Φόρμα αναζήτησης

Πολιτική Αεροπορία: Σε θέματα ασφάλειας, δεν υπάρχουν εθνικότητες

Πάνω από τις περιοχές Λακατάμιας, Μενοίκου και Στροβόλου πέταξε χθες βράδυ αεροσκάφος τουρκικών αερογραμμών, το οποίο είχε απογειωθεί από το παράνομο αεροδρόμιο στην Τύμπου.

Συγκεκριμένα, το αεροσκάφος της εταιρείας Anatolujet, που εκτελούσε πτήση της Turkish Airlines από Τύμπου προς Άγκυρα, αφού απογειώθηκε από το παράνομο αεροδρόμιο, πέταξε σε αρκετά χαμηλό ύψος αρχικά πάνω από τον Στρόβολο, πέρασε από τη Λακατάμια και το Μένοικο, για να περάσει και πάλι στα κατεχόμενα από το Ακάκι. 

Δεν υπάρχει θέμα λέει η Πολιτική Αεροπορία

Μιλώντας στο politis.com.cy, ο Ανώτερος Λειτουργός Ελέγχου Εναέριας Κυκλοφορίας, Χάρης Αντωνιάδης, υπογράμμισε πως για την Πολιτική Αεροπορία δεν υπάρχει θέμα, καθώς φαινόμενα με αεροσκάφη να αλλάζουν πορεία λόγω καιρικών συνθηκών είναι αρκετά συνηθισμένα. Πρόσθεσε ακόμη, ότι σε τέτοιες περιπτώσεις, η Πολιτική Αεροπορία δεν ξεχωρίζει εθνικότητες, καθώς προέχει η ασφάλεια των επιβατών του αεροσκάφους.

Αναφορικά με το χθεσινοβραδινό περιστατικό, ο κ. Αντωνιάδης σημείωσε πως ο πιλότος ενημέρωσε τον Πύργο Ελέγχου ότι θα έμπαινε στις ελεύθερες περιοχές, λόγω της κακοκαιρίας. Σημείωσε παράλληλα, πως σε περιπτώσεις που έχουν να κάνουν με την ασφάλεια των επιβατών, η εκάστοτε Πολιτική Αεροπορία δεν χρειάζεται να δώσει άδεια για χρήση του FIR της χώρας.

* Πηγή φωτογραφιών: flightradar24

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ