

Κατά τη διάρκεια της συνομιλίας τους ο Πρόεδρος Αναστασιάδης και ο Τουρκοκύπριος ηγέτης, συζήτησαν τη δυνατότητα να συναντηθούν το συντομότερο δυνατόν με σκοπό την αξιολόγηση της σημερινής κατάστασης όσον αφορά το κυπριακό πρόβλημα, καθώς και την προώθηση περισσότερων δυνητικών ΜΟΕ που θα επηρεάσουν θετικά την καθημερινή ζωή όλων των Κυπρίων.

Αξίζει να σημειωθεί ότι από το πρωί σήμερα δόθηκαν οδηγίες από την κυβέρνηση στις εταιρείες κινητής τηλεφωνίας, στο πλαίσιο των μέτρων οικοδόμησης εμπιστοσύνης, έτσι ώστε από σήμερα να είναι εφικτή η περιαγωγή στις περιοχές της Κυπριακή Δημοκρατίας εκτός αποτελεσματικού ελέγχου της Κυβέρνησης.