Φόρμα αναζήτησης

Πολλές «παγίδες» ατυχημάτων στα σχολεία – Κρούει τον κώδωνα η ΠΟΕΔ

Σε σωρεία προβλημάτων που συνδέονται με την πρόκληση ατυχημάτων σε σχολεία αναφέρθηκε ο Πρόεδρος της συνδικαλιστικής οργάνωσης των δασκάλων ΠΟΕΔ Φίλιος Φυλακτού, στον απόηχο του θανάτου του 10χρονου Σταύρου Γιωργαλλή από τη Λάρνακα

Σε δηλώσεις του στον ΠΟΛΙΤΗ 107.6 ο πρόεδρος της ΠΟΕΔ μίλησε, μεταξύ άλλων, για σπάσιμο τζαμιών που δεν εγκρίνονται από το Τμήμα Επιθεώρησης Εργασίας, για ελλιπή περίφραξη σε ορισμένα σχολεία και για απουσία επιτροπής που να περνά σε τακτά διαστήματα από τα σχολεία και να δίνει πιστοποιητικά καταλληλότητας.

Διαβάστε επίσης: Στάση εργασίας ιατρών – Οδηγίες προς το κοινό

Ένα άλλο ζήτημα που έθεσε ο κ. Φυλακτού έχει να κάνει και με την κλήση ασθενοφόρου. Όπως σημείωσε, σύμφωνα με τις υφιστάμενες οδηγίες του Υπουργείου δεν προβλέπεται η άμεση κλήση. «Θέλουμε να ξεκαθαριστεί από το Υπουργείο πότε και για ποιους τραυματισμούς θα καλούν οι εκπαιδευτικοί το ασθενοφόρο», τόνισε.

Εξάλλου, χαρακτήρισε ελλιπές το σεμινάριο Πρώτων Βοηθειών που γίνεται σήμερα σε δασκάλους. Όπως εξήγησε, σε αυτό οι εκπαιδευτικοί μαθαίνουν μόνο πώς να κάνουν ανακουφιστικές ενέργειες.

Ο κ. Φυλακτού ανέφερε ότι για όλα αυτά τα θέματα συνεδριάζει εκτάκτως σήμερα η γραμματεία της ΠΟΕΔ, προκειμένου να παρθούν αποφάσεις και να τεθούν σε προσεχή συνάντηση με τον Υπουργό Παιδείας.