Φόρμα αναζήτησης

«Πόλεμος» ΑΚΕΛ-ΔΗΣΥ για το μνημόσυνο του Γρίβα

Αιχμηρές ανακοινώσεις με αλεπάλληλες κατηγορίες εξέδωσαν ΑΚΕΛ και ΔΗΣΥ για την παρουσία εκπροσώπων του ΔΗΣΥ και της Κυβέρνησης στο μνημόσυνο του Γρίβα [...]

Read More...

Η παρουσία, για μια ακόμη φορά, της κυβέρνησης και του Συναγερμού στο μνημόσυνο του Γρίβα συνιστούν βάναυση πρόκληση απέναντι στην κυπριακή κοινωνία και τον λαό μας, ο οποίος συνεχίζει να υποφέρει από τις τραγικές συνέπειες της προδοτικής, φασιστικής δράσης της ΕΟΚΑ Β’, της οποίας ο Γρίβας υπήρξε ιδρυτής και αρχηγός, τόνισε ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του ΑΚΕΛ Γιώργος Λουκαΐδης.

Ταυτόχρονα υπογράμμισε πως, «η απόδοση τιμής και μάλιστα από την επίσημη κυβέρνηση, σ’ ένα άνθρωπο που όλη του η διαδρομή είχε καταστεί συνώνυμη με το φανατισμό και την ακροδεξιά, τη μισαλλοδοξία και το σοβινισμό και του οποίου οι πράξεις έσπειραν τον θάνατο και τον όλεθρο, ενέχει αρνητικότατες επιπτώσεις και προεκτάσεις. Η παρουσία της κυβέρνησης στο μνημόσυνο προσθέτει στην ανακοίνωση του το ΑΚΕΛ, υπονομεύει την τόσο αναγκαία ενότητα στο εσωτερικό μέτωπο, την οποία επιλεκτικά προφανώς θυμούνται οι κυβερνώντες. Στέλνει επίσης λανθασμένα μηνύματα σ’ ότι αφορά το κυπριακό, σε μια ιδιαίτερα κρίσιμη συγκυρία, προστίθεται. Προσβάλει τέλος τη μνήμη όσων αγωνίστηκαν και θυσιάστηκαν για την υπεράσπιση της δημοκρατικής νομιμότητας στον τόπο μας και δημιουργεί προϋποθέσεις για υιοθέτηση από μερίδα της νέας γενιάς της φασιστικής ιδεολογίας και πρακτικής του Γρίβα, με ότι αυτό συνεπάγεται, καταλήγει το ΑΚΕΛ. 

 

ΔΗΣΥ: Ο Γρίβας τιμάται για τον εθνικοαπελευθερωτικό αγώνα
 
 Κατηγορώντας άλλους, είναι το ΑΚΕΛ που επιδίδεται σήμερα σε ανεπίτρεπτα κηρύγματα μισαλλοδοξίας και φανατισμού, όταν επιτίθεται στη μνήμη του Αρχηγού του εθνικοαπελευθερωτικού αγώνα Γεωργίου Γρίβα Διγενή αναφέρει σε ανακοίνωση του ο ΔΗΣΥ. 
 
Μπορεί να πέρασαν δεκαετίες, όμως το ΑΚΕΛ δεν μπορεί ακόμα να ασκήσει διάκριση και να καταλάβει ότι η μνήμη του στρατηγού Γρίβα τιμάται σε σχέση με τον εθνικοπελευεθρωτικό αγώνα της Ε.Ο.Κ.Α. και ανεξάρτητα από άλλα αρνητικά επεισόδια της πολυτάραχης σύγχρονης κυπριακής ιστορίας, προστίθεται στην ανακοίνωση. 
 
Ας αντιληφθούν προσθέτει ο ΔΗΣΥ, ότι ο κυπριακός ελληνισμός θα συνεχίσει να τιμά τον εθνικοαπελευθερωτικό αγώνα για αυτοδιάθεση-Ένωση ενάντια στην αποικιοκρατία, ως ένα αγώνα που τελικά του έχει δώσει και την ελευθερία του. Δεν νοείται προστίθεται, να τιμά κανείς εκείνο τον μεγάλο Αγώνα, αλλά να εξαιρεί τον ηγέτη του ο οποίος οδήγησε τους αγωνιστές της Ε.Ο.Κ.Α. στην άνιση αλλά επιτυχή αναμέτρηση με τη βρετανική αυτοκρατορία.
 
Το ΑΚΕΛ αναφέρεται στην ανακοίνωση του ΔΗΣΥ, όχι μόνο δεν μπορεί να ασκήσει διάκριση, αλλά φαίνεται να ξεχνά και ότι από την αυγή της Κυπριακής Δημοκρατίας, στις προεδρικές εκλογές του 1959, πολιτευόταν στο όνομα του Αγώνα που διεξήγαγαν με επιτυχία ο Αρχηγός Διγενής και η Ε.Ο.Κ.Α. και καταδίκαζε τον Αρχιεπίσκοπο Μακάριο διότι είχε προδώσει τον αγώνα για την Ένωση, όπως τον κατάγγειλε τότε η «Χαραυγή» με τους 13 λόγους που επέβαλλαν «μαύρο στον Μακάριο».
Μιλώντας μάλιστα και για την ενότητα, υποθέτουμε ότι το ΑΚΕΛ δεν μπορεί να εννοεί την ενότητα ενός λαού ο οποίος δεν θα τιμά τον αγώνα του για ελευθερία καταλήγει η ανακοίνωση του Δημοκρατικού Συναγερμού. 
 
 

Send this to a friend